Sloupové repro okolo 30kkč

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
libra
Kontaktovat uživatele:

Re: Sloupové repro okolo 30kkč

Příspěvek od libra »

palinoch píše:Ja som teraz skusal svoje Aurum Cantus V2M a nejaky podivny jemny, ale naozaj jemny zvuk ci sum pocujem pri 20Hz a volume na tesne nad 9viatou hodinou. Okolo 30Hz - 39Hz uz pocujem brum. Pri 40Hz pocujem basovy brum. Inac velmi zaujimava tema sa rozputala.
To je podobné i u mě, než je slyšet brum táké to dost píská.

Můžete někdo přihodit odkaz na test CD, aby jsme mohli zkusit stejné měření.

Díky

palinoch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palinoch »

Moje CD je s nazvom DAVE TEST CD - 1

Asket
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Asket »

*offtopic*
nechapu jak piskat ??
me jedine napadlo jestli nemas BR v bedne, tak neco spatne tesni a dela se podtlak ci pretlak, ktery unika a ten piska netesnosti....
pochybuji, ze pri subbasovem tonu bude hrat vyskac a nebo v tomto tonu bude pridan vyssi frekfence...

kdyz tak si tu ode me zkuste testovaci saskoviny... pritom postaci nejaky hudebni programek neco vygenerovat...

Kód: Vybrat vše

http://asket.space4web.org/_8ongaku/Asket
n/p: asket / AsketPN
odkaz mozna bude docasny... link nepreposilat a dodrzovat velikosti

palinoch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palinoch »

Asket - dakujem ten link je fantasticky *thumbs up* Od 20Hz pocujem ako kolisavy brum.

libra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libra »

pískání: je zřejmě přidána i vyšší frekvence, zkoušel jsem i testovací DAVE CD1 a tam je čistý bass. Všelijaké řinčení se z beden také ozývá, ale není divu při volume na 11 hodině a frekvenci 20 Hz kdy z basových odfuků vzadu je větrák.

Ještě díky za tip na test DAVE CD, melodie, která se opakuje stále dokola s jistými úpravami, se mi zdá dobře zahraná a bubny slyším zřetelně.

Nakonec nejslabší článek sestavy je ten nejlevnější, za který si bohužel nelze připlatit "CD" :cry:

palinoch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palinoch »

Tak ze odkial pocujes brum? Ja od 40Hz na Dave CD. Inac to vyzera, ze mas vsetko OK.

libra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libra »

brum registruji také od přibližně 40 Hz, dle testů je vše OK což jsem samozřejmě rád, ale u naposlouchaných CD postrádám při nižší hlasitosti razantnější bubny, jinak vše OK. Další řešení je už na bednách.
Jaké bedny k Marantzům těm starším ještě podstivým zesíkům?

Díky

Asket
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Asket »

No ja bych k Marantzu dal regalovky... nejake KEFy ...uz nizsi rada hraje velmi pekne a presne s velkym prostorem.
Moc bych do sloupu nesel, pac jsem mel problem Cantony 109 uzivit...
jako zahral to zesik pekne... ale bylo citit, ze mu chybi dokreslit spodek... jenze nevime jaky Marantz mas...

libra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libra »

sestava: Marantz SA8003-Clearaudio Silverline-Marantz PM16-Clearaudio Clearline-Cabasse Minorca (MC40)

U MarantzuSA8003 zvažuji upgrade od Casea. Má smysl do této sestavy investovat do siťové pračky?

boxer

Příspěvek od boxer »

Pokud máš dost peněz,proč ne.

Ale pokud myslíš "jen" oddělovací trafo s filtrací,tak bych řekl,že je to dnes nutnost.

libra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libra »

Kdy bych měl peníze nazmar stereo bych volil z komponent Audionet+BaW. Jelikož jsem pouhopouhý pracující smrtelník, hledám převážně dobré bazarové kaufy. O síťové pračce jsem zaslechl, lidově řečeno z rychlíku a zajímá mě výsledek vynaložené investice. Casea dle toho co jsem četl by byla přínosem ve zlepšení poslechu.
Mým cílem je pohodový poslech, se kterým budu spokojený, nehledám mouchy jen si chci hudbu vychutnat.

libra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libra »

Ještě jsem se chtěl zeptat, na tuning repro? Máte zkušenosti s úpravou repro, lepší kabeláž výhybky? Když si vybavím cestu sinálu v útrobách zesilovače, po čem leze signál do terminálů pak následují kabely měděné, střibřené za tisíce a v bednách jsou jen drátky aby výrobce ušetřil, výhybky ani nemluvě a nakonec mohou být i solidní repráky.

Když si čtu jak kabely ovlivňují výsledek. Pokládám si otázku, do jaké míry ovlivňuje výsledný zvuk tento faktor?

Asket
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Asket »

bedny jsem uvnitr prekabeloval postribrenymi oehlbachy 2x4mm... do zesiku jsem nesahal (avc A1SE) -coz jsem si rekl zbytecny, pouze je odprasil...
*offtopic*
Pripadne komponentu vse odrusit... (hlinik med... ale koukam, ze zesik je schopne zpracovany)
Co se tyce kabelaze, zalezi jaka je tam a zda-li mas lepsi. Ve vysledku to ovlivni, ted je otazkou jakym smerem, pac uz samotne pajeni ma zasah uvnitr, natoz kabelaz ci slozeni cinu. Neni kabelaz jako kabelaz.. Rozdily jsou a kazda kabelaz je vhodna na neco... tudiz neni jeden super kabel. Jak ty vis jake kable tam jsou v zesiku ?? Pokud nevis - pak zbyva pokus-omyl... koupis nejaky kabel a ten bude nevhodny... to je jako by jsi koupil misto prtavych kondiku nejake becoky (tluste) tak jako to maji kde kdo.... a ve vysledku bude zvuk totalne desny... pac cela konstrukce se soucastkama nejsou sladena....
Dale konstrukteri nejsou hlupaci a delaji neco cemu rozumi a k cemu to slouzi... Tudiz se snazi v dane cenove relaci udelat to nejlepsi. Jo kdyby jsi mel stary zesik za cca 10k a vymenis trafo, prekablujes pomenis dalsi saskoviny za nove, tak jasne povyskocis.. u drazsiho modelu bych byl opatrnejsi a zvazil bych to ci ono....

Co se tyce filtrace site... vse je o penezich a dobre by bylo si to zkusit jaky rozdil to bude... Zde na foru je plno informaci jak si zhotovit levne a dobre, pripadne zakoupit levne.... ale kazdopadne vzdy je to nejlepsi nejdrazsi... nevim az tak bych to nehrotil, to je pak uz nemoc.
(ps na me nekoukej,ze jsem to odfiltroval jinak, pac me tu trapili pani cezaci s vypadky....)

libra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libra »

Děkuji za přínosné informace, a do výměny kabeláže se opravdu nehrnu. Zajímá mě síťový filtr, s nestabilitou si myslím problém nemáme spíše se mi jedná o od filtrování šumu atd. Prosím o zaslání odkazu na síťové filtry v dostupné cenové relaci nebo je možné nechat zhotovit od šikovného elektrikáře? Síťové filtry se doporučují v kombinaci se sluchátky. Mám Staxy SR-404 a již sem to zvažoval, ale bylo to dost drahé v poměru ke zbytku sestavy.

Ještě jedna věc, nevím proč, ale po delší době 2-3 dny se musím znovu přihlašovat i přes zaškrtnuté políčko trvalého přihlášení. Kde lze nastavit trvalé, ale opravdu trvalé přihlášení.

Děkuji.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Prosim vás jak chcete slyšet na regálovkách 20Hz? To co slyšíte není vada, to je prostě zoufalý pokus beden něco dělat a chrčení závěsu, nebo něco takovýho, rozhodně ne 20Hz :) 20Hz bass ve skutečnosti není "slyšet" ale CÍTIT. To znamená, že cítiíte v žaludku velice podivné vibrace, lidské ucho má na 20Hz dolní hranici a to znamená, že většina z nás to stejně neuslyší a aby to dělalo vibrace, nemůžete to chtít po regálovkovém malém basáčku a dokonce ani po většině subwooferů, které začínají často až na 30Hz. Pokud chceš basy, kup si staré Cantony, Quadraly a další bedny co mají v papírech že hrají od 20Hz a skutečně to zvládají. Já když pustím doma na WOtanech 20Hz test zvuk, poznám to podle toho, že se mi udělá blbě a začne mi vibrovat lžička ve sklenici a vitrýnky :) Bez legrace. Ale na to opravdu potřebuješ velké bedny.

Odpovědět