Sloupové repro okolo 30kkč

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Marek24
Kontaktovat uživatele:

Sloupové repro okolo 30kkč

Příspěvek od Marek24 »

Zdravím všechny a zároveň vás prosím o vaše názory. Plánuji koupit sloupové reproduktory v ceně cca 30kkč. Budou napojeny na budoucí zesilovač / cd Cambidge audio řady 740. Zatím jsem neměl čas žádné reproduktory si poslechnout, nicméně několik doporučení už jsem slyšel. Víc hlav však víc ví a tak prosím i vás :-) Sestava bude v místnosti cca 30m2, hudba především rock (Pink Floyd apod.), který chci, aby zněl, jak "má". Mám rád hlasitější poslech... Výrobců reproduktorů je mnoho a vyselektovat mezi nimi třeba tři nejlepší v této kategorii je asi velice těžký. Přesto jsem na vaše žhavé favority zvědav :-) Děkuji vám všem za vaše tipy a rady :-)

Duke650
Kontaktovat uživatele:

Re: Sloupové repro okolo 30kkč

Příspěvek od Duke650 »

Bez zkušebního poslechu se to neobejde, ten čas je tomu třeba věnovat
za sebe bych z (mnoha) adeptů nevynechal KEF iQ90 (u nás obvykle lehce přes 30, v Německu těsně pod 1000 EUR)
ale stejně bych asi nakonec přišetřil na KEF z nové série Q900
A čistě pro klid duše bych si vedle sloupů KEF iQ90 poslechl stojanové KEF Q300
P.S. No jo, mám teď takové kefové období *bravo*

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Já bych ti vřele doporučil něco starého z druhé ruky. Něco co bude mít VELKÉ basáky a aspoň tři pásma. Z vlastní zkušenosti ti mohu říct, že dvacet let staré bedny za dvacet tisíc co mám, přehrají většinu z dnešní produkce v ceně okolo 40 tisíc (jedny nové bedny za 40 jsem měl a s radostí je po poslechu bazarovek prodal). A když říkám z druhé ruky, tak myslím klidně bedny staré 15-20 let pokud jsou v dobrém stavu. Pokud budeš mít dobrou ruku tak získáš za pár korun něco, co se vyrovná o jednu nulu dražším dnešním modelům.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Kromě Wotanů MKV, na které nedám logicky dopustit, třeba letos na High End Praha naprosto excelovaly na stánku Vintage Audio Cantony LE109 (pravda společně se subwoofery). Zvuk na tomhle stánku byl jeden z nejlepších na výstavě a hrálo se z dvacet let starých beden, čínských koncáků a páskáče. Rozsah beden od 20Hz do 26kHz o lecčems vypovídá :) Které sloupky dneska hrají pod 30Hz? Cena na ebayi je při tom směšná - 250 euro. V roce 2002 byla 2000 dolarů.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Hellboy píše:Kromě Wotanů MKV, na které nedám logicky dopustit, třeba letos na High End Praha naprosto excelovaly na stánku Vintage Audio Cantony LE109 (pravda společně se subwoofery). Zvuk na tomhle stánku byl jeden z nejlepších na výstavě a hrálo se z dvacet let starých beden, čínských koncáků a páskáče. Rozsah beden od 20Hz do 26kHz o lecčems vypovídá :) Které sloupky dneska hrají pod 30Hz? Cena na ebayi je při tom směšná - 250 euro. V roce 2002 byla 2000 dolarů.
Ano, s tím nezbývá než souhlasit, taky jsem měl ten dojem, že tenhle zvuk z těchto levných strojů byl na výstavěš jeden z nejlepších, a pokud to vezmu v poměru cena/výkon, pak byl suverenně na 1. místě. Já si nechal SW vypnout a i potom bylo basů až až, takže Sw nejsou podmínkou. Nechce se mi to už hledat, ale nebyly to 122?

Pro objektivitu nutno dodat, že zvuk kměl šťávu díky master nahrávce, která je v této kvalitě nedosažutelná.

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

Zajel bych si poslechnout třebas tyhle Infinity Kappa co jsou teď na aukru.

http://aukro.cz/infinity-kappa-8-2-i-se ... 63780.html

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Jo, tak se omlouvám, nebyli to levnější LE, ale Canton Ergo 122. Vypadají podobně, tak mě to zmátlo. V každým případě jdou sehnat za tebou požadovanou cenu. V případě těchto Cantonů, ale i starších Quadralů bych sxe nebál často pomlouvaného "německého" bum cink zvuku. Právě naopak Cantony na výstavě i Quadraly znějí velice příjemně a rozhodně nejsou ostré.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

A ještě pokud trváš na nových bednách, tak bych si poslechl Triangly. Z toho co jsem slyšel po studiích když jsem vybíral (a koupil nakonec něco jiného) jsem zpětně usoudil, že se mi jejich zvuk líbil nejvíc.

Sany
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Sany »

Marek 24:Pokud to myslíš vážně s tím CA 740 tak bych doporučil Acoustic Energy Aelite 3 a nebo Acoustic Energy Radiance 2, pokud možno si připlatit za Radiance 3 (dají se sehnat i levněji)AE s CA si k sobě sednou a jsou doporučovány všemi prodejci, sám jsem to tak měl a byl jsem velmi spokojen. http://www.acoustic-energy.co.uk/Defaul ... oudspeaker

Marek24
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek24 »

Díky moc za názory. Dobré reference jsem slyšel i na Aurum m-103, které by h míhl mít také za nižší cšnu než standardních 40kkč. Ale ještě jsem je osobně neslyšel. Nicméně, má cenu o nich přemýšlet nebo je to na mé požadavky nevhodný model? Někdo mi také doporučoval monitor audio rx8 za slušných cca 24kkč...

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

z vintage kousků : Revox Symbol B Mk.2, Quadral Titan, Quadral Vulkan, JBL250,
z nových beden : Revolver RW-45, Sonus Faber Toy Tower

Ale srovnávat Toy Tower s Revox Symbol je zcela mimo mísu. Revox je nesrovnatelně lepší !

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Monitor Audio RS8 jsem měl, pokud nedošlo k nějaké zásadní změně, tak moc nedoporučuju na cokoli, kde hrají bustrované kytary. Slabé basy a nepříjemný ostrý kovový zvuk. Někdo to má rád, já jsem se jich rychle zbavil. Aurum Cantus jsem slyšel na High Endu a jejich zvuk se mi moc líbil, ale slyšel jsem pouze to co pouštěl prodejce a to je často dost zavádějící. Navíc je prostě pravda, že starší bedny za nižší cenu budou vážně hrát nesrovnatelně líp. Já fakt neznám bedny do 100tisíc, které bych vyměnil za Wotany, které mě stáli dvacet. A nejsem sám. Jeden zdejší člen si je teď taky koupil a jelikož předtím obcházel studia a nechal si pouštět všechno za libovolné ceny, tak na závěr konstatoval - aby je to opravdu přehrálo na celé čáře, musel bych vysolit pár set tisíc :) To samé bude platit i o těch Cantonech, Revoxech nebo Infinity. Byl jsem u člověka co měl sestavu tak za půl milionu a pouštěl to do starých Infinity Kappa za 40 tisíc. Řekl bych, že věděl proč.

Marek24
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek24 »

Tak jsem po dlouhém vybírání, poslouchání a běhání po studiích vybral vítěze. Nakonec, jak už to tak bývá, jsem si musel 20kkč připlatit, abych byl skutečně na dlouho spokojený a pořídil jsem Aurum Cantus V3F. Ze zvuku jsem skutečně uchvácen. Vám všem příjemný poslech a hezký večer :-)

palinoch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palinoch »

Fu ha gratulujem *thumbs up* . Aku mas miestnost rozmerovo?

Marek24
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek24 »

Místnost má cca 6x5m. Jinak děkuji :-)

Odpovědět