Velikost poslechové místnosti a velikost repro

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
korys
Kontaktovat uživatele:

Re: Velikost poslechové místnosti a velikost repro

Příspěvek od korys »

*thumbs up* Jsem rád, že kuchyň s koupelnou zachováš a nebudem se muset při poslechu koukat na nějakou rychlovarnou konvici mezi bednama a mikrovlnku vedle Densena až k Tobě skáknu na kafe. *hura*
Jinak, něco důležitého nového? Nebo vše při starém? Je fakt, že to už dost dlouho nesleduji, abych byl plně zasvěcen a tak dlouhým vláknem se mi nechce zpětně prodírat. :oops: ;)
Přes řeku do stínu stromů.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

dadaft píše:s difuzory je ten problém, že se dokážou vypořádat s vysokými kmitočty, ne tak se středy. tím nechci říct, že jsou k ničemu, to ne. a u akustických nástrojů jsou středy důležité. i pro lokalizaci....................totéž třeba u testovacího cdčka od Chesky - v jedné skldbě tam hrajou dvě velké bicí soustavy - bez reálně velkého zobrazení je to chaos..........
Dadafte,
"protrpěl jsem" (snad mi HiFi puristé prominou) testovací CD Best Of Chesky Classics and Jazz, Audiophile Test Disc Vol.1 a nemohu říci, že by mi to v mé malé poslechovce hrálo špatně, či problémově, ba až neposlouchatelně. Je to (pochopitelně) jen můj subjektivní pocit, ale po akustických úpravách jsem spokojen. Zaráží mně ale tvé tvrzení, že difuzory se hodí pouze pro vysoké kmitočty, ne tak středy.
Většina difuzorů typu "Skyline" Obrázek
vychází z amerického patentu č. 5401921 (kalkulačka je na http://www.oliverprime.com/prd.php).
Hodnoty absorbce jsou zde Obrázek, diffuze zde Obrázek
Nejsou laciné (2 ks = 1,08 m2 cca 143 Ł bez dovozu http://www.customaudiodesigns.co.uk/diffuser_pl.htm), ale jsou přímo určeny (a doporučeny) na akustickou úpravu malých místností. A jak je vidět, koeficient absorbce s kmitočtem klesá (což je výhodné = nepřetlumíme), ale koeficient diffuze je vysoký a prakticky stálý.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

krásné. opravdu. Skyline už je profitřída a takový difuzor bych si neváhal doma pověsit...

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

noaid píše:PetrL
Těch přibližně 35, 70 a 150 Hz (přesně nejspíše 36,72,144) jsou rezonance podél delší strany místnosti.
50 a 200 Hz jsou podél kratší strany místnosti. Možná tam máš i 100 Hz ale třeba ne tak výrazně, tak jsi si nevšiml, taky záleží na nábytku apod., to ty rozměry může trochu změnit.
Pokud má člověk doma parkety a koberec, tak se asi moc neuplatní rezonance mezi podlahou a stropem.

Ty jsi mezi 50 a 35 Hz měl nebo neměl hluchou díru?
Jo, menší díra byla ještě asi při 46 Hz. Výrazná díra byla při těch 75 Hz. Frekvence jsou přibližné, tak plus minus 2.5 Hz.

Na 100 Hz nic. Tady mívají velice často bouli reprobedny. Moje RF-7 tady mají naopak trochu ďolík, malé maximum by měly mít při 75 Hz. Díky místnosti ho evidentně vůbec neslyším.

Odpovědět