Větší VINTAGE bedny kolem 250€

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Větší VINTAGE bedny kolem 250€

Příspěvek od Prospero »

Felčar píše:Pioneer ani ostatni japonske firmy v minulosti (v této cenové) zadne kloudne bedny nevyrobily a pokud, tak byly prispusobene usim (ted te cituji!) tech “sikmookých parchantu”.
*taktone*

A na to jste pane přišel kde?
Poslechem v obchodech s elektronikou, pane....

(A to jeste v dobe, kdy Cechach byl jen Tuzex. ;) )

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Petanek píše:https://www.youtube.com/watch?v=-h9HUrBbVXw

https://www.youtube.com/watch?v=S11nqJmqYKs

Vtipálek je to ... např. tohle jsou bedny celkem slušné :lol:

TAD taky není úplně na hovno :mrgreen:
Tohle je za a) jina cenova skupina a za b) poslech z "joutjubu". :lol:

A....o kvalite zvuku se nevtipkuje!!! :mrgreen:

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

Prospero píše:Zkousel jsi si nekdy, pred pouzitím tech "houbicek na nádobí", pohrát s umistenim reproduktoru a "doladením" poslechovky?
To vetsinou prinese podstatne více.
Penovka je, jak uz jsem psal "z nouze ctnost". ;)
Ne, ale před doladěním poslechovky a pohrátím si s umístěním reproduktoru jsem ucpal basreflex (dodávané houbičky to skutečně nebyly. Nevím, kde jsi to z mého textu vyčetl) a pomohlo to. Bez uvozovek a i dle následného poslechu.
Opravdu nemůžu já a ani ostatní za to, že to takhle nefungovalo u tebe a od té doby jsi na to zanevřel :?

Felčar
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Felčar »

Prospero píše:
Felčar píše:Pioneer ani ostatni japonske firmy v minulosti (v této cenové) zadne kloudne bedny nevyrobily a pokud, tak byly prispusobene usim (ted te cituji!) tech “sikmookých parchantu”.
*taktone*

A na to jste pane přišel kde?

(A to jeste v dobe, kdy Cechach byl jen Tuzex. ;) )
tak to lituji např. majitele těchto repro, že mají doma toto a myslí si, že to jsou slušné bedny

Obrázek

Obrázek

:)

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Já taky! :lol:

A to se tady (opet) bavíme o jiné cenové relaci. :mrgreen:

1 pár ssG5 stával pocátkem 80-tých let minulého století kolem 2.400DM, coz bylo 2x více, nez byl tehdejsí bezný (ne prumerný!) plat.
Pred nejakymi 6-ti lety stály uz jen 300€ ;)

Vývoj se zkrátka od r.1978 nezastavil. (I kdyz si to nekterí lidé jeste stále myslí. :mrgreen: )

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

dkdkdk píše:....před doladěním poslechovky a pohrátím si s umístěním reproduktoru jsem ucpal basreflex....
Tak to jsi to vzal "za spatný konec". Ucpávky by mely být az ten posledni pokus.... :lol:
dkdkdk píše:Opravdu nemůžu já a ani ostatní za to, že to takhle nefungovalo u tebe a od té doby jsi na to zanevřel :?
Já nemel zapotrebí to zkouset, takze jsem na to ani nemohl zanevrít, ne? ;)

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

Pak nechápu, z jakého titulu se k ucpávání BR vyjadřuješ.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Ještě bych připomenul Videoton (něco tam pachtili pajcovali od Akai) a polské Altus Tonsil ale ty byly u nás málo známé rozšířené. Průměrnej zákazník kupoval dost podle vzhledu a papírových údajů...nabídka byla tenkrát mizivá,
Tuzex enem pro valutovce, soukromý dovoz spoza železné opony prakticky neexistoval...A Tesla Val Mez ? Tamní modré repráky používal samotnej Grunďas, nemám potvrzeno ale říká se to.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

"Odeslatod Prospero v včera, 22:52

(A to jeste v dobe, kdy Cechach byl jen Tuzex. ;) )"

Jen tak na okraj k Tuzexu - tam se většinou prodávala jen ta nejnižší kategorie a většinou B kvality. Takže to jistě není etalon ke srovnávání.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Já jsem take nenapsal, ze jsem poslouchal v Cechách v Tuzexu... :lol:

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Kolego Felčare...zpochybnit se dá všelicos, cizí názor zejména, dyť jsme Češi...ale k tématu: v čem je základní nedostatek oněch sestav Sony G5 ? Jmenuj aspoň dva. Slyšel je hrát ? Na jakém zesíku ? Vytlumená místnost ? Zdroj ? Nebo jenom fotku stáhl z netu ? Tak něco doporuč, s rizikem zesměšnění a kritiky ze strany ostatních diskutérů. Pioneery jsem vytunil, vyměnil výhybky, tlumení, zlepšení cca 40% - subjektivním poslechem. Cifry v papírech, obrázky analyzérů a grafy mě nezajímají, já poslouchám hudbu.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

dkdkdk píše:Pak nechápu, z jakého titulu se k ucpávání BR vyjadřuješ.
Z tiulu zkusenejsího.... :P
lechos píše:Kolego Felčare...zpochybnit se dá všelicos, cizí názor zejména, dyť jsme Češi...ale k tématu: v čem je základní nedostatek oněch sestav Sony G5 ? Jmenuj aspoň dva. Slyšel je hrát ? Na jakém zesíku ? Vytlumená místnost ? Nebo jenom fotku stáhl z netu ? Tak něco doporuč, s rizikem zesměšnění a kritiky ze strany ostatních diskutérů. Pioneery jsem vytunil, vyměnil výhybky, tlumení, zlepšení cca 40% - subjektivním poslechem. Cifry v papírech, obrázky analyzérů a grafy mě nezajímají, já poslouchám hudbu.
Kolego lechosi, to je nedorozumení, felcar je nezpochybnoval, to jsem byl já. :lol:

Já jsem je hrát slysel a to na zesilovaci Harman Kardon "PM 665 Vxi" a prehraly je tenkrat bez problému i lacinejsi modely od Infinity, Quadral, MB Quart a IQ.

A nedostatky? Celkove "zabarvené" podání a rozplizlý bas. (Ta "tocítka" tomu jen jeste nasadila korunu.) *thumbs down*

Vubec ale netvrdím, ze si jejich zvuk nenasel príznivce... ;)

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Tímto se mu omlouvám, inu což, neradostné stáří, čtecí brejle bych potřeboval, možná Ježíšek přinese.

severino
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od severino »

Prospero: Ty JBL L90 se mi líbí víc, ale za 400€ asi nemám šanci co? Jak často jsou k vidění? Napadá tě ještě něco podobného a trochu levnějšího? Koukám na ebay a všechno s nápisem JBL leze docela vysoko.
30 - 35cm od zdi je maximum co si můžu dovolit jinak bych musel překopat celou cimru a to se mi vůbec nechce.
Co teda vede lidi ucpávání basreflexu?

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

severino píše:Prospero: Ty JBL L90 se mi líbí víc, ale za 400€ asi nemám šanci co? Jak často jsou k vidění? Napadá tě ještě něco podobného a trochu levnějšího? Koukám na ebay a všechno s nápisem JBL leze docela vysoko.
30 - 35cm od zdi je maximum co si můžu dovolit jinak bych musel překopat celou cimru a to se mi vůbec nechce.
Obcas se na ebay objeví, moc jich ale nabízeno není a pod 600€ jsem je zatím nikdy nevidel. Pri tehdejsí cene 5.000DM se jich za a) asi prílis mnoho neprodalo a za b) ti, kterí si je tenkrát koupili, jsou zrejme dodnes spokojení. *sunglases*

Ty "L80" se objevují casteji (já vím tobe se líbí víc 90-ky :) ), jako treba tady:

http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s ... ref=search (nevím ale, jestli je ten inzerát jeste aktuální)

a u nich by ses do tvého rozpoctu "temer" vesel. (A tech 30cm od zadní zdi by ti, myslím, melo bohate stacit.)
severino píše:Co teda vede lidi ucpávání basreflexu?
Já bych nejradeji napsal: zoufalství. ( :mrgreen:) , ale radsi se to zeptej jich... :lol:

Odpovědět