Větší VINTAGE bedny kolem 250€

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Felčar
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Větší VINTAGE bedny kolem 250€

Příspěvek od Felčar »

Doporučil jsem v SZ :), a abych s zesměšnil i tady, tak konkrétně tyto: http://allegro.pl/quadral-wotan-phonolo ... 40552.html
*thumbs up*

Felčar
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Felčar »

Co se týče ucpávání bassreflexu, na tom nevidím nic špatného, onehdá jsem u svých DALI 109 taky ucpával (2 x 10" basák) a nebylo to nejhoší, když si člověk pohraje s umístěním.

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

Pozor, požiadavka bola basák 30+....

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Tady jsou ty ucpávky zn.Proson ale stačí i míček - tenisák :
http://www.hifionline.cz/hifi-prislusen ... asreflexu/

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Upchatie basreflexu = ubratie basov v pásme cca 40-60Hz (podľa naladenia basreflexu) a navyše plynulý pokles basov už od asi 120-150Hz. Menej basov = menej problémov s rezonaciami miestnosti, to je to zlepšenie. Miestnosť má problémy, uberiem basy, problémy zmiznú...Ale to potom stačia nejaké menšie( a za rovnakú cenu asi kvalinejšie) dvojpásma.

severino
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od severino »

Tak jsem vzal na zkoušku ty Wotany jak poslal Felčar. Vypadají pěkně a vejdou se do ceny. Snad budou hrát tak jak si představuji. No a když nebudou, zase je prodám. Doufám že s malou ztrátou :)

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Čím je nakrmíš ? Já bych upřednostnil nákup zesíku až potom dopasoval vhodná repra, jenom zkušebním poslechem na místě, tahat někde bedny je složitější než malý zesilovač v kufru...jinak sázka do loterie a zklamání...nicméně už rozhodnuto jest. Potom napiš.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Co to zkusit tímhle - http://www.hifiland.net/katalog/zesilov ... ilver.html ? ......... nedávno ho tu někdo chválil. Myslím, že to dokáže dát asi 85 W do těch 8mi ohmů . Jak by to rozhýbalo tyhle bedny... mohlo by (kdyžtak ho taky prodáš :) )

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Koukni na toho parchanta:
http://www.fastimages.eu/images/toshibepe.jpg
ležel sobě tiše v kontejneru enemže sebral ho profesionální recyklátor, nechtěl dát ani za flašu vína z Lidlu...

Felčar
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Felčar »

rozhodně bych volil výkonější zesilovač, aspoň 100w, na mojich Amunech jsem měl denona 75w a hrálo to ale nebylo to ono, se 100w se konečně rozehrály *thumbs up*
jaký je rozpočet na zesilovač? :)

severino
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od severino »

lechos: Takže špatná volba? Rozhodnuto ještě úplně není.

Felčar, lechos: Ještě nevím, nechám si poradit, ale musí být určitě levnější než bedny. Nechci do toho rvát moc.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Prospero: Ony ty L90 sice měly ceníkovku 5.000,- DM ale těsně po revoluci je každý zásilkový obchod v Německu (pro mladší generaci - tehdejší ekvivalent dnešních eshopů) prodával za polovic, protože o ně nebyl právě kvůli zvláštnímu tvaru moc velký zájem. Přitom jsou to vlastně regálové Ti 5000. Já jsem dlouho o nich uvažoval ale nakonec jsem zvolil za neodolatelnou stejnou cenu Tannoy D 700.

Felčar
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Felčar »

Kdyby byl rozpočet větší tak bych koukal po tomhle: http://aukro.cz/philips-fa-960-i4911147107.html, měl jsem doma, slušnej zesák *thumbs up*

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

@ "císelný kód":

No, zásilkové obchody (pokud mas na mysli Quelle, Otto nebo Neckermann) tyhle zrovna ne, ale jinak más pravdu, obchodníci s elektronikou ano.
To v té dobe byla bezná praxe a to nejen u reproduktoru. I moje tehdejsí zesilovace (jak "Rotely", tak i "Harman") jsem kupoval za velmi príznivou cenu a také repro Canton "Ergo RC-L", s puvodní cenovkou take 5.000 DM, uz nedlouho po uvedení na trh stály necelou polovinu.
Tenkrát také skoro vsechny firmy menily modelové rady podstatne casteji, nez je tomu dnes. I ty "staré" modely z nabídky ale hrály tak, jak se od "puvodní cenovky" dalo ocekávat. *bravo*
Jo, jo, to byly jeste casy... :roll:

lazy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lazy »

Ty Wotany mohu jen doporučit, spokojeně používám již mnoho let a nedám na ně dopustit. 30"+ to sice není, ale ... Nechci hodnotit a chválit svoje bedny, ale zeptej se Vintageho, měl to doma a má srovnání se spoustou jiných velkých vintage beden.

Odpovědět