Vintage reprobedny typu Sansui, Pioneer apod.
Re: Vintage reprobedny typu Sansui, Pioneer apod.
Já to taky pochopil tak, že jsi nejprve vyměnil kondíky a pak to celé nahradil Dexonem. Takze si dal Dexon a v nem vymenil kondiky?
Ne, Dexony byly zcela nové bez potřeby cokoliv měnit, kondy se vyměnily ve staré vyhýbce jako pokus o zlepšení kterýž se dostavil jenom zčásti. CS603 je překrásná vintage sestava škoda ji prznit neodborným zásahem, moje úprava se týkala CS901
což vyrobeno ve Španělsku zcela chybělo vnitřní tlumení, holá dřevotříska...
což vyrobeno ve Španělsku zcela chybělo vnitřní tlumení, holá dřevotříska...
Aha, tak to pak ano. Jo 603 jsou moc pěkný bedýnky. Nechci je nijak prznit. Jen jsem je vytlumil za basákem. Ale přijde mi, že nedávaj dost basů od spoda. Tak proto můj dotaz.
No a bedny stojí na podlaze místnosti ? zdůrazní se basy, rovněž poloha v rohu stěn
a případné natočení k posluchači má význam, je to doopravdy velká věda teda...
a případné natočení k posluchači má význam, je to doopravdy velká věda teda...
Bedny mám 4ks. Takže dvě na sobě. Spodní jsou na hrotech. Mezi bednami silikonová podložka. Úplně v rohu nejsou. Natočeny na poslechové místo. Rovnostraný tronůhelník cca 2,2 - 2,3 m. Výšky a středy jsou excelentní, ale basy by mohli jít níž.
Na ten nejnižší spodek, který už má pokles, použij equalizer.
Tak to teď mám s eq. Spodek na plno.
Pak ještě k tomu tu basovou korekci nejnižší z těch tří. On má ten basák pokles od 100 Hz docela strmý.
Akorát to nehraj moc nahlas, abys něco neurval. Hlavně bacha na signál z gramofonu.
Nahlas to moc nejedu. Myslíš ten přepínač na zesilovači? Jestli ano, tak na tu nejnižší možnost 100Hz mi to právě přijde nejméně basové.
Jj, tak použij tu vyšší, nalaď to nejak optimálně aby to na uši sedlo a aby neměl zbytečně moc výchylku. Asi tak.

Jestli jsi to ty, tak jsem ti jinde psal, jestli by nestálo za to, použít ze spodní bedny pouze basák. Pokud se do beden špatně leze, tak alespon nejak zakrýt ostatní repro a zkusit, co to udělá.
Ale tady to vypadá na hodně citlivé repro s ne uplně hlubokým basem. Tak snad jedině udělat bedny jen se subwooferovýmy basáky a na ně posadit ty retro.
Ale tady to vypadá na hodně citlivé repro s ne uplně hlubokým basem. Tak snad jedině udělat bedny jen se subwooferovýmy basáky a na ně posadit ty retro.
CS 603, bohužel nebyly dobré reprobedny ani v 80. a jako nové. Natož teď, jako letitá ojetina. Ty "cvakátka" nahoře se vůbec nedaly použít, protože to prznilo zvuk. Basový spodek i přes velikost basového repro neuměly vůbec. Po necelém roce šly z domu. Na místo nich jsem tenkrát pořídil CS 722A, které byly podstatně lepší a mám je dodnes v garáži a v létě je používám jako kulisu při "černé" práci na technice.
Nechci Tě kritizovat, ale ještě navíc máš špatné umístění, na sobě ( ovlivňují se vzájemně ) a dřevěná podlaha není výhra pro zvuk.
Pokud alespoň něco poslouchatelného chceš z nich vyloudit ( pokud jsou ještě použitelné ), použij jen jedny a dej je na podložku z betonu, či mramoru na hroty, přepínače nechej vypnuté.
Tak hodně štěstí.
PS. Pokud se chceš hrabat v "této" historii, tak si pořiď "severské" reprobedny Saroy ( jestli se nepletu označení 5570 ), ty hrály o několik levelů lépe.
Nechci Tě kritizovat, ale ještě navíc máš špatné umístění, na sobě ( ovlivňují se vzájemně ) a dřevěná podlaha není výhra pro zvuk.
Pokud alespoň něco poslouchatelného chceš z nich vyloudit ( pokud jsou ještě použitelné ), použij jen jedny a dej je na podložku z betonu, či mramoru na hroty, přepínače nechej vypnuté.
Tak hodně štěstí.
PS. Pokud se chceš hrabat v "této" historii, tak si pořiď "severské" reprobedny Saroy ( jestli se nepletu označení 5570 ), ty hrály o několik levelů lépe.
Tak tedy. Spodní repro zapojen jen basák.
Mramor mám objednaný, na hrotech jsou.
Mramor mám objednaný, na hrotech jsou.