VISATON CONCORDE MKIII

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: VISATON CONCORDE MKIII

Příspěvek od efičák »

Prodýhování světlou břízou se kamarádí se světlým hliníkem měničů.
Myslím, že bych musel hodně pohledat tak elegantní tvar. Symetrie, hezké vybrání u měničů.
*thumbs up*
Na slovanetu upravil Dawsoo tyto hliníkové měniče nátěrem, kterým zatlumil zaznívání kovu.
To je jen možnost po rozehrání. Klidně je nechej, jak jsou.

Kuba4, vzal na akademii své stojanové DIY. Hrály výborně!
Zda mi hliník zvonil, to nemohu posoudit upřímně.
Zvláště když byl hliník membrány přiznaný, jsem ho asi ve zvuku hledal. :)

Pipísů, máš to pěkné. A je-li pokoj uspořádán pro poslech symetricky, podobně jako to má Valda.
Ještě to chce peršan, jaký koupil Peer.
Uspořádání měničů má podle stavitele hornů coffee, připomínat koaxiál.
Ideální bodový zdroj.

Že se Pipísovi nelíbily Luciferindy nevadí.
Jedno mají s Visatony Concorde společné. Keramické výškové měniče!

NA je prodá lidem s shodným vkusem. Jsou to přece hračky.

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Alešů , moc hezky jsi to napsal , pod to bych se podepsal *thumbs up*

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Pipe NA ti tady v praxi předvádí guerilla marketink... Všiml sis toho? :D

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

gratuluju. tak přece jenom letadlo... :mrgreen:

ty bedny budou šlapat a prostor bude ohromující. je fajn sledovat, jak se ti obývák natáhne o dalších 20m, aby měl kde zasednout symfonický orchestr. já se sice trošku bojím absolutních pravd (i u beden), ale hlína dokáže hrát opravdu neutrálně, a pokud to máš rád, budeš šťastný muž. s gramcem by zážitky mohly být vskutku koncertní.
*thumbs up*

p.s. moc nechápu, proč se o mě občas říká, že jsem prošel bouřlivým vývojem. celou dobu si jdu za svým a proti tobě je to vskutku čajíček...

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

pipis

otevřu německé stereo 11_2008 a co nevidím...
na stránce 35 pipisovo bedny ve společnosti thiel 3.7, BW802D, martin logan clx...
jsi si dobře vybral.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

pipis

bohužel nemám scanner. mám jej v kanclu a tam dorazím až tak v pátek...
jinak bych poslal hned.
jen píší, že to jsou vybraní zástupci kategorie "předražená tragédie"
:)

jinak.. co říkáš na nahrávky na přiloženém cd " grea tmusic IV - legendäre aufnahmen der 90er" ??
úžasný zvuk některých skladeb mě dosti zaskočil. xrcd se, řekl bych troufale a laicky, nechytají.

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip Kolinsky »

pipis píše: Až dorazí na návštěvu Lachim, tak může přidat svoje srovnání, až dorazí Ciba, může přidat svoje hodnocení,
tito a další pánové mají naposloucháno daleko víc nežli já , navíc již patřím do funklubu DIY :-)
Konečně, že nemusím jezdit a necháváš to na jiných. Alespoň ušetřím za palivo i za čokoládu.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

pipis píše:Proto je někdy
lepší mít ochranný rámeček přes repro.Systém bedny D´appolito má své výhody, velká zvuková smršť a bez
problémů s akustikou i v obyčejném obýváku - to mi udělalo velikánskou radost.
Je to opravdu daleko. Jednou jistě přijedeme, podobně jako ty s karlovarským.
Konkordy osaď rámky. Víla psyché má velkou sílu.
Utajení měničů napomůže mysli vpít se do přediva notových osnov i improvizací.
A co teprve po spojení sourozenců dánska s placko přehrávačem B-400 plus !?!
Pro chvíle s ním, si vysmahneš nejlepší LP na kvalitních CD-R a tím docílíš totální, dálkově ovládané nirvány z temně kovové dálky Gismo!
Obrázek
Rozličné víry magnetických polí zrušíš šémem Densen Demagic.
Obrázek
Seriozní sběratel nesmí vynechat tuner Densen!
Řada musí tlakově litých hliníkových skříní, musí být co nejdelší!
Obrázek
Nemusí hrát, stačí dělat radost na pohled!
Život radostný, zábavný, jako tvé hi-fi.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Ano, v jednoduchosti Densenu je krása...

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

pipis

jsem na tu tvou sestavu vážně, vážně zvědav.
ty drobounké denseny a ty tvé hrombedny.....
ještě, že už je barel za 64 USD.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

pasul píše:Mě to připomíná Shany.A teď tipnu-530?A to mám v uších ještě teď.Pro mě nepřijatelná bedna a velký průser.
Ten tvar je v pořádku a s vzorem to zvukově nemá nic společného. Doufám.
Nemá :
nerozehratelný kevlarový středový Focal
na syčení náchylný kovový výškový Focal
tito dva na špičkovém krmení u hnámého bastlíře umí své, ale napojení na
divně zvýhybkovaný basák focal, který ač kvalitní huhňal na nižších středech je tak nesouměrné!

Na Shan 550 nikdo nic neměl. Ty měl dělat Bohuš. Jenže ty měly basáky dva na bednu.
Roztáhnout jejich rozsah jediným, se opravdu nepodařilo.

Tomáši krásný kus práce.
Proč tam máš jiné reproduktory, než Shan?
Kombinace hliníkových středovýšek a asi kevlar-sklo vlákno basák je nezvyklá.
V tom je dojem z ujednocených Concorde více harmonický.

Udělej nám vlastní vlákno se vším všudy.

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip Kolinsky »

Včera (čtvrtek) jsem se byl dopoledne podívat jak povyrostlo toto Pipísovo dítě (CONCORDE MKIII). Pomohl jsem mu ho odnést a odvést z porodnice, ale od té doby (cca. necelé dva měsíce) jsem ho neviděl. Za ten čas se pomalu nakupovaly otázky, jak povyrostlo s novým vychovatelem Densen B-350 a dalšími jeho pedagogickými kolegy? Čekal jsem na příhodný den, ne večer, abych Pipísovo splněný sen Densen + Concorde MKIII slyšel nerušen přítomností rodiny a nočního klidu a v klidu si to mohl poslechnout. Vzal jsem proto s sebou věci, které jsme při našich společných večerních čajovnách nikdy neposlouchali a hlavně tu muziku, kterou Pipís většinou nemá a převážně nezná, nebo jen minimálně. Postupně jsem si poslechl cca. po třech skladbách tyto věci: Tracy Chapmann – Crossroads, Frankie Goes To Hollywood – Bang!! Greatest hits, Genesis – The Lamb Lies Down on Broadway , Rolling Stones - Bridges To Babylon, Čechomor – Co sa stalo nové, Patricia Barber – Cafe Blue, Metallica – Metallica a z klasiky Berlínští Filharmonikové K. Böh: Mozart - Symphonien Nos. 35-41, Česká Filharmonie V. Neumann – Slovanské tance.
V první řadě musím napsat, že jakožto zvrhlý lampoPhil, jsem očekával ten densenovský „lapový zvuk“, o kterém Pipís psal a který se nedostavil?! Prostě lampy jsou, nebo nejsou. Zvuk je oproti mému zvyku daleko rychlejší, dynamičtější, ale pro mě ostřejší, až téměř nesnesitelný (kromě P.Barber a T.Chapmann). Nejhůře mi bylo u Rolling Stones, kde jsem si pustil dvě věci. Zvláště Anybody Seen My Baby? v jejím závěru to bylo na vatáš do uší. Co se mi dále nelíbilo, spíše chybělo, je taková ta „tlaková vlna“ od basů, především mi chyběla (Metallica, klasická hudba). Myslím, že nějakech deset kontrabasů musí být cítit! Přišlo mi, jako by byly až za orchestrem.
Všechny tyto mé postřehy jsem Pipísovi říkal, na což mi začal servírovat výtečné nakrájené klobásky, tradiční skvělý čaj, tentokrát s medem a připravené kuřecí řízečky. Klobásku jsem zbaštil, ale řízečky nechal pro jeho rodinu. Tak to stačilo! Asi si řekl a vyhnal mě s mými cédéčky. Ne z bytu, ale z přehrávače. Pipísem nabízená muzika (Jablkoň, Garbarek, Manu Katché, Morcheeba) zněla úplně v daleko větší pohodě! Nevím jak si to vysvětlit? Za 1. poslouchali jsme ji daleko tišeji a za 2. víc aparátu sedla. Proto si kladu otázku, vybírá si Pipís muziku podle svého aparátu? Nebo jsem nějakej divnej já? Dle mého příčinou nepříjemnou ostrosti byly tyto faktory: 1.jsem lampophil, 2.u vyšší hlasitosti se projevuje nedokončená akustika místnosti, 3.kabely Kimber 8PR mají charakter tuto ostrost neschovávat (nebo jak to napsat).
Až si to teď Pipís přečte, určitě si už říká, že mi to příští týden u mě vrátí svými nahrávkami!
Každopádně oproti předcházející sestavě je to o velký kus dál a může si hrát s různými „pičovinkami“ jako jsou trafa, filtry, kabely, police, koberce, obrazy, cerebally atd. Základ už má. Teď to jen doladit.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

To Pipis

Jestli jsi dělal vyhybku podle němců,tak bych se nebál přidat k výškáči do minusové větve ještě odpor 1 až 1,5 Ohm (samozřejmě MOX).

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Také si myslím, že menší úprava ve výhybce u výškové sekce a možná i u středů by prospěla.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Vycházím pouze z občasných pocitů Pipise nebo např. popisu zvuku od Filipa K. , sám jsem je neslyšel.

Odpovědět