FOTO vašej sluchátkovej zostavy

Sluchátka, sluchátkové zesilovače
Odpovědět
bacil2
Kontaktovat uživatele:

Re: FOTO vašej sluchátkovej zostavy

Příspěvek od bacil2 »

HD 560S - podľa mňa veľmi pozitívny počin firmy Sennheiser: konečne "normálne hrajúce" sluchátka za "normálnu cenu" *thumbs up*
Přílohy
HD560S__x1200.jpg

Vinco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vinco »

Hh, ja ocenujem pozitivny pocin Audeze...”nenormalne hrajuce“ sluchatka za “nenormalnu cenu“ :D
6F06F9D4-73C3-45AF-BFC5-C3556C5A2AF9.jpeg

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

*2thumbsup*
... presne tak! ... drvivá väčšina nenormálne hrajúcich sluchátok majú aj adekvátne nenormálnu cenu :lol:

ZdenekJR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekJR »

Šlo by srovnat ty nové Sennheiser 560S s napr. beyedinamic 880/990 nebo Akg 701 v tom jak "zobrazuji prostor"? nebo jinak - jak jsou vhodna na klasickou orchestralni hudbu (napr. Mahler). Diky!

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

... na nejaké vážnejšie počúvanie "klasickej hudby" zatiaľ ešte nebol čas, ale hrajú veľmi korektne a nezvykle čisto/prehľadne. Nedorábajú žiaden "umelý priestor", takže na niektorých nahrávkach môžu hrať "viac v hlave". Na prvý dojem sa mi zvukovo javia lepšie ako moje AKG K702. Ak bude čas a chuť, tak ich cez víkend popočúvam trochu podrobnejšie.

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

... HD560S *thumbs up* ... určite iné zvukové ladenie ako HD600/650 ale aj ako DT9900 a K702 ... podľa mňa v cene do 200€ super! ... pri niektorých nahrávkach možno menej efektné, ale zvukovo určite "pravdivejšie" ako konkurecia :lol:

PS: pre "basové hlavy" určite nevhodné ;)
Přílohy
HD560S_HD650_DT990_K702__x1200.jpg

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

A ako hodnotíš výšky?😳
Lebo tie “iné kapacity” tak trocha kritizujú...

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od progsociety »

Nerád sa rýpem vo veciach, ktorým až tak úplne nerozumiem, ale posledných pár týždňov som strávil úvahami nad dôležitosťou CD transportu v reťazci... Zvažujem zakúpenie takéhoto aparátu (bez vstavaného DAC), ale neviem, či si tým v porovnaní s aktuálnym CD playerom polepším. No vychádza mi, že ak ku všetkým tým háj-end / profi prístrojom stačí cez koax pripojiť napr. Tascam CD-200SB, potom by som sa naozaj mal zmieriť s tým, že robustný šuplík a masívny clamp v Sony CDP-XA20 by mi teoreticky stačiť mal.

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

Tony píše:
01 lis 2020 10:35
A ako hodnotíš výšky?😳
... výšky mi v zásade nevadia ... napríklad na rozdiel od DT990 ... ale prosím Ťa, prezraď mi, že čo sú to tie "iné kapacity" :shock:

@progsociety:
len medzi nami! ... ak máš k dispozícii skutočne solídny prevodník, tak Ti ako transport v pohode bude stačiť aj obyčajný blbý DVD prehrávač za 40€ s koax výstupom. Ale prosím Ťa nikomu toto neprezradzuj, lebo ma tu väčšina "echt hifistov" zaživa ukameňuje! ... mimochodom hlavná chyba takéhoto riešenia je v tom, že potom musíš používať iba uzavreté sluchátka s dobrou izoláciou, lebo všetky "obyčajné" CD/DVD mechaniky sú šílene hlučné ;)

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

progsociety:
Svého času jsem srovnával transport v NAD C525 a Denonu DCD-2020. NAD obyčejná plastová PC mechanika, hmotnost celého přístroje 4 kg. Denon celokovová konstrukce mechaniky, sendvičový plášť, usazená v kovovém odlitku, hmotnost celého přístroje 14 kg.

Jako DAC jsem tehdy měl RME ADI-2 Pro. Rozdíl ve zvuku těch transportů byl výrazný. Detaily už si přesně nevybavím, ale co mi v paměti zůstalo dobře, byl rozdíl v podání prostoru a dynamiky... Domněnka, že stačí levný transport, protože na něm (téměř) nezáleží, tím vzala rychle za své.

Tzn. záleží, v jaké kvalitativní úrovni bys nový transport hledal. Mechanika tvého Soňáka vypadá fortelně, teoreticky by to tedy úplně brzda být neměla. Ale ten přístroj neznám, tak bych nerad křivdil.

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

progsociety, Pokud vlastníš Sony CDP-XA20,tak ho neměň . Má výbornou mechaniku. Já ho používám u druhé sestavy s XiangSheng DAC-01A DAC.

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

bacil2 píše:
02 lis 2020 08:43
Tony píše:
01 lis 2020 10:35
A ako hodnotíš výšky?😳
... výšky mi v zásade nevadia ... napríklad na rozdiel od DT990 ... ale prosím Ťa, prezraď mi, že čo sú to tie "iné kapacity" :shock:
Sú to “mudrci zo západu”🙂
A teraz trocha inak - píšu to viacerí, ktorí ich skúšali a aj nejaké to hodnotenie spravili.
Preto som si to všimol, a pýtal sa na Tvoj názor.

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

... a nebolo by podstatne jednoduchšie, keby si sem dal aj nejaký konkrétny link na tých tvojich "mudrcov zo západu"? ... ja sa veľmi rád poučím, že ako počujú tie HD560S "iné kapacity"

ZdenekJR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekJR »

a jak na tom jsou HD560 z hlediska pohodlí? Především by měl zajímal faktor "zapařenosti" (proti uzavřeným sluchátkům, ale hlavně ve srovnání s cenově srovnatelnými otevřenými).

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

... pre mňa (moju hlavu) sú pohodlné, netlačia, sú ľahké a nepadajú z hlavy ani poležiačky. Mechanika (ako celok) je tichá, pri pohybe hlavou nič nepraská ani nevŕzga tak ako napríklad na Audeze LCD1 alebo KOSS Pro4S.
... faktor "zapařenosti" sa zatiaľ rovná nule, ale dá sa predpokladať, že v lete to nebude až tak ideálne

Odpovědět