Sluchátkové výstupy na zesilovačích
Re: Sluchátkové výstupy na zesilovačích
Mam kvalitny sluchatkovy zosilnovac a mal som moznost vyskusat mnoho inych v cene 400-1500 EUR. Sluchatkovy vystup na integraci Audionet SAM G2 je pre moje usi lepsi ako ktorykolvek z nich a velmi dobre si pocinal aj sluchatkach v OPPO BDP 105D. Sluchatka HD800S a HD650.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Souhlasim, výstup na SAM G2 je opravdu nečekaně dobrý. Provozováno s HD800.
kabelguru.cz
Zdravím, dopredu sa chcem ospravedlniť - nie som profík v tomto odbore.
Konkrétne k téme....vedel mi mi niekto poradiť, alebo má niekto napočúvané nejaké slúchadlá ku konkrétnemu zosilňovaču a to Marantz PM5005.
Viem že každý má z nás iné vnímanie hudby (zvuku) a každý preferuje niečo iné. Plánujem kúpu hifi slúchadiel k spomínanému zosíku, rozpočet mám +/- 200€.
Nie je to veľa, ale určite sa dá v tejto cenovej kategórii niečo slušnejšie nájsť.
Zaujímalo by ma hlavne, s akou max. impedanciou slúchadiel by si vedel poradiť Marantz 5005 (aby nedošlo k výraznému zoslabeniu zvuku-signálu) a ešte s akou citlivosťou dB/mW si kúpiť tie-ktoré slúchadlá. Väčšinou počúvam rokovú klasiku, občas jazz, inštrumentálnu hudbu a niekedy aj heavy a gothic metal čiže všeho-chuť.
Najlepšie by asi bolo si vypočuť osobne konkrétne modely slúchadiel na spomínanom modeli, ale ako uznáte kúpiť si niečo cez eshop a potom to vracať niekoľko krát za sebou keď mi hudobné podanie nebude sedieť.... no neviem či to je správna voľba, ale asi iba jediná.
Nikde som sa nedočítal aká je špecifikácia na sluchátkovom výstupe Marantza 5005 a nikde som nenašiel recenziu, alebo poznatok ako tento Marantz hraje cez sl. výstup.
Budem vďačný za každú dobrú radu, alebo typ na výber slúchadiel ku PM5005.
Rady typu.... ´´choď si vyskúšať slúchadlá do audio hifi štúdia´´ mi fakt nemusíte posielať. Ešte raz vďaka za odpovede
Konkrétne k téme....vedel mi mi niekto poradiť, alebo má niekto napočúvané nejaké slúchadlá ku konkrétnemu zosilňovaču a to Marantz PM5005.
Viem že každý má z nás iné vnímanie hudby (zvuku) a každý preferuje niečo iné. Plánujem kúpu hifi slúchadiel k spomínanému zosíku, rozpočet mám +/- 200€.
Nie je to veľa, ale určite sa dá v tejto cenovej kategórii niečo slušnejšie nájsť.
Zaujímalo by ma hlavne, s akou max. impedanciou slúchadiel by si vedel poradiť Marantz 5005 (aby nedošlo k výraznému zoslabeniu zvuku-signálu) a ešte s akou citlivosťou dB/mW si kúpiť tie-ktoré slúchadlá. Väčšinou počúvam rokovú klasiku, občas jazz, inštrumentálnu hudbu a niekedy aj heavy a gothic metal čiže všeho-chuť.
Najlepšie by asi bolo si vypočuť osobne konkrétne modely slúchadiel na spomínanom modeli, ale ako uznáte kúpiť si niečo cez eshop a potom to vracať niekoľko krát za sebou keď mi hudobné podanie nebude sedieť.... no neviem či to je správna voľba, ale asi iba jediná.
Nikde som sa nedočítal aká je špecifikácia na sluchátkovom výstupe Marantza 5005 a nikde som nenašiel recenziu, alebo poznatok ako tento Marantz hraje cez sl. výstup.
Budem vďačný za každú dobrú radu, alebo typ na výber slúchadiel ku PM5005.
Rady typu.... ´´choď si vyskúšať slúchadlá do audio hifi štúdia´´ mi fakt nemusíte posielať. Ešte raz vďaka za odpovede

Marantz je jeden z mála, kde i u nejlevnejsich modelů použili samostatný sluch. zesilovač (diskretni obvody Hdam2/Hdam3) a nejen výstup s odporem. Sluchátkač je u modelů 5005, 6006 a 8006 stejný. Úroveň víc než dobrá, porovnával jsem s levnejsimi dedikovanými sluchátkáči a není třeba pořizovat, ušetří se. Na modelu 6006 jsem používal AKG 701, Beyerdynamic DT 880 (32 ohm), vyzkoušel Sennheiser HD 600. Ani s jedněmi nebyl sebemenší technický problém, byť mají velmi rozdílnou impedanci. Ovšem, že by to byla ta pravá sluchátka zrovna k Marantzu? To určitě ne, každá mají zkrátka svojí zvukovou signaturu a proto taky každá hrála tak, jak jsou jejich zvukové proporce vnímány i ostatními uživateli v recenzích. Marantz na to má vliv pramalý, můžeš tedy zakoupit sluchátka podle tvých preferencí a na charakter Marantzu v tomto případě nemusíš brát vůbec žádný ohled.
Veľká VĎAKA za konkrétnu odpoveď,
potešilo ma hlavne objasnenie slúch.výstupu u tohto modelu, len by ma ešte zaujímalo s akou MAX. impedanciou slúchadiel by som mohol počítať pri kúpe slúchadiel, aby mi to neubralo (viac) z ich výkonu. Som laik a preto sa riadim tým čo som si prečítal na fórach a to:
- čím viac ohmové - tým menšie skreslenie zvuku, ale výkon ubúda a čo sa týka citlivosťi - čím väčšia tým lepšie?
Vďaka za rady...
potešilo ma hlavne objasnenie slúch.výstupu u tohto modelu, len by ma ešte zaujímalo s akou MAX. impedanciou slúchadiel by som mohol počítať pri kúpe slúchadiel, aby mi to neubralo (viac) z ich výkonu. Som laik a preto sa riadim tým čo som si prečítal na fórach a to:
- čím viac ohmové - tým menšie skreslenie zvuku, ale výkon ubúda a čo sa týka citlivosťi - čím väčšia tým lepšie?
Vďaka za rady...
čo sa týka citlivosťi - čím väčšia tým lepšie?
hej, presne
hej, presne
Skutočne ??? ... to je v tejto triede zosilovačov niečo absolútne neuveriteľnéBazi 36 píše: ↑29 srp 2020 08:31Marantz je jeden z mála, kde i u nejlevnejsich modelů použili samostatný sluch. zesilovač (diskretni obvody Hdam2/Hdam3) a nejen výstup s odporem. Sluchátkač je u modelů 5005, 6006 a 8006 stejný. Úroveň víc než dobrá, porovnával jsem s levnejsimi dedikovanými sluchátkáči a není třeba pořizovat, ušetří se...

Zaujimava novinka za rozumne peniaze : https://www.abacus-electronics.de/labor ... rian-audio
... prečo myslíš, že za rozumné peniaze? ... máš s tými sluchátkami nejakú osobnú skúsenosť?
Nie, ale kedze ich vytvorila skupina 22 ludi,co ostali po krachnutej viedenskej firme AKG....tak to za tie peniaze je urcite vyborny produkt ( pomer cena-vykon ). A s firmou Abacus mam osobnu, vybornu skusenost
... no ak sú to tí istí občania, ktorí vymysleli K175, K245 a K275, tak by som až tak nežiaril optimizmom 

To si zistil na základe čoho?
Teraz som na nete našiel nejaké obrázky z PM5005 ... a vyzerá to na prudkú dezinformáciu!
... podľa mňa je tam na sluchátka úplne obyčajný výstup zapojený cez relátko z výstupu koncáka cez 330 ohmové odpory a drátom vytiahnutý do výstupného konektora

- Přílohy
-
-
-
Nedůležité. Ať jsem měl sluchátka píchlá v cd playeru této řady/řad (ten má samostatný sluchátkáč, jak jsem psal) nebo v příslušném zesilovači, zvuk byl naprosto totožný a to je pro tazatele důležité, může použít libovolná sluchátka. Vzhledem ke stejnému zvuku jak z CD, tak z PM, jsem neměl potřebu dále zkoumat, jestli není pojetí sluch. výstupu odlišné. Ve výsledku je to tudíž fuk.
A nebolo by rozumnejšie napísať: nemal som to preverené, sorry - beriem späť?
Veď nejde o život
Veď nejde o život
Přesně, nemá s těmi Marantz, na rozdíl ode mne, žádnou poslechovou zkušenost, ale hlavně, že se do toho plete. Od něj omluvu nečekej, vyhodili ho z AVmanie za fyzické vyhrožování handicapovanému člověku na vozíku a vlastně se sám sobě divím, že se s ním vůbec zahazuju a odpovídám mu. Tfuj....už se to nestane.