Zesilovače sluchátkové

Sluchátka, sluchátkové zesilovače
TAB
Kontaktovat uživatele:

Re: Zesilovače sluchátkové

Příspěvek od TAB »

Hřebíku: Jakou značku/model zesilovače používáš?

Tady asi nikoho nenajdeš. Jednak vysokonapetový zdroj není složitý postavit ale úplně jednoduché a hlavně levné to není. Pravda, že v originál zdroji SRD-7 nejsou zrovna kvalitní díly a zlepšit se to dá hodně. Největší podíl na zvuku má budící zesilovač, který musí mít poměrně velký rozkmit proto obyčejné sluchátkové zesilovače jsou nevhodné.

Nejlepší samozřejmě je postavit od základu jak zesilovač tak i vysokonapětový zdroj, protože rezervy tam jsou obrovské ale jak říkám to je na hodně dlouhé lokte pokud to chceš mít precizní. Já jsem kdysi tyhle sluchátka chtěl taky a pak jsem od toho upustil protože tehdy jsem dokázal mít lepší zvuk z HD600 než od Staxu.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

TAB: díky moc za odpověď!

Teď používám Leben CS-600, který byl ideální k Sennheiserům HD800. Přes reprovýstup a SRD-7 hrají Staxy SR-L700 opravdu pěkně, začíná to vypadat, že se moje dlouholetá HD800 posunou na druhé místo. Zatím mě nic jiného nepřesvědčilo. Jen jsem musel vyměnit lampy v Lebenu, protože ideální kombinace k HD800 (KT-120) k těm Staxům ideální nebyla (příliš basů). U Staxů v tuto chvíli zkouším PSVANE EL-34, s těmi to hraje fantasticky.

Chci se hlavně vlastním poslechem rozhodnout, jestli má speciální zesilovač pro Staxy u mě vůbec smysl, když mám doma slušné reprozesilovače. Je pravda, že ta krabička SRD-7 působí divně už na pohled - tenký integrovaný reprokabel nevzbuzuje zrovna důvěru a reprosvorky jsou děs. Nepodařilo se mi k nim vůbec připojit kabel k repro, takže SRD-7 slouží jen na sluchátka, která ale hrají hodně slušně, takže si říkám, proč to dál řešit (kromě připojení repra tedy)... Ale třeba na http://www.mjolnir-audio.com/products/ nabízejí vylepšenou verzi SRD-7 (úplně dole). Ještě mě tedy čeká doma hodně testů, než se rozhodnu, co dál. Další test bude zesík Classé CA-2100 + SRD-7.

Hlavně bych chtěl slyšet nějaký zesík přímo pro Staxy. Pokud má někdo doma, uvítám určitě možnost poslechu, nejraději u sebe doma, rád zaplatím za půjčení... To je asi jediný způsob, jak si to můžu celé rozhodnout s jistotou. Zatím se přikláním k tomu, že srd-7 nebo lepší SRD-7 mi bude k mým zesíkům stačit. Leben + SRD-7 mi teď hraje většinou líp než HD800, takže opravdu spokojenost.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

EDIT k předchozímu příspěvku: Po týdnu se basy u SR-L700 uklidnily, takže zpět u KT120, které se zdají v Lebenu nejlepší pro HD800 i SR-L700. Nicméně stále sháním zesík pro Staxy na půjčení, abych si vyjasnil, jestli můžu čekat další zlepšení a jaké.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Poslední EDIT: Zesilovač ke Staxům už nesháním, objednal jsem. Díky všem.

TJK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od TJK »

Zdravím všechny.
Dlouhou dobu mě zajímá jedna věc (bál jsem se zeptat :mrgreen: ).
Je kvalita výstupu ze sluchátkáče přímo úměrná kvalitě vstupního signálu do něj?
Modelový příklad. Předpokládám správně, když si myslím že když zapojím jakýkoli i sebelepší sluchátkový zesilovač do výstupu ze zvukovky notebooku bude zvuk méně kvalitní než když ten samý zesilovač zapojím do něčeho kvalitnějšího než je výstup z integrované zvukovky NB (třeba USB DAC)?

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

TJK: ano, závislost tam je. A vždy jde také o sladění celé sestavy. Pokud je sluchátkáč OK, pak čím lepší kvalita na vstupu, tím by měla být lepší kvalita na výstupu (pokud k sobě sluchátkáč a vstupní signál padnou). Naopak: Sebelepší sluchátkáč chyby na vstupu moc neopraví....

jkb4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jkb4 »

Jaký zesilovač si ke Staxům objednal a které si poslechem zkoušel?

macher
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od macher »

Pokud hledate rozumny zesilovac/prevodnik za rozumne penize, tak jsem docela spokojen s Marantz HD-DAC1. Pouzivam ho s Audio Technica W5000.

Subjektivne trebars Burson Conductor V2+ hra o "neco" lip, ale to uz je vic nez dvojnasobna cena. Takze za mne je Marantz za tu cenu fajn - do prace jako levnejsi reseni na poslech proc ne.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

jkb4 píše:Jaký zesilovač si ke Staxům objednal a které si poslechem zkoušel?
Skončil jsem u Mjolnir Audio KGSSHV Carbon se sluchátky Stax 009
- dobrá kombinace

Ještě tu mám Stax SRD-7 mkII a Stax SR-L700 - obojí na prodej, dvě Staxové sestavy jsou pro mě zbytečné.

jkb4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jkb4 »

Super sestava. Jaká je Tvoje cena těch 700vek? Jsou na 580V? Je možný poslech? Dík.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

zde je můj příspěvek v bazaru (snad to neporušuje nějaké pravidlo):
http://hifinazory.cz/forum/viewtopic.ph ... 20#p148920
tj. SR-L700 aktuálně 33 000 plus mínus...

V podstatě nová, hraná chvilku. Zjistil jsem, že mi Staxy sedí a rovnou koupil 009, která jsou zase dál.

Ano, 580 V, neboli Pro Bias.

Řada lidí hodnotí L700 mezi 007 a 009. Osobně nevím, 007 jsem neslyšel, ale 009 jsou celkově lepší asi ve všem.

Poslech: vzhledem k extrémnímu pracovnímu vytížení a totálnímu životnímu chaosu teď nevím, kdy bych si mohl udělat čas. Pokud jsi z Prahy a máš už nějaký 580V sluch. zesík pro Staxy - možná bych půjčil (zatím neslibuji), když si pro ně dojedeš. Jinak jsem se chystal rozhodit inzeráty i jinde, ale vítězí lenost, únava, nedostatek času.

Odpovědět