Chi-Fi
Re: Chi-Fi
Ja jsem kdysi zkousel do nejakeho USB DACu (myslim Topping D70) z audio PC posilat jak nativne DSD, tak to same v DoP a rozdil jsem neslysel
PvelHrudička: Souhlas. DoP by měl zajistit přenos plného, nativního DSD z SACD i přes jiné než USB a I2S trasy, pokud je vše technicky správně. Pokud si nejsi podporou DoP u svého DACu jistý, zeptej se výrobce DACu, jestli tvůj DAC přenos DoP přes AES/EBU, BNC atd. skutečně podporuje. Zeptej se klidně i výrobce transportu. Pak budeš mít 100% jistotu
Oldear: Zdá se mi, že si pleteš DSD převedený na PCM s DoP (což je nativní DSD, které je pouze zabalený v kontejneru PCM). Tedy: DoP je pouze kontejner přenášející nativní DSD přes PCM, nemělo by při něm docházet k převodu na PCM. DAC přijímající DoP (DSD Over PCM) si z PCM konejneru vybalí původní nativní DSD, pokud je vše implementováno a nastaveno správně.
V následujících příspěvcích se tedy mýlíš (a nevidím tam žádnou tvou osobní zkušenost, jen nějaké dohady (a mystifikace). Ty poslední podtržené věty máš špatně. DoP není DSD převedený do PCM. DoP je nativní DSD v plné kvalitě, který je pouze zabalený v PCM kvůli přenosu, se samotnými daty DSD v PCM kontejneru by nemělo být v případě DoP nijak manipulováno.
Oldear: Zdá se mi, že si pleteš DSD převedený na PCM s DoP (což je nativní DSD, které je pouze zabalený v kontejneru PCM). Tedy: DoP je pouze kontejner přenášející nativní DSD přes PCM, nemělo by při něm docházet k převodu na PCM. DAC přijímající DoP (DSD Over PCM) si z PCM konejneru vybalí původní nativní DSD, pokud je vše implementováno a nastaveno správně.
V následujících příspěvcích se tedy mýlíš (a nevidím tam žádnou tvou osobní zkušenost, jen nějaké dohady (a mystifikace). Ty poslední podtržené věty máš špatně. DoP není DSD převedený do PCM. DoP je nativní DSD v plné kvalitě, který je pouze zabalený v PCM kvůli přenosu, se samotnými daty DSD v PCM kontejneru by nemělo být v případě DoP nijak manipulováno.
Oldear píše: ↑včera, 11:18Pánové, když reagujete na dotaz, pište laskavě svoje osobní praktické zkušenosti a nikoliv dohady a mystifikace.
Liamee![]()
Přehrávač jsem ani já neslyšel a netestoval, ale podle uváděných parametrů bude pravděpodobně velmi kvalitní. SACD bude skutečně možno přehrávat nativně ( DSD64 ) z výstupu I2S, ale pouze v případě, že budeš mít i silič, či receiver s příslušným vstupem - tedy s I2S. Bez tohoto vstupu to bude možné jen jako převod do PCM, tedy DoP.
... Další výstupy již ano, ale nebude to plná kvalita SACD, ale pouze DoP.
Uvediem konkrétnu skúsenosť s čískym chi-fi,alebo skôr chi-chi. Manželke som kúpil do kuchyne zosilňovač Dynavox...od začiatku to hralo na prd,ale po dvoch rokoch sa to tak rozladilo,že to už ani nebolo stereo ,ale čudná čínska zvuková guľa. Ani som neskúmal po príčine poruchy,vyhodil som to do šrotu a od známeho som si za stovku kúpil 40-ročný Harman/Kardon Made in Japan.Sakra,to bol zvučík. Takže moje varovanie znie: firme Dynavox sa treba vyhnúť oblúkom.
Ešte jedna poznámka z praxe.Denne robím s čínskymi škrutkami a maticami. Voľakedy bola na tieto veci ČSN (Československá štátna norma) pamätníci vedia ,kde bola presne určená maximálna tolerancia odchýlky. Číňani to robia od buka do buka,matica na skrutke longá nedá sa poriadne utiahnuť a čoraz častejšie sa stretávam s tým,že na matici nie je žiaden závit. Len šróbujem,šróbujem a nič ...potom pozriem a s hrôzou zistím,že tie kurvy šikmooké komunistické tam žiadny nenarezali.
Ešte jedna poznámka z praxe.Denne robím s čínskymi škrutkami a maticami. Voľakedy bola na tieto veci ČSN (Československá štátna norma) pamätníci vedia ,kde bola presne určená maximálna tolerancia odchýlky. Číňani to robia od buka do buka,matica na skrutke longá nedá sa poriadne utiahnuť a čoraz častejšie sa stretávam s tým,že na matici nie je žiaden závit. Len šróbujem,šróbujem a nič ...potom pozriem a s hrôzou zistím,že tie kurvy šikmooké komunistické tam žiadny nenarezali.
Kvíčko,pusť si radši v tý šroubárně tu tvou Yamahu a nepiš sem hlouposti.Dynavox nikdy nebyla čínská firma,ale švýcarsko-německá,kde se to zboží nechávali vyrábět,to už je jiná.Harman Kardon nikdy svý zesilovače nedělal v Japonsku,ale vždycky v Číně(taky jsem kdysi jeden měl)
A pořádnej převodník si v životě neslyšel 
Vygúgli si Harman/Kardon PM 635i ty chytrák a pozri sa,kde sa vyrábal.
https://www.rehifi.se/product/harman-ka ... id=1&pid=2
https://www.rehifi.se/product/harman-ka ... id=1&pid=2
když k tomu nemáš po odborný stránce co říct,tak mlč
Dynavox není Čína.. Trochu fail.
Dal som konkrétny dôkaz a argument,že Harman/Kardon sa vyrábal aj v Japonsku. Ty Tomáš si vyhlásil,že "Harman Kardon nikdy svý zesilovače nedělal v Japonsku,ale vždycky v Číně(taky jsem kdysi jeden měl)". Tak to o Tebe svedčí ,že si ešte veľmi mladý, nezrelý a hlúpy.
hřebík
Bylo by dobré dát sem popisku na čem posloucháš, aby byla patrná Tvá relevance.
Pleteš - nepleteš, tu teorii vůči mně si můžeš ušetřit. Tady se neřeší soubor DSD, PCM, DoP apod., tady se řeší transport, kdy tazatel z transportu Onix Zenith XST20 hodlá SACD připojit ke svému DACu, na kterém nemá vstup I2S, takže nelze nativně. Lze předpokládat, že i u tohoto transportu data SACD nevylezou z výstupu USB.
Když poučuješ, zkus nasměrovat tazatele, jak dostane ten signál SACD do svého DACu, bez ztráty kvality.
BTW: mně to chodí nativně s HS-Linkem v pohodě už řadu let, ale musí být kompatibilita mezi transportem a DACem, resp. MDSD procesorem.
Pleteš - nepleteš, tu teorii vůči mně si můžeš ušetřit. Tady se neřeší soubor DSD, PCM, DoP apod., tady se řeší transport, kdy tazatel z transportu Onix Zenith XST20 hodlá SACD připojit ke svému DACu, na kterém nemá vstup I2S, takže nelze nativně. Lze předpokládat, že i u tohoto transportu data SACD nevylezou z výstupu USB.
Když poučuješ, zkus nasměrovat tazatele, jak dostane ten signál SACD do svého DACu, bez ztráty kvality.
BTW: mně to chodí nativně s HS-Linkem v pohodě už řadu let, ale musí být kompatibilita mezi transportem a DACem, resp. MDSD procesorem.
-
PvelHrudička
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Na DOP není nutně potřeba USB. Hodlám použít nejlepší variantu a tou je AES/RBU kterou transport nabízí mimo jiné. Přes USBto nejde z důvodu licencí. Jinak DAC Meitner Ma3i jednobitový...a je produktem Eda Meitnera, otce DSD. Tak že, samozřejmě rozpoznat a vyjmout si zabalené DSD v balíčku s DOP samozřejmě umí.
No tak v tom případě OK, jestli je to jak píšeš, tak by měla být kompatibilita zajištěna a toho aparátu bych se nebál.
Ale krásný večer Oldeare!Oldear píše: ↑včera, 21:06hřebík
Relevance mého předchozího a následujícího příspěvku nemohou být dána popiskou, která by byla úplně irelevantní. Nevlastním zde diskutované přístroje. Rád zůstávám v rovině věcného obsahu a věcné argumentace.
Takže pro zábavu, metodou zrcadlení: Jen jsem se snažil opravit tvé chyby a mystifikace a snažím se pomoct dalším. Ale díky za tvou nezaměnitelnou osobní reakci, která vždy potěší. Asi jsem uhodil hřebíček na hlavičku a nejhorší je zjevně srážka s egem... Možná ses měl kouknout podrobněji na to, co se tu technicky řeší
1. Onix Zenith XST20 podporuje DoP. Z prodejní specifikace: "DSD64 DoP přes koaxiální, optické, AES a BNC připojení."
Viz: https://www.melodyshop.cz/cd-sacd-prehr ... transport/
Přenáší se tedy nativní SACD DSD proud zabalený v PCM kontejneru. Tvé předchozí výroky jsou fakticky nepřesné a mystifikační.
2. A jak je to s udaným DACem Meitner MA3i? Zjevně jsi nehledal, tak ti to ulehčím. Přímo v oficiálním manuálu výrobce je napsáno: "DSD support over all inputs: USB Audio, AES, COAX, TOSLINK and Network(RJ45)". Ed Meitner stál u zrodu SACD a DSD a snad ví, jak nativní DSD přes DoP po koaxiálu nebo AES atd. přijmout bez ztráty kvality. Žádné I2S ani USB tedy k plné kvalitě nativního SACD z tohoto transportu nepotřebuješ. Pro klid znovu doporučuji dotázat se výrobce.
Dále velmi doporučuji řídit se vlastními radami a nepsat sem technické dohady a mystifikace o tom, že „další výstupy již ano, ale nebude to plná kvalita SACD, ale pouze DoP“. Tato tvá věta je zkrátka nesmysl. DoP je plná, nativní kvalita SACD (DSD). Nebo máš nějakou praktickou zkušenost s uvedenými přístroji?
Takže hezký večer, ať ti to hraje a více slunce v sestavě i duši!
Děkuji za poučení a máš pravdu, skutečně jsem tyto dva uvedené přístroje neměl v ruce, ani nikde u Hifi kámošů netestoval. Jsem však pro každou legraci a tak jsem si Onix Zenith XST20 již objednal a použiji jej jako transport u věže v obýváku. Mně zajímá to I2S a přímo nativně a nejsem zastáncem konverze, či přebalování do kontejnerů PCM, z důvodu Jitteru. Až to zapojím, mohu poreferovat.
Hezký den.
Hezký den.
Super, tak to se těším na reference.
Jen pozor, na netu jsem se dočetl, že v původních materiálech měli chybu a přehrávání SACD nebylo gapless. Mezi skladbami z SACD byly údajně ca 0,5-1,5s mezery. Pokud to neopravili, tak to může být otravné.
Podle následující stránky slíbili opravu firmwarem, ale netuším, jestli už je k dispozici: https://soulfi-audio.com/read/the-ultim ... d-to-know/
- Known Issues: Gapless SACD (firmware in progress); narrow IR remote beam on some units
A stěžují si na to i zákazníci v recenzích na Audiophonics atd.:
https://www.audiophonics.fr/en/cd-playe ... _search=fs
Jen pozor, na netu jsem se dočetl, že v původních materiálech měli chybu a přehrávání SACD nebylo gapless. Mezi skladbami z SACD byly údajně ca 0,5-1,5s mezery. Pokud to neopravili, tak to může být otravné.
Podle následující stránky slíbili opravu firmwarem, ale netuším, jestli už je k dispozici: https://soulfi-audio.com/read/the-ultim ... d-to-know/
- Known Issues: Gapless SACD (firmware in progress); narrow IR remote beam on some units
A stěžují si na to i zákazníci v recenzích na Audiophonics atd.:
https://www.audiophonics.fr/en/cd-playe ... _search=fs
-
PvelHrudička
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Gapless u Onix ani Yba opravit nelze, problém je prý llimitován hardwarem. Alespoň tak se vyjádřil výrobce. Já to pro sebe nevidím jako zásadní problém. S DOP také nevidím zásadní problém a s Meitnerem nevidím problém ani s jitterem. Zajímají mě praktické zkušenosti s provozem. Doufám, že se o ně Oldeare s námi podělíš. Já prozatím vyčkávám z fin. důvodů. Nedávno jsem investoval do upgrade Meitner Ma3 na Ma3i.