Chi-Fi

Doporučte, kde jste viděli výhodnou nabídku ke koupi - výprodeje, akce
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Chi-Fi

Příspěvek od dadaft »

Čínské hi-fi (chi-fi) jakož i jiné výrobky z téhle země bylo dlouho považované za brak a dobré akorát pro zoufalce.
Tedy ne že by to částečně pořád nebyla pravda, ale u mnoha výrobků už to neplatí.

Narazil jsem teď na železo, které nejen famózně měří, ale i hraje.
A to za cenu, která prostě vyráží dech.

Obrázek

+

Obrázek

= 24 543 Kč :shock:

tj. Topping D90 III Sabre dac/pre se symetrickým regulovaným výstupem plus set monobloků Fosi Audio V3 mono.
https://www.audigo.cz/Domaci-audio/D-A- ... abre-cerna
https://www.audigo.cz/Domaci-audio/Jine ... 48V-2-Pack

Obzvlášť pro posluchače klasické hudby, která je digitální, je to bez přehánění naprosté terno. Stačí připojit cd transport nebo streamující usb transport a potřebujete opravdu mnoho statisíců navíc, aby byl patrný nějaký kvalitativní posun...

Ano, součástkově to není čistě Čína, ale inženýrstvím a nízkonákladovou výrobou ano.

Vlastně ani nevím, jestli je to dobře (cenově pro kupujícího určitě), ale asi holt dobu nezastavíš a tohle je trend. Ono pro spoustu lidí je hi-fi o pocitech a takové malé "krabičky" vášně moc nezažehnou, na rozdíl od lamp apod.
Ale pokud jdeš čistě jenom po zvuku, je to neuvěřitelný růst kvality a zároveň pokles ceny.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Re: Chi-Fi

Příspěvek od Lemon »

Tak Čína nejen v HI-FI oblasti, ale prakticky ve všem jde jde neuvěřitelně dopředu. A to se sem dováží jen zlomek jejich výrobků.
Pěkná sestavička za lidovou cenu.

fb_tomáš15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_tomáš15 »

Jo, velmi pěkný tip.
Snad to bude mít i akceptovatelnou životnost a ne plné ku*vítek jako nejmenované značky, které si hrajou na západní kvalitu a chcípaj ještě v záruce.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

Tak tohle je prosím pěkně octo či okto, česky osma.

Osm dvoukanálových převodníků zapojených symetricky (2+2) + (2+2).

V podstatě je to to samé jako dva osmikanálové převodníky, třeba klasické ES90**PRO na každý kanál. Ale tam se tomu tak prostě neříká.
A navíc to není úplně to samé, jak se ukázalo.

A tohle je Topping D70 Pro OCTO:

Obrázek
https://www.toppingaudio.com/product-item/d70-pro-octo

Jediný Topping v této konfiguraci.
Jediný Topping s texaskými čipy Cirrus Logic.

Když jsem si tak říkal, co bych si koupil za chi-fi, tak jsem se probíral internetem a koukal na spousty symetrických DACů s regulací hlasitosti (k Fosi V3 mono). A koukal mimo jiné i na Toppingy, kde ty jejich nové modely DISCRETE s (prý) jednobitovými převodníky vlastní konstrukce mají velmi dobré ohlasy.
Při té příležitosti mi do oka padla série D70 Pro, která má vyšší model Sabre a nižší, pozdější Octo. Líbily se mi vzhledově. Jednoduché s parádním displejem. Model s vysokým ESS Sabre mě nebral, určitě lepší D90 III Sabre už stojí skoro stejně a navíc mám X26pro............... ale pro srandu jsem si začal něco hledat o OCTO, ale nic od toho nečekal. Takový doplněk řady D70 Pro, ať tam není Sabre sám, říkal jsem si.
Hi-fi komunita ho skutečně nezaznamenala. Vlastně jen jedna pořádná recenze v poměrně solidním sluchátkovém hifi magazímu. Prý nejlepší DAC pod 1.000 USD, s otazníkem. Jo jo, takových už bylo... A pár velmi pochvalných videí od podivínů, každý šunt takové má. Ale bylo tam i video od jihokorejce Jay iyagi: A to je dost těžká váha.
A ten tohohle drobka vychválil do nebe a srovnal se svým Denafrips Venus 15th, což je docela vysoká R2R liga.

Netrvalo dlouho a pošťák zvonil u mých dveří. Po pár dnech intenzivního poslechu a srovnávání musím říct, že Topping OCTO je vážně něco! Nejde tomu ani uvěřit, že krabička stejně velká jako Bluesound Node, bude hrát jako dospělý DAC. Nejen že má všechno jako výborné moderní DACy s ESS nebo AKM, naprosto černé pozadí, dynamiku, detail, rychlost ........... ale navíc má bohatou texturu a kopec muzikálnosti, kterou jiné Toppingy moc neoplývají. Před chvílí jsem do sebe bušil sólový klavír a řval u toho nadšením. Ale i všechno ostatní má neuvěřitelný šmrnc, žádné slabiny.

Kde se to vzalo v takhle postaveném přístrojí ví jenom Bůh a Číňani:

Obrázek

Tohle je čistě o současných integrovaných obvodech, které řídí vše od napájení po výstup.
A přece to nezní jako nabroušený digitál...
* * * * *

Já nevím, společně s koncáky Fosi V3 mono asi zatím to nejlepší, co z chi-fi znám.

Tohle je čínská pomsta "západnímu" hi-fi, které se už teď prodává za úplně nesmyslné částky. Sestavička (NODE +) OCTO + V3 mono nejen vypadá přes svou prťavost dobře (FFT měřák je bomba), ale vůbec nedává šanci uvažovat o něčem "západním" třeba v pětinásobné ceně. O peníze tady totiž nejde. Ale o zvuk.

Obrázek

*2thumbsup* Topping OCTO *2thumbsup*

PvelHrudička
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PvelHrudička »

Omlouvám se za dotaz mimo Chi-fi. Rád bych se dotázal, zda má někdo zkušenost se SACD transportem Onix Zenit XST20. Je to Čína s Británií vypadá to zajímavě a mám to již dlouho v hledáčku.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Dadaft: Tu máš o tomto DAC-e celé vlákno:
https://hififorum.sk/phpBB3/viewtopic.php?f=23&t=874

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

PvelHrudička píše:
06 kvě 2026 21:29
Omlouvám se za dotaz mimo Chi-fi. Rád bych se dotázal, zda má někdo zkušenost se SACD transportem Onix Zenit XST20. Je to Čína s Británií vypadá to zajímavě a mám to již dlouho v hledáčku.
Když se řekne "SACD transport" je v tom vždycky nějakej háček. V tomhle případě si SACD disky z tohohle přehrávače poslechneš v plnej kvalitě jedině když ho k zesilovači připojíš přes I2S výstup, jedině ten přenese DSD64 nativně. Všechny ostatní výstupy (vyjma USB) přenesou DSD jen jako DoP, takže to je k ničemu. Z USB výstupu ti SACD nebudou hrát vůbec.

acibuk
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od acibuk »

SACD transport až na pár výjimek nikdy nepřehrává SACD, tedy DSD formát. Vždy posílá PCM signál. Pokud chceš SACD transport, který skutečně hraje SACD formát, musíš si koupit například EMM labs, ale připrav si tak 2 milióny.

V případě SACD transportu Onix Zenit XST20 se jedná pouze o marketingový trik.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

acibuk píše: SACD transport až na pár výjimek nikdy nepřehrává SACD, tedy DSD formát. Vždy posílá PCM signál. Pokud chceš SACD transport, který skutečně hraje SACD formát, musíš si koupit například EMM labs, ale připrav si tak 2 milióny.

V případě SACD transportu Onix Zenit XST20 se jedná pouze o marketingový trik.
Ne, špatně, žádnej marketingovej trik. *taktone* Nejdřív si zjisti o čem mluvíš, než začneš vynášet takovýhle rozsudky.
Jak jsem už řekl, Onix Zenith XST20 přehrává SACD, tedy DSD formát. Přes optiku, coax, BNC a AES/EBU výstupy posílá jen DoP (DSD over PCM), ano, ale přes I2S posílá DSD64 nativně. Takže prd marketingovej trik, nepotřebuješ SACD transport za 2 miliony, tenhle Onix Zenith XST20 to zvládne taky, jen prostě pouze přes I2S výstup.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Pánové, když reagujete na dotaz, pište laskavě svoje osobní praktické zkušenosti a nikoliv dohady a mystifikace.

Liamee *thumbs up*

Přehrávač jsem ani já neslyšel a netestoval, ale podle uváděných parametrů bude pravděpodobně velmi kvalitní. SACD bude skutečně možno přehrávat nativně ( DSD64 ) z výstupu I2S, ale pouze v případě, že budeš mít i silič, či receiver s příslušným vstupem - tedy s I2S. Bez tohoto vstupu to bude možné jen jako převod do PCM, tedy DoP.

Tak šťastnou ruku. Z kvality aparátu bych obavu neměl.

acibuk
""""" SACD transport až na pár výjimek nikdy nepřehrává SACD, tedy DSD formát.""""" Nemusí to být jen o milionech, zřejmě si zaspal dobu. Minimálně 10 let zpátky to umí přes HDMI přístroje běžné spotřebky značek Denon a Pioneer, jen musíš mít kompatibilní player a receiver. S obojím se klidně vejdeš do kila.
Naposledy upravil(a) Oldear dne 07 kvě 2026 11:22, celkem upraveno 1 x.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

:shock: Trochu off-topic

Asi 2-3 roky dozadu som dostal bud na ASR alebo AVS upozornenie od admina, ze pozuivat slovo “chi-fi” je nevhodne a urazlive. A ze teda s tym mam prestat, lebo dostanem ban. Druhykrat som dostal skoo ban, ked som prirovnal jedneho vyrobcu ku Grete Thunberg ;-).

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

SACD,myslím dvoukanál, už stejně dnes ztratilo smysl.Nahrávky ve vysokém rozlišení,i 24/192,lze dnes běžně koupit jako placený download třeba na bandcampu,nebo přímo v hudebních vydavatelstvích.Nemyslím tím upsampling,ale přímo originální nahrávky.

PvelHrudička
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Pokud jsem dobře četl odborné pojednání o DOP.
DSD je ve své původní podobě pouze zabaleno do formátu PCM. Pokud je doručeno do převodníku schopného to DSD zabalené v PCM rozpoznat, v mém případě Meitner Ma3i, tak by ho měl bez problému přehrát. O tomto se dá dohledat docela dost. Jen si myslím, že tento fakt není evropským a americkým mainstreamovým výrbcům hifi moc příjemný. Myslím tím to, že Asiati umí dát na trh výrobek svým zvukovým výstupem v ceně cca 2100 eur. obstát s výrobky za závratné ceny.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

No, tak není příliš patrné, co vlastně chceš. Dotaz byl na SACD Transport a tedy předpoklad, že hodláš přehrávat SACD disky nativně, ale na to Ty nemáš DAC. Jestli máš na mysli soubor DSD, tak ten Ti ten player přes výstup USB neposkytne. Další výstupy již ano, ale nebude to plná kvalita SACD, ale pouze DoP.

PvelHrudička
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Otázka spíše je, zda DOP pokud je jeho princip takový, jako způsob jak obejít licence a je to stále to samé nativní DSD jen zapouzdřené v PCM jako transportu a to samé DSD si umí převodník z pouzdra vytáhnout a přečíst, kde je potom problém. Jde mi spíše o to, jestli má někdo praktickou zkušenost s konkrétním transportem (který je ojedinělý ještě s transportem od YBA), než o teorie. Ty už mám načtené všechny co jsou dostupné z celého světa. Ale díky všem, za vaše pohledy na danou věc.

Odpovědět