AMAZON

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
noaid
Kontaktovat uživatele:

Re: AMAZON

Příspěvek od noaid »

sekal píše: Na krysy za 1.500,- Kč se žádné clo nevztahuje, neboť clu podléhají zásilky až od 150 EUR výše, jak nám ostatně říká i uncle google.. Tedy jak se zdá, malá domů se moc nepovedla...:mrgreen:
To máš pravdu, nepovedla, ale tobě. :lol: DPH se platí od 22 EUR, což je asi 550 Kč. Zdá se, že ti ani google nepomohl. Než příště budeš chtít někoho kopnout do kostky, napřed koukni, jestli ta noha není tvá vlastní. ;)
gabik píše:A to co je nad 22 Eur, tak bezpecne vyhmatnou. Pokud mas ty po zmene jinou zkusenost, tak jedine pro tebe dobre, aspon nekdo.
Samozřejmě jsem psal o období po změně 1.4.2011. Až do listopadu 2011 jsem obdržel několik zásilek (tuším tak 7) různého druhu (i těžší kolem půl kila) z US, Japonska a Číny, přesahujících limit (vetšinou mezi 900-1500 Kč), vše bez platby DPH.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Už to nejde upravit...
Z toho Japonska jsem to měl za 5 dní doma, z US jsem si žádného zpoždění nevšiml, odtamtud to vždy chodilo tak všelijak různě od týdne do měsíce. takže těžko říct, téměř vždy jsem volil nejlevnější způsob dopravy obyčejnou poštou, v 95% bez pojištění a ne-doporučeně, za asi rok provedeno tak kolem 120 nákupů ebay + amazon + přímo od prodejců.
Někteří prodejci posílali doporučeně i když jsem si vybral levnější obyčejnou variantu. Asi chtěli dobrovolně jistit sebe.

gabik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gabik »

Me taky z Honkongu prislo zbozi behem asi 3 dni, myslim ze lita pravidelna prima nakladni dorpava mezi HK a Prahou, mel jsem to snad rychlejs nez z Nemecka :)

sekal

Příspěvek od sekal »

Ten Noaid má ale fištrón, co Gabiku ? Zatímco ty, já a mnozí další platí DPH a clo jako mourovatí, tak on si jednoduše "nastuduje" google a help toho kterého e-shopu a neplatí nic.. To je ale frajer, co ? Ještě, že ho tady máme ! :D

gabik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gabik »

By nam moh delat za uplatu mensi nez 20% prekupnika :). Ale tak stat se to muze, asi ma stesti narozdil od nas :)

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Sekale, jen ukazuješ svou ubohost. Pozor, abys zase nedostal ban.
sekal píše:Zatímco ty, já a mnozí další platí DPH a clo jako mourovatí,
Kdybys to někdy v životě platil, tak se neptáš :
sekal píše:Gabik :
Jaká je obvyklá výše cla u CD (z amer. Amazonu) ?
Tak nelži.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Nerad bych, aby to znelo nabubrele, ale myslim si, ze Amazonu patri budoucnost. Objednavam tam uz dobrych 5 let (od kartacku na zuby az po sporak a televizi!) a zatim jsem nemel jedinou pricinu se certit. Vzhledem k memu bydlisti pisi o Amazon.de, ale ani objednavky od prodejcu z NE-EU zahranici (prevazne LP´s) jsem zatim nikdy dodatecne "nedotoval". Je to mozna take benevolenci nemeckych uradu. A rozhodne se vyplati zaplatit dva ci tri €urony navic, nez mit problem s levnejsim, ale neserioznim prodejcem. Stalo se mi dokonce, ze kdyz mi jeden dopravce (oproti dohode) nauctoval dopravne, Amazon mi ho okamzite prevedl zpet na muj ucet. Nechapu jen, ze kdyz uz jsme vsichni jedna velka, krasna Unie, proc se jeste stale lisi podminky nakupu tam, ci onde. Brusel by se mel (namisto spousty blbin) zabyvat prave volnym a naomezovanym (a nediskriminujicim) trhem uvnitr EU. ;)

sekal

Příspěvek od sekal »

Noaid :
Kdo z nás dvou je tady ubohý, jsi právě dokázal následující výhrůžnou formulací, kterou ponechám bez komentáře :
noaid píše:Pozor, abys zase nedostal ban.
Co se týče mých nákupů ze zahraničí, tak věz, že jsem v minulosti již rel. dost transakcí realizoval a samozřejmě hradil i clo, pokud to bylo nutné.. Je to ovšem již nějaký ten pátek a navíc jsem CD k plné spokojenosti nakupoval téměř výhradně u cduniverse.com, takže jsem využil příležitosti a zeptal se na aktuální stav Gabika...

Ještě jedna poznámka :
Pokud nejsi schopen normálně reagovat a příp. poradit, tak raději nic nepiš ! Na nějaké sarkastické a arogantní poznámky, jako je tato
noaid píše:Jinak místo neustálých dotazů bych doporučil použít google a help amazonu, vše se dozvíte mnohem rychleji.
, zde nikdo není zvědavý.. Ostatně všiml jsem si, že se svým způsobem komunikace máš problémy i na sousedním Highendfóru, takže někde bude zřejmě chyba.. Kde, na to si odpověz sám...

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Při diskriminujících poplatcích Amazonu za přepravné do ČR a po zavedení nízkých limitů pro dovoz mimo EU zjišťuji, že žádná úspora se nekoná a raději nakupuji přes audio3.cz na dobírku. Neriskuji tak ani případnou ztrátu zásilky. Pokud jde o jazz, nakupuji u arta.cz.

Martinp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martinp »

Tak jsem se zaregistroval na AMAZON UK. Takže žádný CLO ani DPH.
Koupil jsem včera na zkoušku jedno SACD za 9.98 a k tomu poštovný 1.82
V blokaci mám 364,10,-Kč. Takže kurz 30,8 což je úplně v pohodě.
U nás to SACD stojí 650 bez poštovnýho který je asi 80korun.
Defakto jsem to koupil za půlku.

sekal

Příspěvek od sekal »

Martinp píše:Defakto jsem to koupil za půlku.
Přesně tak. Mám stejnou dlouhodobou zkušenost..

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

sekal píše:Pokud nejsi schopen normálně reagovat a příp. poradit, tak raději nic nepiš !
Obávám se, že nejvíce rad a konkrétních informací v tomhle vlákně pochází právě ode mne a Gabíka. Od tebe jediného jen pruda a nekonkrétní mlžení. Každý si to může zkontrolovat a přečíst. Tak to neprojektuj na mne.

sekal

Příspěvek od sekal »

Noaid :
Můj dotaz, který se btw týkal výlučně pouze cla a nikoliv DPH, jsem položil Gabikovi a od něj jsem také dostal uspokojivou odpověď. Tebe jsem se na nic neptal a na tvé machrování a nabubřelé mentorování, které si zde rovněž může každý dohledat, nejsem já a myslím nikdo další zde zvědavý.. Běž si léčit své zjevné mindráky někam jinam, nejlépe na Highendfórum, a už se nevracej...

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Lidi,lidi…jak ma na tomhle svete panovat porozumneni, pohoda a stesti, kdyz uz (jeste) nejsou schopni normalne komunikovat ani dva lide, kteri se tady vlastne (jak predpokladam) puvodne “sesli” proto, aby si povidali o svem konicku. Namisto toho si ted ale pri kazde prilezitosti snazi navzajem dokazat, kdo z nich je vetsi blbec, vseved a nafuka. Tohle je snad HiFi Forum a v tomhle vlakne se puvodne resil jen dotaz na Amazon, nebo se mylim? Na problemy o vzdelani a vychove jsou lepsi stranky ministerstva skolstvi! ;) Poslouchate vy dva vlastne jeste nekdy OPRAVDU muziku? :D

sekal

Příspěvek od sekal »

Prospero píše:Lidi,lidi…jak ma na tomhle svete panovat porozumneni, pohoda a stesti, kdyz uz (jeste) nejsou schopni normalne komunikovat ani dva lide, kteri se tady vlastne (jak predpokladam) puvodne “sesli” proto, aby si povidali o svem konicku. Namisto toho si ted ale pri kazde prilezitosti snazi navzajem dokazat, kdo z nich je vetsi blbec, vseved a nafuka.
V obecné rovině s tebou nelze než souhlasit, ale v daném případě nemáš tak docela pravdu. S Noaidem jsem až dosud vycházel zcela bez problémů a nechápu, proč se do mě (a do Gabika) zcela zbytečně navezl (http://hifinazory.cz/forum/posting.php? ... 74#pr91699).. Pokud by reagoval normálně a věcně, dal bych mu s radostí *palec*, stejně jako Gabikovi...

A jak už jsem zde zmínil, všiml jsem si, že pan Noaid má s komunikací v poslední době problém i na sousedním fóru, viz např. tento thread http://highendforum.cz/viewtopic.php?f= ... 8994#p8994 a další, takže chyba bude patrně někde jinde..

Výše uvedeným nechci říci, že já jsem svatý.. Samozřejmě nejsem a ten poslední Banán mě s odstupem času štve, protože to bylo v podstatě zbytečné.. Vše zlé je ale k něčemu dobré a do podobných disputací se již nebudu pouštět, (tedy pokud se do mě nebude někdo vysloveně navážet)...

Odpovědět