Audio & Víno

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Audio & Víno

Příspěvek od Dinosaurjr »

Nechal jsem se inspirovat sousedním tématem o kávě. Nemáte doporučení na kvalitní víno ? *palec*

Občas lze v Globusu pořídit Chateauneuf du Pape (ušlechtilé cuvée z 13-ti místních odrůd), sice je tato společnost generální distributor, ale cena je zase docela přijatelně nízko a s HiQ v porovnání s koupí přímo u fr. vinařů, kde je jak cena tak HiQ výše...

Odar

Re: Audio & Víno

Příspěvek od Odar »

rotr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotr »

Ty ani nikdo z okolí nemáte kartu do MAKRa ? Poměrně široký záběr vín z celého světa v cenách 100-50000 Kč. Otázka co preferuješ a odkud jsi. Ale už i v Čechách lze najít velmi zajímavá vína - Vinařství Kraus, Žernoseky
Já osobně preferuji vína z jihu Itálie - např. Primitivo di Manduria - silná, hutná, červená. geneticky shodný je Zinfandel z Kalifornie. Rád sáhnu i po Sardinii nebo Sicilii.
Naposledy upravil(a) rotr dne 15 bře 2015 12:08, celkem upraveno 1 x.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Žernosekymusím určitě doporučit. Ochutnávku v jejich vinařství jsem absolvoval před měsícem. *palec* Ale i u nás na Mělníce lze pořídit slušná vína. Vinařství Lobkowicz, Kraus, Školní statek Mělník, Česká zemědělská univerzita, Vinařství Vondrák a Lacerta. Máme pití dostatek,,,, :mrgreen:

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

drfish píše: . . . Ale i u nás na Mělníce lze pořídit slušná vína. . .
Sice jsem "pivař", ale souhlasím. Když už, tak jsem patriot ;) Zrovna Školní statek byl nedávno mým cílem *thumbs up*

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Nemohli bychom zalozit více takových přínosných vláken???

Např. o kaviáru, burských ořišcích, bramburkách, čaji a kapesních psíčcích z plemene "Lizpitsch"?
:mrgreen:

Sorry za *offtopic*

Odar

Příspěvek od Odar »

<OT> Rovnako prinosnych, ako o Zahoření kabelů, Resonátoroch, Polykarbonate a Mističkach? </OT>

A otepluje sa. Bude horsie :lol:

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

U mne je lahvinka vína nedílnou součástí soustředěného večerního poslechu, takže to sem určitě patří *sunglases*
A můj názor?: Kvalitní víno jedině z Moravy! *2thumbsup* Ideálně od malovinařů (Buriánek, Plešinger, Fojtík, Prchal...), ale dají se najít krásná vína i u větších producentů. Nikdy se člověk nesplete od Moravína Valtice, Volařík, Mikros (snad krom Flower řady), Znovín Znojmo (krom základní řady, ale nádherná jsou např. ze Šobesu), Hort, vína s certifikací VOC atd atd.. Důležité je, k jaké příležitosti, k jakému jídlu atd atd... Třeba já mám v pracovně box na cca 100 lahvinek, abych měl pořád po ruce dostatečnou zásobu různých vín pro různé příležitosti a nečekané návštěvy :-)

Obrázek

P.S.: Mělnicko a další české oblasti za mne fakt ne... Měl jsem možnost toho zdegustovat docela hodně, ale neoslovilo mne nic. Snad krom Dornfelda od Krause + nějakého rýňáku z Litoměřicka (už si ale nevzpomenu, co to bylo za vinařství)

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dinosaurjr »

Když jsme u mělnických vín, tak se blíží zajímavá akce Vinná noc 25.4.2015
http://www.melnickykost.cz/
kde jsme byli vloni. Mám to kousek a je to docela zábavná akce, když je ale člověk připraven na cokoliv. Jako vzorek je vhodná alespoň decka nejlépe však celá lahev, protože zájemců jsou opravdu mraky a většinu času jsme pobyli ve frontách. Na cca 10 stanovišť v hezkých historických prostorách přijde odhadem 2-3 tisíce (možná více ?) žíznivců. Víno se vydávalo u pultu, kam se vešli jen 2-3 lidi, k tomu patří prodírání se sklepením a úzkými chodbičkami po jedné osobě. Docela švanda, ale davová akce především s pozdější noční hodinou, když vylezou skalní žíznivci (příznivci ?). Z výše uvedených bych přidal ještě Lady (b,č,růžov) od Betiny, z ČZU od Štěpána W. rulandy, ze šk. statku od Vojty Kušiny vždy potěší MPortugal, SV, RM a RR. A ještě se tam mihlo sylvánské. Od Lacerta bylo víno z Moravy - SG tušímže.

Z okolí jsou ještě povedená vína z Roudnice, z LTM od Sv.Tomáše i Kláštěrní vinné sklepy Litoměřice. Nebo ještě Vinné sklepy Kutná Hora. Červená vína mi však přijdou přeci jen plnější z jižnějších krajin. Ale musí být harmonická než alkoholická. Proto jsem se ptal na konkrétní DOPO.

boxer

Příspěvek od boxer »

Pánové, nechci vám všeobecně nějak nic moc nařizovat, ale spíše apelovat na vaši vrozenou inteligenci.

Ale pokud máte málo co k hifině jako takové, nemyslím si, že nedostatek invence v oblasti zde tomu určené, dává volnost k zakládání témat, týkající se více čí méně něčemu jinému. Ok. beru, že si k poslechu tu cucnete kávy, tu čaje, vína atd. ale také zakousnete cosi, určitě si něco obléknete, možná navoníte, dáte cosi na nohy a sednete do nějaké sesle atd.

To bychom tady mohli mít za chvíli i zahrádkářství či nějaké astrologické dýchánky.

Apeluji na váš rozum a soudnost.

Díky. B.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

boxer píše:
To bychom tady mohli mít za chvíli i zahrádkářství či nějaké astrologické dýchánky.
Tak mi prosím vysvětli, proč je zde téma "volná diskuze" s dovětkem:
Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.

boxer

Příspěvek od boxer »

Jen bych nerad, aby ty volné diskuze nepřesáhly určení fóra. To pochopil snad každý.

Pro Brňáky to mohu ale vysvětlit zvlášť.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

boxer píše: Pro Brňáky to mohu ale vysvětlit zvlášť.
*headbang* Tak to asi nechám bez komentáře. HOWG

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Už se tu řešily, probíraly větší kokotiny...možná i mého autorství, nepamatuji se, ale komu vadí fůze audio, hudba & víno ? V záhlaví čtu: "nezáviské fórum o HiFi" tož ako ? Ale poslední slovo má admin, to je bez debat... :lol:

Foxy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foxy »

Někdo má asi nervoznější nedělní odpoledne a ten rozum do hrsti by měl vzít spíš sám :D Jo, co takhle vlákno o hulení?! :)

Obrázek

Odpovědět