AUTOMOBILY - které jsou nejlepší ??

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Jirka83
Kontaktovat uživatele:

Re: AUTOMOBILY - které jsou nejlepší ??

Příspěvek od Jirka83 »

AUTOMOBILY - které jsou nejlepší ??

Pro me? Lacine, spolehlive, bezpecne.

Je mi uplne jedno, jak vypada, jaky ma nahon, kolik lidi ho vlastni, jak rychle jede a jestli je palubni deska z plastu. Je pro me dulezite dojet z bodu A do B a nedavat za provoz vic nez je nezbytne nutne. S potesenim muzu prohlasit, ze pro me auto neni to, co pro zenskou nove boty :mrgreen:

hanysek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanysek »

Ad nejlepsi auto. Jednoznacen to sluzebni :-)
Ad oblibene auto. MINI COOPER nejlepe JOHN COOPER WORKS
Ad bezpecnost...je sice mit hezky tezkou karu ktera prezije relativne dost..ovsem kdyz to napalis do auta ktere je male tak je to vetsinou katastrofa pro jeho posadku. Viz problem u Q7 od audi, ktera byla sice bezpecna ovsem uz ne tak moc pro to co se sni stretlo.

Nejhorsi jsou stejne ridici AUDI a OCTAVEK v kombiku.

agustini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agustini »

to TomasT:

suhlasim s tym, ze vacsie vozy to maju s bezpecnostou daleko krat lepsie ako tie mensie, avsak v kategorii Audi A6, BMW 5, Mercedes E .. su na tom vsetci viac menej podobne. Tu BMW s bezpecnostou niak nevycnieva. Inac Mondeo a Accord do tejto kategorie naozaj nepatria.. Sam jazdim v jednej velkej a starej plechovke a ak by som mal na vyber pri kupe noveho auta, tak by to urcite nebol Smart (s bezpecnostnou deformacnou zonou cca 20cm od hlavy co musi byt fakt zabavne ked to za tebou nedobrzdi neaky nakladiak a nevyjde mu to "iba" tak o pol metra..) ale nieco vacsie. Uz len ta kineticka energia pri potencionalnej zrazke aku ten voz pri tej vyssej vahe ma, je z pohladu fyziky nezanedbatelny faktor bez ohladu na konkretnu konstrukciu.

PS: najlepsie automobily neexistuju.. kazdy mame svoje vlastne preferencie. Ja uprednostnujem ucelnost, konfort a spolahlivost. Tiez mam v danej cenovke radsej starsie, vacsie a osvedcene modely, ako tie nalestene male motorove nakupne kabele pri ktorych je uz lent taka blbost ako automaticka klima povazovana za luxus a nadstandart..

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

agustini píše:..... Sam jazdim v jednej velkej a starej plechovke .....
Si ma nasral. To je moja srdcovka. :evil: Jediné auto, ktoré som mal naozaj rád. Dokonca aj moja žena ho milovala pomaly viac ako ja.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

hanysek píše:
Sorry,ale to je perla. Zamysli sa. Na ceste stretneš:
1/10 Porsche a v 5 z nich sedí zlý vodič
2/30 BMW a v 5 znich sedia zlí vodiči
3/ 50 AUDI a v 5 znich sedia zlí vodiči
4/ 100 Oktávií a v 5 z nich sedia zlí vodiči
Vodiči akej značky sú najhorší?

Skutočne som alergický na podobné vyhlásenia. Po cestách jazdí cca 20% zlých vodičov a je úplne jedno v akej značke auta. Ibaže najviac je na cestách práve áut od VW group, tak samozrejme, pre niekoho sú najhorší vodiči práve Oktávkari. :roll: Dospelý človek by už mohol pohnúť rozumom o čosi viac ako krava chvostom.

Audio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Audio »

Acon píše:
hanysek píše:

Skutočne som alergický na podobné vyhlásenia. Po cestách jazdí cca 20% zlých vodičov a je úplne jedno v akej značke auta. Ibaže najviac je na cestách práve áut od VW group, tak samozrejme, pre niekoho sú najhorší vodiči práve Oktávkari. :roll: Dospelý človek by už mohol pohnúť rozumom o čosi viac ako krava chvostom.

*bravo* *bravo* :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

vždycky mě okouzlovaly káry, které měly dveře bez "rantlů", prostě nahoře jenom sklo. já vím, je to takový detail, který za jízdy nevidíš/nepoznáš, ale když zastavíš a otevřeš tyhle dvířka, je to prostě těžká frajeřina...

Ruprecht
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruprecht »

pro mne Volvo....komfort a bezpečí, víc od auta nechci...

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

dadaft píše:vždycky mě okouzlovaly káry, které měly dveře bez "rantlů", prostě nahoře jenom sklo. já vím, je to takový detail, který za jízdy nevidíš/nepoznáš, ale když zastavíš a otevřeš tyhle dvířka, je to prostě těžká frajeřina...
A čo ešte v lete, ak máš otvorené okno a otvoríš dvere :shock: kam sa podel rám? No svojho času to mala aj Škoda 110R Coupé. Po prvom prejazde výmolu do toho síce fúkalo, ale malo to šmrnc. Ak by som zbieral autá, rád by som ju mal v zbierke. To, čo Škoda vyžmýkala z 8V, 1,1l motora bolo na tú dobu a podmienky celkom zaujímavé. No nesmelo sa to porovnávať so západnou konkurenciou z toho obdobia.

Well
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Well »

Mám rád auta která stejně jako hudba nenudí. Rád bych proháněl Lotus Elis nebo Caterham, ale i Mazda MX-5 je dobrá společnice *thumbs up* .

hanysek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanysek »

Acon píše:
hanysek píše:

Trochu nadhledu by neuškodilo...bohužel těch Octávek potkám 30x za den více než to Porsche. A když už ho potkám nejede kolem mě "200"
Samozřejmě neházím všechny do jednoho pytle...jestli sem se tě dotknul tak se omlouvám...

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Je zajímavé jak mnoho společného má obchodní politika výrobců automobilů a výrobců high end techniky , tedy alespon v případě marže . Pedstavte si například auto typu Porsche 911 , tady je marže výrobce 6O až 67 % , Bentley u své řady Continental to samé 70 % , u jednotlivých výrobků firmy M. Levinson nebo Audio Research je to skoro stejné .. atd. atd. :D . Jsou samozřejmě i vyjímky , třeba Sroll tam jsou náklady na vývoj a výrobu s cenou téměř v rovnováze .

dismal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dismal »

A což takhle být zkušebním jezdcem u společnosti PRIMEROS *2thumbsup*

agustini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agustini »

Acon píše:
agustini píše:..... Sam jazdim v jednej velkej a starej plechovke .....
Si ma nasral. To je moja srdcovka. :evil: Jediné auto, ktoré som mal naozaj rád. Dokonca aj moja žena ho milovala pomaly viac ako ja.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
..nasral? skus si precitat toto:
http://forum.autobazar.eu/lancia-lybra- ... t7562.htmlzaujimavy text od uzivatela Acon: S kappou som takto najazdil 170 000km celkovo má 286 000km a všetko je na nej pôvodné.

potom napriklad toto: [url]file:///H:/Documents/Lancia%20Kappa/Oleg%20Lancia/lancia-kappa.html[/url] najeto [km]:245000

Kontrolna otazka: kolko malo auto na tachometri ked si mi ho predaval a deklaroval skutocny stav???

TY HOVADO! Tak si po nete pisal o svojich skusenostiach so svojim vozidlom ze si asi nepredpokladal, ze si to po tebe vsetko niekto precita co ho kupi.. *headbang*

PS: Lancia Kappa je konstrukcne vydareny vacsi voz, avsak mimo ineho pokial clovek pravdepodobne pri skutocne "profesionalnej odinstalacii audia" pred predajom nedo***e uchytenie interieru a nerozdrnci sa tam pri nizkych otackach cely stredovy panel a niekedy aj hlavove opierky v sedackach.. tak by sa dalo povedat ze je tu predpoklad ticheho chodu pocas jazdy.. Obycajne to takto robia ludia pre ktorych su ich auta skutocnou srdcovkou a miluje ich cela rodina.. :twisted: tak isto namiesto filtra do klimy tam nenechaju ani ten stary, ved naco ked to funguje aj bez neho.. ale to len tak na okraj.. hodne ma teraz seru s tym vozidlom ine veci ktore by som nerad nielen tu ale vseobecne vobec rozoberal.. Uz som si presiel tym neprijemnym pocitom ked nieco kupis tesis sa z toho.. ale od zaciatku sa ti neico nezda.. neskor zistujes veci o ktorych sa ti ani nesnivalo a nakoniec ti je jasne ze si kupil nieco ine ako si si myslel a bolo ti prezentovane.. Kazdopadne od cudzieho to tak neserie, lebo tam to clovek predpoklada a dava si pozor..ale od cloveka o ktorom si myslis ze ho aspon ako tak poznas je to nieco ine..

Jazdil som uz v skutocne vela aut a to aj tych vacsich ku ktorym sa Lancia Kappa hlasi.. sedel som v audi A6 co malo cez 350 000 km a nieco ako drncanie plastov v interieri, vrcanie olejoveho cerpadla, alebo vyssia hlucnost podvozku/kolies nieje nieco s cim si clovek spaja tuto kategoriu vseobecne.. ak sa k tomuto prida odchadzajuca spojka, prederavene calunenie "povodnych" potahov, prasknuta hlava riadiacej paky, motor ktory netaha od spodnych otacok ako by mal, neksor takmer nepojazdne kvoli spojkovemu pedalu.. nehnevaj sa ale inak ako vozenie sa v jednej velkej starej plechovke sa to prirovnat neda. Ked mi to vozidlo vydrzi aspon co som predpokladal, tak sa docka kompletnej renovacie a potom snad budem moct hovorit o vozeni sa vo velkej, konfortnej, tichej a spolahlivej limuzine.. :!:

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

Takhle jsem se uz dlouho nezasmal. :lol:

Odpovědět