AUTOMOBILY - které jsou nejlepší ??

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Zbynek
Kontaktovat uživatele:

AUTOMOBILY - které jsou nejlepší ??

Příspěvek od Zbynek »

Zakládám ve "volné diskusi" nové téma. Tady si to pánové vyříkejte v nekonečné debatě.

Začnu sám nikoliv s autem, ale motorem: na základě roční zkušenosti je dle mě nejlepším motorem ten, který se v anketě "Motor roku 2009 - International Engine of the Year 2009" objevil až na třetím místě - Audi 2,0 l TFSI *palec*
http://news.auto.cz/technika/bmw-intern ... ledky.html

Peer
Kontaktovat uživatele:

Re: AUTOMOBILY - které jsou nejlepší ??

Příspěvek od Peer »

Nejlepší auto je služební, byť by to byl Trabant... :)

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Nejlepší jsou samozřejmě motory od Nissanu, hlavně do té doby, než si 40% koupili pánové s kosočtvercem. ;)
Nechápu smysl tohoto vlákna na tomto fóru. Když už jsem nakousl Nissan, tak jejich benzínový dvoulitr myslím SR20DE a zvláště třílitr z Maximy QX jsou hodně dobré motory. Já mám ekonomičtější 1.8, která není nikterak výjimečná ani v kontextu tohoto výrobce. Jinak mě auta přijdou nechutná potřebou přísunu peněz a Peer to myslím vystihl.

TomasT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasT »

Souhlasim s Peerem, snad poprve. Nicmene ono to deleni je slozitejsi, v zakladu bych to delil na dve skupiny na AUTA a podauta. AUTA se od podauta lisi tim, ze maji nahon na zadni napravu. Mel jsem dost predohrabu a jeste s vice jsem jezdil. Jedinne auto ktere mne dostalo na kolena byla sousedova M3, k te jsem mel respekt a jak dobre to jelo, tak stejne dobre to brzdilo. Dnes jsem jel shodou okolnosti od kamarada oplem, ja mam uz starou popelnici, ale za tu uskakanou kozu bych ji nevymenil. Pro mne je zaplatitelny vrchol BMW, je to velmi mrstne a manevrovatelne auto, naprosto presne to vystihuje jejich slogan - radost z jizdy. Je to jako droga, chyti a nepusti. Hodne jsem si povozil prdel v mercedesech, hlavne S-classe je parada, presto mne to tahne k baworakum vic. Nejvetsi moje nocni mura pri ktere se dodnes budim v noci strachy byla cesta do prahy a zpet v cliu, zpaky domu odpoledne v paradnim letnim dnu a bez klimy. Ocistec hadra. Aut jsem vystridal docela dost, ale v jednom mam jasno, moje pristi kara bude budto rada 5 nebo rada 1. Nekolikrat jsem se v baworaku svezl, vzdycky jsem to bral jen jako auto, behem kratke jizdy jsem ho nikdy nedocenil. Az jsem si ho poprve poridil a najezdil s nim par tisic kilometru, tak kdykoliv sednu do predohrabu mam pocit ze to nechce zatacet a poskakuje, nesedi mi to.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

TomasT :-)

podauta
auta
nadauta

Nadauta = všehraby . Mám Subaru a nenechám dopustit :-)IObzvláště v této zimě.

Nejlepší auto je takové, které není Vaše. (Jak básnící.... nebo který že díl to byl). Auto je jen pro to, aby z nás vytahovalo peníze a ničilo nám nervy, a o to pak máme méně peněz na nákup pořádnýho aparátu:-)

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

TomasT :-)

podauta
auta
nadauta

Nadauta = všehraby . Mám Subaru a nenechám dopustit :-)IObzvláště v této zimě. Ovšem do této kategorie nelze zásadně počítat nějaké pseudonáhražky typu Haldex, že?

Nejlepší auto je takové, které není Vaše. (Jak básnící.... nebo který že díl to byl). Auto je jen pro to, aby z nás vytahovalo peníze a ničilo nám nervy, a o to pak máme méně peněz na nákup pořádnýho aparátu:-)

TomasT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasT »

Jasne, ja myslim ze kazdy v tom poznal kus nadsazky, ctyrkolky budou zvlaste v zime naprosta parada, ale v lete s nema nebude tolik srandy jako se zadnim nahonem. Na nejakem okruhu testovali novou audinu a M3, byly na tom rychlostne podobne, rozdil byl v tom ze ten ridic v baworaku mel v kazde zatacce hubu od ucha k uchu a zadek "bokem". Ten v audine to "projel" v baworaku si to vylozene uzival. Neco jako tady na nasem kruhaci. Staci k tomu malickost, M3 CSL, samosvor a stovky spalenych pneumatik -)) V tom CSL-ku mne kousek svezl, je to neskutecne auto. V zime bych ho ale nechtel -)) Nevedel bych so s tim ani v lete -))

http://www.youtube.com/watch?v=b7bkket0lKs

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

TomasT píše:Pro mne je zaplatitelny vrchol BMW, je to velmi mrstne a manevrovatelne auto, naprosto presne to vystihuje jejich slogan - radost z jizdy. Je to jako droga, chyti a nepusti.
S tým sa dá len súhlasiť. V časoch, keď som si "privyrábal" dovozom, som mal tú česť niekoľkokrát, no dnes už ma BMW necháva chladným. Môj rešpekt z ich jazdných vlastností samozrejme zostáva, no jednak mi je úplne protivný desig aktuálnych modelov a jednak má BMW každý chuj a človek o to zakopáva na každom kroku. Je to skrátka taká bežná spotrebka, parkujúca na každom, aj malom, parkovisku na sídlisku.
Úplne iné kafe sú staré modely. Mladý sused si min, rok kúpil 530i zo 76r. Komplet zrepasoval, vrátane chromovaných lemov blatníkov a kožeeného interiéru, dal tomu čiernu perleť a vlastne celkovo ho zrenovoval do kondície skoro nového auta (repas zahŕňal new nápravy, motor, elektroinštaláciu, kompletne opieskovanie karosérie....) To ma berie. Autá po r.v. 90 sú až na pár výnimiek všetko nudné krámy bez šmrncu.
Pre mňa sú atraktívne autá, ktoré na cestách vidieť málo. A je mi jedno, či patria do technologickej špičky, alebo stredu. Napr taká Lancia Thesis
Ak by som nepotreboval OFF, určite by vystriedala predošlý model Kappu.

Pajuna
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pajuna »

Zalezi na tom, jestli se bavime o tom, ktera auta jsou nejlepsi, co to vlastne znamena, nebo na co kdo z nas ma a co mu je blizke.
Jelikoz se nejaky ten rok pohybuji v automobilovem prumyslu, tak se na to mozna divam i z jine strany, co jednotlivi OEMs vyzaduji a jak. Osobne se divam nejvice na spolehlivost a nejspolehlivejsi auta jsou japonska, vede jednoznacne Toyota. Jedno sikmooke jine znacky stredni tridy vlastnim a jsem spokojeny. Kdybych na to mel vice, mozna bych uvazoval o Mercedesu nebo BMW. I kdyz mam Nissana , libi se me designove vice Mazdy
Nicmene stejne nejlepsi odpoved je Peerova
Btw. Agavel - ty jezdis Maximou? To se v Evrope prilis nevyskytuje. ja jsem se s tim projel jen v US

TomasT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasT »

Maximu mel jeden znamy, 3litra. Je to lina neohrabana tezka kara. Toyota je fajn, ale nesmi v ni byt koberecky -))) Ma ted nejak jeden pruser za druhym. Bratranek ma Toyotu, jeho interier je pro mne tak odpudivy ze bych si ji nekoupil, skaredy levny sedy plast.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Pajuna píše:Btw. Agavel - ty jezdis Maximou? To se v Evrope prilis nevyskytuje. ja jsem se s tim projel jen v US
Nejsem blázen živit třílitr. Mám Primeru kombík. Ode dneška s tuningem. Bez levého zrcátka.

Pajuna
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pajuna »

TomasT píše:Maximu mel jeden znamy, 3litra. Je to lina neohrabana tezka kara. Toyota je fajn, ale nesmi v ni byt koberecky -))) Ma ted nejak jeden pruser za druhym. Bratranek ma Toyotu, jeho interier je pro mne tak odpudivy ze bych si ji nekoupil, skaredy levny sedy plast.
S tim interierem mas uplnou pravdu, je to spatne, jel jsem treba v Corolle a mel jsem stejny poznatek, nicmene spolehlivost a jejich vyrobni a dodavatelesky system je promakany. Nelibi se me prilis ani designove. Jenze kazda znacka ma neco proti a pro, o tom se da bavit dlouho.

TomasT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasT »

Donekonecna... Pred malou chvili mi spadl ze strechy na auto kusanec ledu. Ulomky rozhazene na 15m okolo auta. Ulomky vetsi nez pest a hromada docela velka. Na aute ani skrabanecek, ani promacklinka, ani dulek, nic... Jen okolo auta rozjebana hromada ledu...

Jinak jeste jeden duvod mam pro BMW. na vlastni oci jsem videl jak dopadla jedna 5er kdyz ve 200km rychlosti prerazila jablon nebo hrusku u cesty, udelala "par" kotrmelcu pres srtechu a skoncila svoji spanilou jizdu v poli. Reknu to zjednodusene, auto totalne na sracky, urvany motor, napravy, chybelo predni kolo. Ale. Vsechny dvere sly otevrit bez jakehokoliv velkeho nasili, prostor pro cestujici temer netknuty. Ridic z toho vylezl jenom z modrinama, udajne ho nasli jak pobiha po poli v soku. To auto se mi vrylo do pameti. Hoodne lidi tolik stesti nemelo a za tu radost z jizdy zaplatilo cenu nejvyssi.

agustini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agustini »

s tym prerazanim stromov v 200km/h ..to musela byt neaka zhoda okolnosti. Asi takto preraza stromy vedla dialnici BMW M5 aj s kratkym videom co z neho zostalo:

http://www.rpmgo.com/5-dead-in-bmw-m5-crash-in-florida

fyziku neo***es.. ani so sebelepsim autom.

TomasT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasT »

Ono urcite bude hrat roli jestli je to strom nebo stromecek. Tam co se to stalo jsou normalni jablone, ne takove stromiska. Ten strom opravdu prerazil. Verim ze tenkrat mel ten clovek obrovske stesti, asi tak jako ja s tim zasranym ledem... Ale jednoznacne verim ze auta tohoto typu ( tezka bestie ) jsou bezpecnejsi. Viz pred par lety u nas vectra versus eckovy medved. Celni stret na ctyrproudove silnici, bilance 5 mrtvych versus zlomena noha. Dalsi petka ve 110 misto aby zatocila tak si to soupla taky pres svodidla, nejaky ten stromecek a hura dolu do srázu, kazdy si dokaze predstavit jaky teren a srazy byvaji tam kde jsou serpentiny. Vylezli vsichni sami, akorat jeden sel druhy den do doktora ze ho boli zada, no par mesicu v nemocnici a zlomena pater... Neverim ze by to v malem aute ustali takto dobre. Ani neverim ze by to takto dopadlo v mondeu nebo accordu, coz jsou taky auta z teto tridy.

Odpovědět