AUTOMOBILY - které jsou nejlepší ??

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Acon
Kontaktovat uživatele:

Re: AUTOMOBILY - které jsou nejlepší ??

Příspěvek od Acon »

Augustiny.

To ma mrzí, že to riešime takto. Daj si overiť na diagnostike počet km. Ak je iný ako som deklaroval, zaplatím overenie. Mrzí ma, že to riešime takto verejne, pretože každá minca má 2 strany. My sme s tým auto boli do poslednej chvíle max, spokojný a nemyslím, že by som niečo skrýval. Ak by som nepotreboval, čo mám teraz, boli by sme spokojný ďalej. Ide o to, čo si si od koho nechal nakukať. Ale snáď sa nájde priestor na osobný rozhovor. Verím tomu.

agustini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agustini »

..ja tu s tebou nic neriesim. Uz ked sme sli spolu do Brna na podzim som ti tam videl ine kilometre ako ked som auto kupil. O tomto spolu debatovat nebudeme. Sam musis vediet co a ako bolo s vozidlom robene. Tymto akakolvek diskusia na tuto temu pre mna skoncila. Aj celkovo na temu auta. Za tie peniaze to nebola zla kupa a to ani v stave ktory sa odlisoval od toho aky si deklaroval. Cloveka iba naserie ak sa veci maju inak. Navyse to neboli len kilometre v com si ma klamal.. Uz to neriesim. Nervy mam len jedny a problemov viac ako potrebujem..

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

agustini píše:..ja tu s tebou nic neriesim. Uz ked sme sli spolu do Brna na podzim som ti tam videl ine kilometre ako ked som auto kupil.
Vieš, keď obviňuješ mňa z klamstva, neklam aspoň Ty. Pretože to je klamstvo. Iný stav tam mohol byť jedine v tom zmysle, že odvtedy tam ešte cca 3-4000km pribudlo. Napokon, ak si to dáš zistiť, sám uvidíš či mám pravdu.
Nechcel som to tu riešiť, ale verejne zo seba hajzla (alebo podľa Teba HOVADO) nemôžem nechať robiť.
Takže. Niekedy v zime, alebo na jar v 2008 som bol s Gustom, Fojom a Hoopom na výstave v Prahe. Išli sme mojim autom. Cestou samozrejme prebehla nejaká debata o autách aj o tom, že to auto na svoj vek a km (vtedy cca 185-190 000km) ponúka slušné pohodlie aj na CZ panelovkách (dokonca si spomínam ako Fojo poznamenal, že pri 160ke ide tichšie ako Oktávka pri 110). Tie km sme samozrejme pri tej príležitosti spomínali, ale vtedy to bol nepodstatný detail. Na jeseň sme boli na tom aute zasa s Gustom na Brnenskom podzime. Obe cesty prebehli bez najmenších problémov (ani nebol dôvod na iné) Po Novom roku som sa rozhodol riešiť naše rodinné potreby OFFroadom (chalupa na neprístupnom mieste + nutnosť ťahať 1,5t príves) a Auto som sa rozhodol predať. Na nete už boli inzeráty, keď som sa stretol s Gusto a on práve hladal podobné auto. Malo 10r. a cca 200 000km. Povedal som mu bez akéhokoľvek jednania o cene, že ak to kúpi on, tak idem dolu o 500€ (auto kúpil za menej ako 0,10 ceny nového). + ku tomu 2x nové obutie (zima, leto) obe obuté na diskoch (je nepodstatný detail, že AL). Nové v zmysle, že obe sady mali najazdené po cca 5000km. + som ho upozornil, že pri cca 100 000km búchala predná náprava a keďže sa blíži ďalších 100 000, dá sa to očakávať znova a tak som navrhol, že ak ku tomu príde, zaplatím opravu vrátane ND. Po cca 1/5 roku sa tak aj stalo. 1som ponúkol, že dodám za vlastné náklady filter a 6l syntetického oleja na najbližšiu výmenu. Aj sa tak stalo. Na jeho žiadosť som mu doporučil človeka, ktorý sa aj mne o auto staral a neviem o tom, že by bol s jeho službami nespokojný. Pri kúpe mal možnosť skúšobnej jazdy (viezol ma z Bratislavy do Nitry) Nespomínam si, že by bol na nejakej našej spoločnej ceste , vrátane skúšobnej jazdy problém so spojkou. A ak by už vtedy bola zlá, muselo by sa to prejaviť. Filter klímy - rozumej pelový filter, som nepoužíval niekoľko rokov. Vtedy keď som zistil, že pôvodný je špinavý, som nezohnal nový a ani my nechýbal. Nie je to nutnosť a nemá vplyv na činnosť klimatizácie. Že motor nemá ťah do cca 2000ot som netajil, jazdil som tak 6r. a teraz mám auto tiež 2,5l diesel 136Hp, ktoré má úplne rovnakú charakteristiku a do 2000 jednoducho nejde.
Hrkot olejového čerpadla som netajil. Povedal som, že hrkoce reťaz a keďže to nemá vplyv na funkčnosť a hlavne sú tým tie motory známe, nebol dôvod to meniť. Je to podobná diagnóza ako hrkot spojkového ložiska u množstva áut, niekedy už od nového.
Kabeláž k audiu mi robia firma, ktorá sa tým zaoberala, pokial niečo poškodili, je mi to ľúto. Ja som kabeláž nedemontoval a jediná demontáž audia spočívala vo vybratí Subu (volne položený v kufry) zosilňovača (4 cca 2mm dierky po samorezkách, na strope dvojitého dna,ktoré si možno doteraz neobjavil. Ostané tam zostalo. Repro v predných dverách bolo vždy pôvodné, zadné boli osadené bez zásahu do interiéru (bez jedinej skrutky, alebo niečoho podobného)
Že auto nebolo v kondícii nového je celkom logické. 10r. nie je málo.

A ešte raz. Pred tým ako mi ešte raz budeš verejne obúchavať km o hlavu, over si to na diagnostike. V tomto štádiu už považujem za úplne zbytočné vysvetlovať hmlu okolo km. Ak Ťa to zaujímalo, mal si zavolať, alebo poslať e-mal. Nikdy si nemal problém, že by som s Tebou nekomunikoval. Práve naopak.

boxer

Příspěvek od boxer »

Kluci nic ve zlým,ale nechcete si to vyřídit bez obecenstva?

Nejen že autovlákno do hifi IMHO nepatří,ale když už,tak tyto soukromé věci určitě ne.

agustini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agustini »

...ach boze to je ale textu ohladom tak jednoduchej veci. Na niecom sme sa spolu dohodli, nieco si mi povedal a realita bola holt ina.. nemienim to tu rozoberat. Uz som sa s tym zmieril.. Ked o tom napisem verejne a oznacim ta za "Hovado" tak je to len velmi diplomaticke vyjadrenie za koho ta mam.. Nema vyznam sa tu o tom hadat. Ked si zadas do googlu model auta a tvoj nick, alebo polistujes v uz uvedenom linku na forach o autach tak najdes aj mnoho inych zaujimavych veci.. napriklad tuto hladas spojku o ktorej si nevedel ze by s nou mohlo nieco byt aj spolu so zotrvakom: [url]file:///H:/Documents/Lancia%20Kappa/Oleg%20Lancia/viewtopic.php.htm[/url] co chces k tomu viac? Aj s tymto mam ist na diagnostiku aby mi to potvrdili/vyvratili?..

ak si das viac prace, tak nejdes aj to, ako popisujes ze uz si startoval na kabloch.. pritom si mi hovoril ze baterka je uz sice slabsia ale este sa ti nestalo ze by si nenastartoval, taktiez najdes cele vlakno ako si sa rozhodoval co si kupis .. pises tam jendotlive mozely a v zavere uvadzas ze das auto skontrolovat a podla toho sa rozhodnes ci ho predas alebo ma do neho este zmysel investovat.. zhodou okolnosti tesne pred tym ako sme sa dohodli na kupe. Nehnevaj sa, ale nemam cas a hlavne nervy to tu s tebou cele rozoberat. Neviem ako si predstavujes osobne stretnutie v tejto veci, ale pri tolkych dokazoch to aspon osobne pre mna nema vyznam.. fakt neviem o com by sme sa bavili.. ak by slo len o tie kilometre tak riadiaca jednotka je programovatelna..nikto mi nezaruci ze niekto nenasiel sposob ako tam nieco obijst alebo to preprogramovat.. je tu az privela dokazov o tom ze si mi nehovoril pravdu a to nielen v pripade najazdenych kilometroch. Testovacia jazda spocivala v tom ze som ti asi pred mesiacom zaplatil plnu sumu na ucet a potom som ta odviezol domov so Nity.. celu cestu prsalo a ledva som pocul co mi hovoris.. ked som sa vracal a volal som ti, ze si mi asi zabudol dat este neake doklady(co bol omyl a vysvetlili sme si to) tak si sa ma cely sokovany pytal ci je nieco s autom.. tak vystraseneho som ta este nezazil.. to bola prva indicia..

Tymto som skoncil s akymkolvek prispevkom na tuto temu. Svoje som povedal, podporil konkretnymi dokazmi a kazdy nech si o tom mysli svoje. Nema vyznam sa tu o comkolvek dohadovat.

to: boxer a vsetkym ostatnym sorry za mierny offtopic

*offtopic*
Naposledy upravil(a) agustini dne 21 úno 2010 16:57, celkem upraveno 1 x.

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

boxer píše:Kluci nic ve zlým,ale nechcete si to vyřídit bez obecenstva?

Nejen že autovlákno do hifi IMHO nepatří,ale když už,tak tyto soukromé věci určitě ne.
úplne súhlasím, no ak Ťa niekto verejne označí za hajzla, verejne sa k tomu vyjadríš, nie? Ja som tak spravil a tým som skončil. Súhlasím, že to sem ani trochu nepatrí.

jkb4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jkb4 »

Auto, jako takové, se nějakou podivnou cestou dostalo na přední pozici skutečností, podle kterých se lidé mezi sebou hodnotí. Absolutně se s tímto stavem nestotožňuji a auta jsou mi proto lhostejná. Se služebním Roomsterem 1,9 TDI jsem již čtvrtým rokem spokojen. Škoda jen, že to vevnitř tak řve, na hifi to opravdu není. ;)

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

Cele vlakno je zrele na vymaz.
Coho sa dockame nabuduce...?

Odpovědět