Brněnští překupníci s hifi

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Pro Brněnské překupníky s vintage hifi

Příspěvek od blesk666 »

Zdeny vies ze nemam problem so starsimi kuskami a ani s predajcami co si predajom hifi privyrabaju. Moja vyhrada je k cistym podvodnikom. Asi pred rokom som zhanal z druhej ruky gramec. Nasiel som jeden Project vyhovujuci v starsej inzercii na hifi.slovanet. Bol zial uz predany a predavajuci mi aj povedal "predal som ho za co som ho kupil" bolo to 250Eur komplet so Speedboxom a prenoskou Ortofon MC Rondo Red. Dal mi aj kontakt a komu ho predal. Uz vtedy bol gramec asi 3 rocny. Nejaku dobu som sledoval inzerciu a na moje potesenie sa opat tento gramec objavil v predaji. Tentoraz bez prenosky a Speedboxu za 700Eur. S predavajucim sme si vymenili par mailov kde tvrdil ze vsetko je skoro nove a ze mi preda aj prenosku- za 500Eur. Podakoval som mu a uprimne povedal ze keby bola aspon cena ferovejsia tak sa mozno dohodneme.

Vadili mi jeho klamstva a arogancia. Bol som mu ochotny dat za komplet viac ako dvojnasobok toho za co to kupil a aj tak bol arogantny ze ked na to nemam nech ho neobtazujem (gramec s prenoskou uz bol minimalne z tretej ruky a nebolo uz mozne urcit realne nabehane hodiny). Na cely gramec som sa vykaslal, nemienim s takymito ludmi jednat a stracat svoj cas a odporucam to aj ostatnym.

Lamak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lamak »

Mám trochu rozporuplnou zkušenost ze včerejška, tentokrát ale odjinud. Měl jsem zájem o právě zde diskutovanou yamahu C4+M4 a zrovna nedávno se M4 objevila na prodej na aukru s tím, že je možné dokoupit i C4. Psal jsem pánovi, jakou má představu o ceně za komplet řekl si o 15k bez dalšího popisu stavu věci a to bylo podle mě hodně. Podíval jsem se na ukončené aukce na ebay, vzal průměr ceny z aukcí za C4 i M4, kde se přihazovalo a nabídl mu v přepočtu obdobnou částku, lehce zaokrouhlenou nahoru. Dostalo se mi mailem z mého pohledu poněkud tvrdé odpovědi, že na dopisování nemá čas a ať přijdu s něčím lepším, nebo se ptám jinde. Dnes jsem mu ještě volal a chápu, že pokud vozí z německa, tak má náklady na dopravu atd. Dle jeho slov je vše v TOP technickém stavu, nikdo se do toho v životě nerýpal a nic neupravoval (měl pár peprných slov směrem k tunerům), nečistil, je to prostě originál jak kdyby právě vyjel z fabriky. Dušoval se, že kupuje jen ty nejlepší věci v nejlepším stavu atd. A tady se dostáváme k jádru pudla, básnička stejná, jako tu píšete, klasická argumentace a navíc se podle mě prásknul sám hned ve několika věcech:
1. Chtěl jsem fotky vnitřku a v tu chvíli mi tvrdil, že tyto věci zásadně neotvírá, takže je nemá. Jak tedy v druhé větě může s jisotou říct, že uvnitř je vše originál, že se v tom nikdo nikdy nerýpal, atd. Navíc že je pošle nejdřív v pondělí, ale pokud mu pak řeknu např. 11k za komplet, tak že to ani dělat nebude.
2. Vytvářel tradiční auru socky, která něco řeší - standardná sotry: pán co chce koupit věci za 200k vybere podle fotek, pošle peníze na účet a nic neřeší, pak když někdo chce něco za 2k, tak to všichni hrozně chtějí fotit detaily, řeší každou hloupost a chtějí hned slevu. Na to jsem ho upozornil, že podle mě 15k, které za to chce není podle mě málo, abych se nestaral o to, co za ně dostanu - prodej je podle mě služba a ta by měla nějak vypadat, jinak ji nechci. Nemám rád praktiky podomních prodejců. Přidával i success story o tom, jak už jednu C4 prodal za 6k a pán mu pak ještě 5 maily děkoval, jak to vše bylo ve strašně super stavu a jak ji shání už rok a nemohl ji sehnat (jen v německu jich je na prodej hned několik a dle výpisu aukcí je tam nějaká další každou chvíli).
3. Evidentně kšeftuje s víc "luxusním" zbožím, které obecně trpí na kvalitu prodejců. Když jsem po něm chtěl lépe dokumentovat stav věci, zkusil se ohánět hodinkama a bohužel má tu smůlu, že se o ně zajímám taky. Takže když na mě vybalil pohádku o tom, jak jsou ty zákazníci hrozní, když po něm u vintage hodinek za 15k chtěl někdo doklad o ověření pravosti (protože se tyto hodinky s oblibou padělají) a pak mu ještě nabídl nižší cenu (viz proč se mu nechce fotit vnitřek), tak jsem přestal mít pocit, že od něj chci cokoliv koupit. Dokážu si ale představit, že na někoho tento způsob zabrat může.

V tomto ohledu mě napadá, jestli by nestálo za to, založit tu sekci hodnocení prodejců a poukázat na ty, u kterých jsou doložitelné zkušenosti, že prodívají braky a živí se vlastně klamáním spotřebitele (jsou si vědomi, že zboží bylo pořízeno jako nefunční, nebo na servis a prodávají ho s popisem TOP technický stav bez jakékoliv garance). Dle mého názoru to pak není ani napadnutelné, pokud je to pouze sdělování vlastní zkušenosti i s případným doložením komunikace. Problém je pouze ten, že do vlákna by se musel omezit přístup pro přidávání příspěvků všem, aby nedocházelo k záměrnému osočování ze strany konkurence. Věřím tomu, že by to byl přínos jak pro spousta stávajících členů, tak pro lidi mimo fórum, kteří nakupují elektroniku a hledají reference na prodejce.

MEPHISTO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MEPHISTO »

Mám podobnú skúsenosť s pánom čo používa nick PM z Brna . Jednalo sa o LUXMAN PD 284 , gramofon rok výroby 1982 cena nového 450Dm = 230€ Cena opotrebovaného 25 ročného - 500€ ?Fotky mal samozrejme z netu a realne momentalne nemá . Keď som navrhol , že ho kúpim za jeho realnu cenu , opierajuc sa o ceny z Ebay = 200€ , odpoveď bola

citujem :

Můžete si myslet cokoliv ale já nemám žádný důvod své rozhodnutí změnit a je mi zcela jedno, kdo, kde ve světě co prodává a za jakou cenu .

a ďalšia nedala na seba dlho čakať , to už keď som mu to zavesil do hodnotenia predajcov na bazoši :

...pokud se někdo diví, že mám svoji představu, kterou "drze" zveřejním, pak se nemůže divit, že nějaké úvahy o reálné ceně (A CO VLASTNĚ JE???) házím rovnou za hlavu... Zájemci jsem navrhl ať si pořídí nový DENON DP A 100 za zhruba EUR 2.000,- anebo PRO-JECT podobné kategorie ALE ON TOUŽÍ po starém chudákovi LUXMANOVI!!!!! Všude je totiž rozdávají ZADARMO anebo do EUR 200,- a proto psal i mně. DĚKUJI za email ale nemám zájem.

Ešte doplním , momentálne má inzerát na predaj : DUAL CS 5000 HIGH END gramofon TOP MODEL, TOP STAV za smiešnych 380€ a v popise má iba :

...jakékoliv diskuse jsou zbytečné

http://elektro.bazos.sk/inzerat/3193105 ... P-STAV.php

Slavek69
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slavek69 »

Nezlobte se, ale moc nechápu, co stále řešíte. Náš reklamační řád jasně chrání kupujícího i při nákupu z druhé ruky. Stačí s prodávajícím napsat smlouvu o zakoupení a pak platí 6 měsíců záruka. Buď musí vrátit peníze za vadné zboží nebo se podílet na náhradě spojených s opravou atd. Pokud prodejce uvádí, že věc je v "plně funkčním stavu, TOP stavu. bez kosmetických vad atd." budu požadovat, aby to do smlouvy uvedl a pak jsem krytý a nemůže se mi stát, že naletím. Pokud prodejce takovou smlouvu odmítá uzavřít, tak s ním dál vůbec nebudu komunikovat. Kdysi jsem naletěl a do té doby to takto dělám. Díky tomu jsem podobnou zkušenost prodělal a vysoudil jsem peníze za vrácené zboží, náhradu nákladů za poštovné za odeslání zboží zpět prodejci a soudních výdajů. Toho kolíka to stálo dost peněz. Je fakt, že u věcí do 1000,- Kč nic neřeším, ale u věci za 10000,- Kč už bych bez smlouvy nebo dokladu nikdy nic nekoupil. Je to vlastně i ochrana pro slušné prodejce, protože i někteří kupci jsou vyčůraní. A pokud prodejce poctivě uvede stav prodané věci, znamená to, že s případnými závadami seznámil kupujícího a ten si nebude dělat případné neoprávněné nároky za vady, které sám způsobil. Na nabídky typu "věc nemám jak vyzkoušet, našel jsem na půdě a neposkytuji záruku" vůbec neodpovídám, protože tento prodejce vůbec neví, která bije.
Výmluvy, že zboží se zničilo přepravou mne nezajímá, protože bezpečné zabalení zboží a pojištění zásilky je povinost prodejce. Ten odpovídá za zboží až do doby, než zásilku převezme kupec. Zásadně nepřebírám poškozené zásilky. Tím dávám prodejci možnost zásilku reklamovat.
Kupuji celkem hodně a nejen HiFi, mám cca 180 nákupů na eBay různě po světě, na Aukru cca 120 nákupů, něco na Allegru, Bazoši, bazar HiFi online i zde na hifinázorech atd. Také mám spousty prodejů na výše uvedených webech. Všude mám jen kladná hodnocení.
2x se mi stalo, že mi prodávající prodal něco jinak, než uváděl v nabídce. Zato u mých prodejů, kterých je podstatně méně něž nákupů, jsem se setkal 5x s vyčůraností kupujících a to i přes to, že si věc přebírali osobně a měli možnost si věc vyzkoušet. U nás je dost běžná praxe kupujících stlačovat cenu na nereálné minimum s argumentacemi, které jsou neadekvátní. Bohužel jsme velmi zmlsaní slevomaty atd. a dnes každý požaduje slevy na vše. Katatrofa. A to vím o čem mluvím.
Jelikož jsem neměl chuť se dohadovat, od obchodu jsem ustoupil, vrátil peníze a zboží si vzal zpět. Proto dnes již uzavírám s kupujícími i prodávajícími smlouvy. Někdy opravdu nejde o zanedbatelné peníze.
Mám nedobrý pocit z podobných témat na diskuzích, protože je to dvojsečné. Dost často se děje to, že někdo někoho označí neprávem, protože mu jen něco vadí. Třeba to, že mu někdo leze do jeho kšeftu, někdy zase to, že závidí, že se někomu daří prodávat a jemu ne. Důvodů se najde spousty.
Kdyby lidé měli právní povědomí a práva využívali, tak by většina podvodníků nikdy nikoho nepodvedla.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Dawso: nečetl jsem to celé, ale povím jedno. Přísroj v top stavu po 10 a více letech může skutečně existovat. přijeď se podívat ke mně a já ti jich několik ukážu, protože je vlastním. Kupodivu jsou mezi nimi i reprosoustavy a věř, že když je uvidíš, tak budeš tvrdit, že včera vyjely z linky. Takže nao, přístroj po 10 letech klidně může být v top stavu, tak jako například auto, u kterého je situace daleko horší a náročnější, než u nějaké hifi bedýnky.

pulenej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pulenej »

nevím kolik brněnský gang čítá veksláků .. ale jejich přístup je podobný překydávání hromady hnoje .. nejlépe rychle ..

další zajímavá technika - když se něco neprodává ..tak to zdražíme .. jako třeba tohle

http://elektro.bazos.cz/inzerat/2998621 ... e-boxy.php

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Tak nejak som prešiel všetky gramofóny na bazosi oboch našich spriatelených krajín, a nejak sa neviem dopracovať k normálnej ponuke. Teslu nechcem a skoro všetko od iných značiek je high end z Brna. Dawsoo prečítal som asi všetky tvoje príspevky a to s veľkým rešpektom k tvojim znalostiam, chcem ťa poprosiť o radu ohľadne nejakého staršieho gramofónu, teda nejakú konkrétnu značku po ktorej môžem pátrať na nete. Viem že je to mimo témy, ale poraď. Vzhľadom na tvoje argumenty v iných témach nepochybujem o správnosti tvojej rady :D

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

dawsoo:
ďakujem za vysvetlenie, tiež sa v tom neorientujem, ale mám nutkanie to skúsiť. Nadšene som už nakúpil zopár blbostí a preto musím toto trafiť aspoň z 50% správne.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

kite19 píše:Tak nejak som prešiel všetky gramofóny na bazosi oboch našich spriatelených krajín, a nejak sa neviem dopracovať k normálnej ponuke. Teslu nechcem a skoro všetko od iných značiek je high end z Brna. Dawsoo prečítal som asi všetky tvoje príspevky a to s veľkým rešpektom k tvojim znalostiam, chcem ťa poprosiť o radu ohľadne nejakého staršieho gramofónu, teda nejakú konkrétnu značku po ktorej môžem pátrať na nete. Viem že je to mimo témy, ale poraď. Vzhľadom na tvoje argumenty v iných témach nepochybujem o správnosti tvojej rady :D
Poznáš túto stránku? - http://www.hifibazar.sk/hifibazar-sk/es ... ofony/0/3/
Neviem nakolko je to serióznejší obchodník od tých ktorým je venované toto vlákno, ale má kamennú predajňu, podla všetkého mašinkám dáva nejaký základný servis (pri každom výrobku je stručný popis v akom je stave, resp, čo bolo servisované) a pokial si dobre pamätám tak dáva aj polročnú záruku.
Kupoval som už od neho pre synovca takú lacnejšiu zostavičku a pokial viem tak mu to ešte aj po vyše roku hrá. Teda aspoň sa zatial nesťažoval.
Neviem aké máš nároky, ale s tých Thorensov, Dualov alebo Yamáh by sa určite dalo niečo vybrať.

Ja som už dávnejšie gramec (ale aj iné veci) kupoval od Romana z Bazosu a som spokojný aj s jednaním aj s technikou - tu je jeho momentálna ponuka: http://elektro.bazos.sk/inzerat/3116722 ... UPUNKT.php . Zdá sa že toho má teraz v ponuke menej, ale možno nedal všetko na veb. Treba sa opýtať. Máva v ponuke aj poriadne šroty, ale dá sa u neho občas vybrať aj slušný kus.
Len pri týchto starších veciach nikdy nevieš či ti to odíde za pol roka, alebo na tom budeš spokojne počúvať ďalších 15 rokov.

Ale ako píše Dawso - najlepšie keď dáš konkrétny dotaz do "Potřebuji poradit", alebo "Raj analogu".

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

JV:
Ďakujem za odkaz na pána Romana, zajtra sa idem k nemu pozrieť tak som zvedavý čo mi poradí, ale za jeho ústretovosť si niečo určite zoberiem. Vzhľadom na jeho jednanie, ale aj ceny, to vyzerá na veľmi seriózneho pána. Hlavne sa netvári že predáva top model a tomu zodpovedá cena. Inak tie ceny z Brna sú brutálne vysoko, pravdepodobne reagujú na predvianočný čas - top model na vianoce alebo len tak :) pekný slogan, ešte by mohli dať akciové ceny a napísať tam: normálne to predávam za 16 000,- , ale keďže sú vianoce dám 500 zľavu.

nstar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nstar »

zdarec, prosim aky mate nazor na toto?

http://elektro.bazos.cz/inzerat/3938890 ... -BONUS.php

dik za nazory

boxer

Příspěvek od boxer »

Myslíš dotaz jak?

Na tu Sony nebo na toho prodejce?

Když si dáš všechny jeho inzeráty, je jasné, že je to překupník. To není z jeho domácí sbírky.

Pokud myslíš Sony, kup a uvidíš. Z obrázku nepoznáš nic. Ani či je to ten onen přístroj na prodej.

osobně bych na Bazoši a podobných frcech nekoupil nic.

nstar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nstar »

boxer píše:Myslíš dotaz jak?

Na tu Sony nebo na toho prodejce?

Když si dáš všechny jeho inzeráty, je jasné, že je to překupník. To není z jeho domácí sbírky.

Pokud myslíš Sony, kup a uvidíš. Z obrázku nepoznáš nic. Ani či je to ten onen přístroj na prodej.

osobně bych na Bazoši a podobných frcech nekoupil nic.
ano je to "obchodnik" s hifi to je jasne, je to dobry model MD to je jasne v akom to je stave vie pravdepodobne len on.
Moj dotaz som myslel skor ako sa pozerat na takyto typ inzeratu, aka ja prevdepodobnost, ze u neho nakupim dobre, mozno ci ma niekto s tymto konkretnu skusenost alebo aj s inym "predajcom".
Je naivne mysliet si, ze niekde na bazosi operuje naozaj zanieteny hifik, ktory skupuje, hra sa a predava pristroje? Tento to urcite samozrejme nebude ale takzko vylucit, ze niekoho to moze bavit a mat k tomu kladny pristu.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Dojet, podívat, vyzkoušet .... nic jiného.

nstar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nstar »

nstar píše:zdarec, prosim aky mate nazor na toto?

http://elektro.bazos.cz/inzerat/3938890 ... -BONUS.php

dik za nazory

tento inzerat je tam uz dlhsie, zhruba od mesiac mal cenu 5500kc a za tu dobu asi 200 kliknuti.

Po miernom prejaveni zaujmu sla cena nahor pred dvoma dnami na 5700kc a za tu dobu dvoch dni pribudlo dalsich 200klikov.
Podla mna ak by dal cenu 7000kc tak to preda este dnes.

Odpovědět