Brněnští překupníci s hifi

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
reta
Kontaktovat uživatele:

Re: Pro Brněnské překupníky s vintage hifi

Příspěvek od reta »

Za tu cenu je to holý nesmysl.

reta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reta »

reta píše:Za tu cenu je to holý nesmysl.
Tady je lepší volba.
http://hudba.bazos.cz/inzerat/38699921/ ... -PROFI.php

nstar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nstar »

ta cena je vyssia ale ak by vsetko bolo tip top a predaval to niekto znamy z tohoto fora nemam problem ju plus minus akceptovat, je to presne ten stroj, ktory chcem.
Ale ten trochu zvlastny postup z inzerentovej strany ma dost odradza.

Inak ten Tascam som pozeral ale chcem Sony

Todd
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Todd »

boxer píše:Dawsoo
*thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*

Jen tak na ně ,kurvy jedny.

A když všichni, kdož něco kupují, ať bazarovou věc, či novou od prodejce, napíší hned svůj postřeh, aspoň jim ustřihnete křidýlka.

Nakopat jim prdele je minimum. A jmenovat. Naférovku.

Tak jsem si je právě pročetl :) je fajn že platí pro někoho méně a pro jiné více takže . .... . . mě klidně smažte uplně páč je dost jiných fór s nekomunistickými móresy ;)

lukys1111
Kontaktovat uživatele:

hifibazar.cz

Příspěvek od lukys1111 »

Nějak mám potřebu upozornit na jistý nešvar překupníka s HIFI komponenty.....Ostrava.
Adresa: HIFIBAZAR
Ing. Libor Jeřábek
Slévárenská 9
709 00 Ostrava

Vloni jsem od něj koupil ONKYO tx nr 807....za 11 000,-kč...Při předání mě pan inženýr ujištoval, že vše šlape jak má....DSP v prdeli, HDMI motherboard vprdeli, koncové stupně zvuku se spustily pouze když se jim zachtělo....Po týdnu jsem na něj klepal v Ostravské pobočce, že bych rád uplatnil pozáruční opravu, poslal mě doprdele a vyhnal z jeho prodejny, důvod? Údajně byly plomby oddělené a osočil mě, že jsem do zesilovače manuálně vlezl...Zesilovač prošel pouze a jen mými končetinami, jistě, nevlezl jsem do něj, nejsem natolik erudovaný, abych si dovolil zásah samotný. Mimochodem, kolega z Jablunkova naletěl taktéž a prohloupil, bohužel jsme se seznámili až při řešení opravy, ze které díky přemrštěné ceně sešlo....Tolik za mě

vanav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vanav »

Já mám s panem Jeřábkem přesně opačnou zkušenost. Na zesilovači Denon PMA-655 mi odešel v záruční době CD vstup. Bez problému jsem závadu vyreklamoval a zesilovač dodnes šlape jako hodinky. Zesilovač jsem, ale posílal poštou a plombu jsem měl neporušenou ;)

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Nevím jak u bazarových jakostí, obchoduji s novým zbožím (není to hi-fi audio) ale zákazník má ze zákona nárok do 30 dnů vrátit výrobek bez udání důvodu a své peníze dostat do halíře zpět. Jinak má ihned plnou hubu výhružek ČOI, sankcemi a jeden ví čím...taky že se do zneužívá, pro živnostníky je to zákon někdy likvidační. Až bude nezaměstnanost 25% (a věřte že bude) tak možná páni posranci v parlamentu snad konečně prozřou na oči. Aby nebylo příliš pozdě...

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

Tohle už neplatí?
http://blog.avizo.cz/reklamace-pouziteh ... s-inzerat/
Reklamovat tak můžete pouze skryté vady, o kterých jste před koupí nevěděli. Za ty se navíc nepovažují vady odpovídající míře běžného opotřebení. Za všechny ostatní vady, na které vás prodávající neupozornil (např. v textu inzerátu) nebo nebyly zjevné při osobním převzetí a vyjdou najevo až dodatečně, můžete žádat slevu z ceny. Pokud se díky objeveným vadám zboží nedá normálně používat, můžete odstoupit od smlouvy a žádat vrácení peněz. Na to, abyste prodávajícímu vadu vytkli a požadovali nápravu, máte šest měsíců od převzetí zboží.
Ohánět se v inzerci zárukou na prodávané zboží má zřejmě navodit pocit bezpečného nákupu. Poskytnutá záruka v uvedeném inzerátu se ale váže pouze na smlouvu mezi obchodem a konkrétním kupujícím. Na nikoho jiného se nevztahuje a ani převod záruky na jinou osobu není možný. Právo reklamace má pouze člověk, který uzavřel s prodávajícím kupní smlouvu, což v tomto případě vy určitě nebudete.
Pokud jde o zboží, u kterého kupujícího nelze identifikovat, pak vám uplatnění záruky asi projde. Máte třeba jen účtenku z obchodu – můžete tvrdit, že zboží jste kupovali vy. Pokud ale existuje např. kupní smlouva, budete se muset spoléhat na původního majitele. Ten bude muset zboží vyreklamovat sám nebo vám k tomu dát plnou moc.

sekal

Příspěvek od sekal »

Lechos : Možnost vrácení zboží do 14 dnů bez udání důvodu dle OZ se týká nového zboží zakoupeného v internetových eshopech, nikoliv bazarové zboží. Za likvidační pro živnostníky to nepovažuji. Někteří i-net. obchodníci si dnes vedou black listy, které obsahují jména notorických vracečů a reklamátorů. Těmto lidem další zboží již neprodávají.

Pokud jde o bazar. zboží, zejména o HiFi, nikdy bych si od českého překupníka nic nekoupil. Jednak jsou nabízené komponenty obvykle značně předražené a mnohdy bývají v nedobrém tech. stavu. Kupovat zde diskutovaný receiver Onkyo za 11000,- Kč je ukázkou velmi špatného obchodu (z hlediska kupujícího). V zahraničí se (použitý) prodává za úplně jiné ceny (viz http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s ... ref=search ; http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s ... ref=search apod.). Navíc jde dle dostupných informací o poruchový model, takže bych jeho pořízení velmi zvažoval..

radimecek
Kontaktovat uživatele:

Re: Brněnští překupníci s hifi

Příspěvek od radimecek »

Nový občanský zákoník (zákon č. 89/2012 Sb.) zákonnou záruku zrušil a nahradil ji zárukou smluvní. To znamená, že záleží pouze na prodávajícím, zda záruku poskytne a v jakém rozsahu. I v takovém případě ale prodávající odpovídá za vady, které měla věc v době převzetí a na které neupozornil. Navíc i podle nového občanského zákoníku platí, že vada v prvních 6 měsících po zakoupení se považuje za vadu existující v době převzetí, ledaže se prokáže opak. Takže nadále se na zboží vztahuje jakási šestiměsíční kvazi záruka. Ztížené je ale postavení spotřebitele od 7. měsíce po zakoupení, kdy právě on musí dokázat, že vada existovala již v době převzetí. Nadále také platí výše uvedená výjimka týkající se vady z opotřebení vady a vady, pro kterou byla sjednána nižší cena. Upozorňuji, že tento výklad vychází z důvodové zprávy k zákonu, z názoru našeho spolku a mnohých právníků. Objevují se ale i názory protichůdné, proto celou záležitost s největší pravděpodobností rozhodne až soud

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Brněnští překupníci s hifi

Příspěvek od Jarda69 »

Není to sice Brno, ale hodně aktivní obchodník je asi i doctor.robo@gmail.com ;)
Ale je možné, že prostě má tolik věcí.

Odpovědět