Brněnští překupníci s hifi

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Patmann
Kontaktovat uživatele:

Brněnští překupníci s hifi

Příspěvek od Patmann »

Klobouk dolů nad upozorněním,prdele případně pomůžu nakopat,stačí říct :-). Taky to opravdu nemám rád takové "kšefty"...

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Pro Brněnské překupníky s vintage hifi

Příspěvek od efičák »

Pan p. z Brna píše o prodávané Yamaze MX 70 :

" vynikajici koncovy stupen vyssi tridy v perfektnim - puvodnim stavu.velky vykon a vynikajici zvuk.moznost pripojeni tri paru beden,stabilni do 2 ohm - moznost prepinani.k absolutni dokonalosti pro puntickare !doporucuji vyfouknout prach ze spodniho prostoru mezi sklem a displayem. "

Jistě vnímáte něhu kterou hifista věnoval svému kousku...

Ten kousek Yamahy MX 70 byl nedávno k mání za cenu kolem 6 tisíc. :roll:
Stejný model se teď objevil za novou vylepšenou cenu 12 litrů s dojemným doporučením o čistotě.
*bravo*
Přidaná hodnota ? Snad jen pro sběratele, který to nestihl koupit dravě během prvních minut než to schvátí Brno.

Letos sem koupil koncák a předek od Parasounda z oblíbeného Brna.
"Znalec" a milovník vintage mi prodal dělenec v opravdu dobrém stavu z venku.
Uvnitř hovořila léta.

Kondy zcela po životnosti, ochrany zakmitávaly, nastavení kliďáků posunuté do béčka...
Telefonní hovor s prodejcem mne ujistil, že je to jeden z nejlepších kusů co prodával.
Dawsoo to dával do kupy něco nových kondů padlo a další servisní zásahy.
Starej kousek prostě potřebuje potřebuje víc, než dobře psaný text bez diakritiky.

vlado222

Příspěvek od vlado222 »

Davsoo za mňa máš *palec* a *bravo* s *klanimse*

boxer

Příspěvek od boxer »

Dawsoo
*thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*

Jen tak na ně ,kurvy jedny.

A když všichni, kdož něco kupují, ať bazarovou věc, či novou od prodejce, napíší hned svůj postřeh, aspoň jim ustřihnete křidýlka.

Nakopat jim prdele je minimum. A jmenovat. Naférovku.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Pridavam sa s so suhlasom so zakladatelom vlakna. Prizivnici mi vadia hlavne tym ze sa infiltruju a tvaria ako nadseni hifisti. Pritom im je jedno ci kseftuju s hifi alebo s autami- lopatami so stocenymi km. V oboch pripadoch
Su to pochybne kusky za tomu neadekvatnu cenu. Dristy o tom co to stalo nove su len sprievodnym javom. Sami pritom skuhrali o zlavicku ked to kupovali.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

To je sice správná úvaha,ale vše vychází z jedné věci - když se najde kupec a souhlasí s cenou, pak je vše OK.
Já osobně taky nesáším podvodníky, ale tihle s hifi mi vadí nejmíň. Vadí mi političtí podvodníci, kteří manipulují našimi osudy více, než nám je milé a na ty nemáme žádný nástroj. vadí mi, jak z nás, prostých lidí, dělá voly celý US americký bankkovní sektor, hlásá nám o celosvětové krizi jen proto, že smernice křivky nárůstu jejch zisků se zmenšila o 0,1. To, že někdo se pokusí prodat nějaký šmejd z D, to je mi fuk.
Sorry, to bylo takové povzdechnutí nad tím, jak kdo koho oblbuje....

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Vadia ,nevadia.
Je to vec názoru a pohladu.
Kdo nemá moc penazi je to prenho šanca dostať sa ku pekným strojom.Ja to sice loteria ? ludí sa v tom rýpalo ale náhodou može kupiť aj prístroj v povodnom stave aj ked kdo chce na tom fest zarobiť kupuje vydraží cez EBAY atd ,vykupi na Zberných dvoroch po Celem svete , v Bazaroch , Zastavárnach atd len pokazené krabice za šrotovu cenu ,dá niakemu známemu polepiť aby to ako tak fungovalo a inzeruje AUKRO, BAZOS, EBAY,atd a zarábaju všetci -dodávatelia krabíc,lepiči-opravari krabic,kšeftari predavači krabíc- hifi veci.
Nájdu sa aj takí čo ponukaju ,skupuju len ozaj z vonku pekné na dizajn neporušené prístroje aj drahšie ale tam je ešte vačšie riziko,hlavne penažnej straty,toho kdo to kupi,že to bolo totálne vo vnutri odpalené a niako potom opravené.
Je to ozaj vec náhody čo človek kupi.
Ideálne by bolo možné preverenia prístroja-aj vo vnutri ako vypadá minimálne vizuálne
(poprípade zmeraním) pozrieť odborníkom na takéto hifi prístroje.

Kazia kšeft lepšie napísané PREDAJ poctivým predajcom Nových hifi komponentov a potom aj serioznym inzerentom čo predávaju v hifi neuroze alebo z iných dovodov svoje staršie hifi veci.

Ja som mal skoro osobnu skusenosť z jedným z Brna. V ošiale hifi nadšenia aké mašinky sa daju už za relativne dobrí peniaz kupiť,jednalo sa o deck Yamahu čo som pred 20rokmi o nej snival a obdivoval ju občas dalších 10 rokov v katalogu.

Všetko bolo telefonicky aj cez email dohodnuté,že mi ju privezie,vyskušam a zaplatím.Cakám ,čakám volám približne v dohodnutu hodinu kde predajca je.Ozval sa že deck po ceste predal inému.Ze kupil od neho viac vecí. Takže tak.
Chcel som od neho pred kupou aj podrobné foto prístroja eventualne aj iných prístrojov čo ma zaujali a bolo mi odpísane: Foto pošlu zítra, teď musím do práce a přijedu ráno.
Samozrejme žiadne foto mi neprišlo.

Takže to je moja osobná,skoro skusenosť.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

K tomu můžu doporučit - pokud i zde na fóru někdo vychválí určitý přístroj, tak sledujte inzerci. Je velká šance, že se tam za měsíc až půl roku objeví ;-) Recenzi je pak pochopitelně potřeba brát s rezervou...

Jinak internet přinesl překupníkům velké možnosti. Ale také normálním kupujícím, tak spoléhejte na sebe. Pokud jde o vintage hi-fi, nemyslím, že by to obecně byla nějaká výhra. Možná špičkové modely jednotlivých značek a pak profi přístroje (pro kina apod.). Ale spotřebka zůstane spotřebkou i dnes.

radimecek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radimecek »

ono se stačí podívat sem:
http://www.hifiland.net/katalog/index.php

natahané přístroje z Německa...

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

No, s tím hifilandem to není / nebývalo tak zlé. Sám jsem si tam koupil svého prvního Grundiga V7000 (aniž bych ho viděl), nijak předražený nebyl .... pravda, že jsem byl dost nasranej, když jsem ho otevřel - u koncáků ustříhaný odpory apod. , ale bez řečí mi poslali jinej , samozřejmě na jejich náklady i moje poštovný, když jsem jim ten špatnej vracel ...... Pravda, zřejmě to moc neprohlížeji, ale když je problém, omluví se a vymění či vrátí prachy .....Je to asi 6 let, takže nevim jak teď, ale tenkrát to šlo. Předražený to moc neměli a myslim, že i slevili, když jsem se zeptal ...

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

Zlodejina ako zlodejina - s s.r.o, či bez. Ľudia v opojení zisku sú schopní všetkého a orientovať sa kto je kto je nemožné. Je to vec morálky a tá na čom stojí, vidíme všade okolo *thumbs down*.

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

ano je to tak jak píše Dawsoo! nejhorší na tom je ale to, že lidé co tomu nerozumí a nemají moc peněz, to budou stále od těch stejných lidí kupovat.
nevím proč hifionline nezavedl zpoplatněnou inzerci!
Rothaudio

pulenej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pulenej »

mám taky svoje zkušenosti .. díky jejich diletantství se ale občas dá pořídit i zajímavá věc za slušnou cenu protože tomu vůbec nerozumí ;)

magy1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od magy1 »

mimochodom ked natrafite na priekupnika zistite to okamzite a viete ze sa musite mat napozore nechapem ako sa moe dat niekto dobehnut
ved ked zhanam nejaku elektroniku ktora ma svoje roky tak to prezrem od a po z na ebay audiomarkt a tam vidim ceny takychto strojov
a ked dotycny predava stroj v povodnom stave bez toho aby s tym bolo nieco robene cistene menene suciastky tak predsa nemoze pytat adekvatnu cenu stroja
ja ked som na takeho nadabil a bolo mi povedane ze stroj nemozem nejako zvlast testovat bolo to jasnenikdy nekupujte stary stroj bez toho aby vam ho neprezrel odbornik
inak sa vam to predrazi niekolkonasobne a APROPOOO doticny predavaju poriadne sroty ako sory kluci to je odpad

jezekm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jezekm »

Taky bych se přidal, minimálně vysvětlením pojmu VINTAGE - v angličtině to znamená buď něco výběrového, speciálního, cenného, nebo ročník u vín (resp. období sklizně, někdy vinobraní). V přeneseném významu se to pak používá na označení něčeho luxusního, špičkového a/nebo věkovitého; staršího data.
Obecně uznávaná "HiFi pravidla" říkají, že VINTAGE přístroji lze nazývat pouze starší přístroje nejvyšších kvalit z doby, ve které vznikaly (dnes označované jako High-End), nebo "vlajkové lodě" jednotlivých výrobců, top modely... V žádném případě ale NE běžnou "starou spotřebku", nebo "tuzexovku" ta se přímo nazývá HiFi Classics - sem přímo patří všechen ten nabízený odpad/šrot.
To jen pro upřesnění - trochu začínám být na výraz VINTAGE v inzerci alergický.

Odpovědět