Celní poplatky

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
gabik
Kontaktovat uživatele:

Re: Celní poplatky

Příspěvek od gabik »

Presne tak.

MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MPK »

pro upřesnění:

pokud jde pošta normální cestou (státní poštou) jako je např. USPS, Canada post, Japan post,... tak Vám to přijde vždy na pobočku české pošty - vyclívací pošta (např. Praha 120) kde je zásilka uložena v jejich skladu zásilek přicházejících ze zemí mimo EU. Pro odbavení zásilky (celní řízení) můžete zplnomocnit českou poštu nebo si tam na tu vyclívací poštu (nikoliv na Ruzyň) zajet osobně a vše vyřídit sám. (Praha 120 má poštu i celnici v jedné budově a dokonce na stejném patře, takže běháte nejdřív na poštu, kde Vám dají průvodní doklady, potom na celnici, kde vyměří dluh a ten tam zaplatíte a potom s potvrzením zpět na poštu, kde vám zásilku po uhrazení tuším necelých 100,-Kč vydají - tento poplatek platíte vždy !). Z čeho se vypočítává DPH a z čeho CLO má na svých stránkách jasně popsána celní správa, do jednoho ce poštovné počítá, do druhého ne.

Pokud je zásilka zaslána soukromým přepravcem jako je např. UPS, Fedex,...tak tam jsem musel vždy (pokud jsem to chtěl osobně) na Ruzyň - nejdřív do jejich skladu kde mi dali papíry, pak na Ruzyňskou celnici a zpět do skladu přepravní společnosti (ty jsou v cargo zóně napravo od letiště, spojení je tam na pytel, z letiště je to cca 500m).

OT: Je to na prd, Kalousek se tady včetně ekonomů a modrejch ptáků ohání volnou rukoou trhu..ale když si člověk něco doveze ze států mimo EU, tak ho neskutečně oškube stát, tomu tedy já volný trh neříkám. A nové bezcelní limity schválili v řádu dnů...když se chce, všchno jde :cry:

sekal

Příspěvek od sekal »

MPK píše:OT: Je to na prd, Kalousek se tady včetně ekonomů a modrejch ptáků ohání volnou rukoou trhu..ale když si člověk něco doveze ze států mimo EU, tak ho neskutečně oškube stát, tomu tedy já volný trh neříkám. A nové bezcelní limity schválili v řádu dnů...když se chce, všchno jde :cry:
*palec*

Bína
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bína »

Nevíte někdo zda se musí platit ten poplatek 96 korun pro poštu, ikdyž dokážete že cena zásilky je pod minimem 22 euro?
Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

MPK píše: OT: Je to na prd, Kalousek se tady včetně ekonomů a modrejch ptáků ohání volnou rukoou trhu..ale když si člověk něco doveze ze států mimo EU, tak ho neskutečně oškube stát, tomu tedy já volný trh neříkám. A nové bezcelní limity schválili v řádu dnů...když se chce, všchno jde :cry:
Akorat teda netusim co s tim ma Kalousek spolecneho.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Kdyby se clo a DPH při dovozu nevybíralo, tak tady většina prodejců zkrachuje a v obchodě si koupíte leda tak suchej rohlík... To, že je tady zboží dražší není kvůli prodejcům, ti ve skutečnosti mají mnohem menší zisky jak jejich kolegové v USA. Vždycky mě pobaví jak někdo huláká o hamižných obchodnících a ví přitom úplný prd.

sekal

Příspěvek od sekal »

Nenažranost některých tuzem. obchodníků s HiFi komponenty lze doložit i na příkladu porovnání cen v rámci EU, např. se SRN.. Takže s argumentací nižší ziskovosti čes. prodejců bych byl opatrný...

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Německo - 10x větší trh, vyšší životní úrověň, větší kupní síla, atd. Inteligentnímu člověku netřeba nic dodávat.

sekal

Příspěvek od sekal »

Aha, takže dle logiky musí český zákazník platit někdy až dvojnásobnou (!) cenu v porovnání se SRN, poněvadž má tu smůlu, že žije v zemi, která je sice v EU a bezprostředně sousedí SRN, ale je zde nižší živ. úroveň a nižší kup. síla.. Inteligentnímu člověku skutečně netřeba víc dodávat...

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Int. člověku netřeba, ale Sekalovi ano, takže: německý obchodník, má větší odběr, dostane lepší VO ceny, víc toho prodá, tudíž si může dovolit prodávat za nižší ceny a přitom vydělá víc...

sekal

Příspěvek od sekal »

Ano, něm. obchodník má větší obrat, protože vzhledem k výrazně lepším cenám prodává zboží i do zahraničí, např. zrovna do ČR a dalším zaostalejším státům EU... Dále již nic vysvětlovat nemusíte, poněvadž vše je jasné a zbytečně byste ztrácel čas...

Slavek69
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slavek69 »

S cenovou politikou dodavatelů je to broblém, který mnohdy postrádá logiku. Ony jsou totiž mnohdy ceny zboží (nejen hi-fi) často levnější i v malých zemích, kde není 10x větší trh (Dánsko, Švédsko, Lucembursko atd.) ba dokonce ani vyšší životní úroveň (Polsko, Bulharsko, Rumunsko atd.). Co mne nejvíce vadí na českých prodejcích je to, že když si u nich zboží nezakoupíte, odmítají nejen řešit reklamace, ačkoliv jsou to autorizovaní prodejci určitých značek, ale co je nejhorší, že často odmítají provádět i pozáruční opravy, které si zákazník platí ze svého. Tím trestají majitele dovezeného zboží za to, že si ho nezakoupil u nich. Dokonce jsem se setkal s tím, že mi jeden autorizovaný prodejce odmítl prodat síťový kabel k hi-fi komponentu zakoupenému v Anglii. Dokonce to zašlo tak daleko, že neuznají záruku ani v případě zakoupení zboží v ČR, ale od neautorizovaného prodejce. To má každý zkoumat, jestli zboží, které nakupuje je od oficiálního prodejce nebo od překupníka, který to prodává ve svém kamenném obchodě nebo v eShopu? Dalo by se to přirovnat k tomu, že když si zakoupíte holící strojek v Německu, neprodají vám v čechách náhradní planžetu. Na to by si měli zákazníci neprodleně stěžovat u ČOIky nebo rovnou u výrobce, popř. distributora. Myslím si, že jen toto donutí takovéto autorizované prodejce jednat slušně.
Ve vyspělých evropských zemích jsem se s podobnými praktikami nesetkal. Už proto se snažím zboží nakupovat venku a vyhýbám se českým prodejcům, až na pár světlých vyjímek, kdy nakupuji i u nás.

GSX 1400
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GSX 1400 »

Přidám jěště jeden příklad českého obchodníka.V roce 2008 jsem kupoval novou motorku od oficiálního dovozce Suzuki.Během dvou měsíců mi odpadl obyčejný gumový doraz na stojánek.Jel jsem tuto závadu reklamovat,neuznána.Chtěl jsem tedy zakoupit gum. doraz nový.Bohužel jsem se setkal s takovou neochotou se tímto vůbec zabývat,prý ať si tam něco vyrobím sám.Takže krédo českého obchodníka zní " kup a vypadni,dál nás nezajímáš"
Tím nechci házet všechny obchodníky do jednoho pytle,určitě se najdou i slušní,ale je jich jako šafránu.

MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MPK »

myslím, že ohledně nákupu ze zahraničí bylo vše podstatné řečeno a víme jak to je. Pokud však ze zahraničí kupujeme zboží, které se v ČR neprodává a nelze je tady zakoupit (vzácné a limitované kusy, vintage, jiné verze, použité zboží...) tak nechápu restrikce a klacky pod nohy se strany státu. Stát se akorát obohacuje neprávem na úkor jedince, ale to je jen můj názor.

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

MPK píše:myslím, že ohledně nákupu ze zahraničí bylo vše podstatné řečeno a víme jak to je. Pokud však ze zahraničí kupujeme zboží, které se v ČR neprodává a nelze je tady zakoupit (vzácné a limitované kusy, vintage, jiné verze, použité zboží...) tak nechápu restrikce a klacky pod nohy se strany státu. Stát se akorát obohacuje neprávem na úkor jedince, ale to je jen můj názor.
To není jen Tvůj názor. Jde prostě o princip. Zdejším, co nechápou rozčarování asi nedochází, jak se v tomto státě hospodaří s penězi lidí, tedy s daněmi. Někdy si říkám, že lepší by bylo nevědět. Ti trochu zasvěcení mě porozumí, Ti co žijí v blažené nevědomosti si budou klepat na čelo.
Pokud chci zboží, které není v unii pro mě tak výhodné a nebo není není vůbec, budu za to trestán. Daně a poplatky jdou uvalit na všechno vážení. V mnoha městech u nás musí platit firmy za okapy na střeše a její plochu, i když je mají svedené do tratoliště vlastní zahrady. Nikoho to nezajímá. Za nedlouho budou daně z plochy střechy pro odvod dešťovky zvlášť i pro soukromé osoby... Mimochodem, dneska jsem viděl benzín za 39.90Kč

Odpovědět