Celní poplatky
Celní poplatky
Chtěl jsem si koupit kabel z koncovkmi xlr. Na ebay jsem našel tento. http://www.ebay.com/itm/Reference-Grade ... 3766wt_952 Protože, s tímto prodejcem jsem už obchodoval a jeho zboží je velice kvalitní,nečekal jsem a objednal. Kabel stál 42 dolarů a poštovné 18 dolarů. Cirka po 14 dnech mi přišel dopis z České pošty a v něm bylo, že jim musím podepsat plnou moc o celní řízení. A dále že jim musím napsat, co je to za věc,na co se používá a jestli to mám pro soukromé účely.
Poslal jsem jim plnou moc a vyjádření na co ta šňůra slouží. Za dva dny se mi ozvali,že musím poslat výpis z účtu kolik to stálo. Přitom na balíku bylo napsáno 42 dolarů. Tak jsem jim odepsal ,ať otevřou balík a podívají se na platební list. Napsali mi že,rozbalení je zpoplatněno. Tak jsem jim poslal výpis,kde byla částka za zboží a za poštovné. Dnes mi přišel balík domů. A další překvapení. Clo za elektrickou šňůru(jejich vyjádření) bylo počítáno z částky 42 dolarů tedy beze cla. Daň 20% však už počítali i s poštovným a šup 259kč. A aby to trochu zvedli :služby celní deklarace 180kč. Takže, v závěru si ti darebáci s těmi poplatky zaúčtovali ve svůj prospěch víc jak 50% ceny kabelu.

Re: Celní poplatky
k...y
Slabé slovo. Tomu sa hovorí absolútna moc. 
To je skutečně neuvěřitelné.. Hovada...
Najhorsia je ta bezmocnost 
Precti si zde na foru tema amazon. Je tam i odkaz na clanek - pokud je to poslany kuryrem (Fedex, DHL, apod.), tak se zapocitava i doprava. To, ze po tobe chteli vypis z uctu se pry stava, protoze hodne prodejcu (zejmena z ciny) dodavaji oficialni dokumenty, ze to stoji 5 USD, apod. Halt od kvetna min. roku ci tak nejak po tom jdou, vubec bych nebyl prekvapen, kdyby jsme zase byli papeztejsi nez papez (pripomina mi to kauzu baleny pecivo, kdy to vubec nebylo nutny, ale uz uz to vypadalo, ze budou baleny i koblihy).
- sostakovic
- Kontaktovat uživatele:
Nevím čemu se divíš. 180 za celní deklaraci ti přijde moc? Za 180 tak tak zaplatíš 30min. práce jednoho člověka. Máš možnost si to proclít jinak, když ti nevyhovujou služby ČP.daliborr píše: A aby to trochu zvedli :služby celní deklarace 180kč. Takže, v závěru si ti darebáci s těmi poplatky zaúčtovali ve svůj prospěch víc jak 50% ceny kabelu.
To, že se v ČR platí DPH snad ví každý. Zda by se měla platit i z poštovného je jiná otázka, zvlášť když záleží na tom, jakou službou balík odešel.
Při objednání jsi měl všechny informace a přesně to jsi měl očekávat a počítat s tím, že to tak budeš platit, nechápu tedy to rozčilování.
Nevím koho označuješ za darebáky, kteří si naúčtovali ve svůj prospěch 50% ceny kabelu. Clo a DPH jde státu a platba za celní deklaraci tomu, kdo ji zařídil.
Vím (i podle reakcí na příspěvek), že to není populární názor, zvykem je nadávat jakmile mám něco platit, zvlášť státu, ale žijeme v pozvolně víc a víc komunistické a na náklady náročné Evropě, tak musíme platit
- sostakovic
- Kontaktovat uživatele:
Kdo jsou prosím hovada?sekal píše:To je skutečně neuvěřitelné.. Hovada...
Stát, že vybírá DPH, nebo pošta, že chce za službu odměnu?
Myslím,že je spíš na místě otázka,zda výše odměny poště za vyřízení cla atd. není vysoká.
Jěště, než bylo zavedeno clo na zboží mimo EU,jsem si z Japonska objednal mlýnek na kávu KYOCERA CM-45 CF.
Přišel za 6 dní a cena za poštovné 46 kč !!!!!!!
Jěště, než bylo zavedeno clo na zboží mimo EU,jsem si z Japonska objednal mlýnek na kávu KYOCERA CM-45 CF.
Přišel za 6 dní a cena za poštovné 46 kč !!!!!!!
Loni snížili limit na výběr DPH na něco kolem pouhých 30 Eur vč. dopravy. Poště plnou moc dávat nemusíte, můžete si to s celníkama vyřídit sami. Což znamená jít na poštu pro papíry, pak na celnici zaplatit a pak zpátky na poštu. Pošta pravděpodobně všechny tyhle balíky drží na pobočce "Praha 120", takže prakticky proveditelné to je asi jenom pro Pražáky. Jak to funguje u dopravců UPS apod. nevím, ale zaplatit si to určitě taky nechají. Zajímalo by mě, jestli celnící jdou po takhle laciném zboží třeba i na letištích při příletech z míst mimo EU.
Viz reakce GSX 1400. To jsem měl na mysli.. Ostatně co se služeb České pošty týče, má s nimi dosti neg. zkušenosti a využívám prakticky výhradně služeb jiných soukr. dopravců (PPL apod.)..sostakovic píše:Kdo jsou prosím hovada? Stát, že vybírá DPH, nebo pošta, že chce za službu odměnu?
P.S. Je zajímavé, že jsi reagoval až na mě, ačkoliv již v příspěvku přede mnou byl použit podstatně jadrnější výraz.. Nechceš tím zde opět něco dokazovat chlapče ? Pokud ano, je to zbytečné. Nikdo tady o to nestojí...
- sostakovic
- Kontaktovat uživatele:
Nevím co bych měl dokazovat. Na tebe reagovat nebudu, je to zbytečné.sekal píše: Nechceš tím zde opět něco dokazovat chlapče ? Pokud ano, je to zbytečné. Nikdo tady o to nestojí...
Tak se tím propříště (a pokud možno trvale) řiď a zbytečně neasfaltuj vlákno(a)..sostakovic píše:Na tebe reagovat nebudu, je to zbytečné.
Sluzeb CP samzorejme vyuzit nemusis, to neni povinny. Muzes dat plnou moc nekomu jinymu at to za tebe vyridi, nebo si to zajet vyridit na Ruzyn osobne. A navic plnou moc lze naskenovat a odeslat elektronicky (jako pdf, apod.), takze pro me totalni komfort. Kdyz uz je to teda takhle a opravdu se clo/dépáhé vybira, tak me ten poplatek za to stoji vzhledem k usetrenymu casu, papirovani, apod.
Poplatek u DHL a obdobych sluzeb je podstatne vyssi.
Tech 180 korun od CP je hodne ferova cena.
Ten smysl nadavani mi unika, to ze dph se pocita i z ceny dopravy je notoricky znamo.
Tech 180 korun od CP je hodne ferova cena.
Ten smysl nadavani mi unika, to ze dph se pocita i z ceny dopravy je notoricky znamo.