Veškeré poplatky, které při individuálním, dovozu zaplatíš, zaplatíš i v případě nákupu zde, jen to vše vyřídí a zaplatí dovozce/obchodník. Jen při individuálním dovozu je to přímo vidět a proto to lidem více vadí. Stát se obohacuje na úkor jedince. Pokud tedy jezdí jedinec po silnicích, čerpá sociální dávky, má bezplatné školství (minimálně základní a střední).... atd, obohacuje se jedinec na úkor státu. Máme tu stát jakej jsme chtěli, tak ho musíme platit. To, že by měl být stát efektivnější je jasné, ale bohužel není. Ostatně politiky jsme si zvolili sami.MPK píše:myslím, že ohledně nákupu ze zahraničí bylo vše podstatné řečeno a víme jak to je. Pokud však ze zahraničí kupujeme zboží, které se v ČR neprodává a nelze je tady zakoupit (vzácné a limitované kusy, vintage, jiné verze, použité zboží...) tak nechápu restrikce a klacky pod nohy se strany státu. Stát se akorát obohacuje neprávem na úkor jedince, ale to je jen můj názor.
Celní poplatky
- sostakovic
- Kontaktovat uživatele:
Re: Celní poplatky
Naposledy upravil(a) sostakovic dne 27 dub 2012 07:55, celkem upraveno 1 x.
- sostakovic
- Kontaktovat uživatele:
Nemáme smůlu, že žijeme v ČR, ale naopak obrovské štěstí, že žijeme v ČR!
Už jenom to, že můžeme sedět u internetu a řešit takové blbosti jako je hifi, je důkaz obrovského bohatství.
90% lidí na světě řeší úplně jiné problémy, třeba kde sehnat vodu, základní potraviny, léky, jak zabezpečit dětem základní vzdělání...
My řešíme hifi a pořád se nám něco nelíbí.
Už jenom to, že můžeme sedět u internetu a řešit takové blbosti jako je hifi, je důkaz obrovského bohatství.
90% lidí na světě řeší úplně jiné problémy, třeba kde sehnat vodu, základní potraviny, léky, jak zabezpečit dětem základní vzdělání...
...aby jsi se nedivil a za chvíli jsme díky našim domácím "politikům" a zlodějům z Bruselu neskončili podobně, protože lidi nebudou mít co do huby, důchod nebude žádný...celý život platíš, ždímou tě všude možně a pak tě kopnou do zadku, když už nejsi v produktivním věku. Ano, jsem st. zaměstnanec a říkám si, že čert nám byl celou EU dlužen.
- sostakovic
- Kontaktovat uživatele:
ban?
Ano, vždyď to už říkal okresní hejtman Kalousek před první válkou. Žijeme si tu jako prasata v žitě.sostakovic píše:Nemáme smůlu, že žijeme v ČR, ale naopak obrovské štěstí, že žijeme v ČR!
Ve srovnání s Nigérií a Ugandou tedy určitě.
Zaplať Pánbů
A plati to stale, zijeme si tu jako prasata v zite. Temer nejnizsi mira chudoby v ramci EU je toho jasnym dukazem.
Já se teda přiznám: mám boty. Tudíž, podle nejlepšího ministra financí ve vesmíru, se mám jako prase v žitě a nemám právo si na cokoliv stěžovat.
Ano, a proto máme také již nyní ze všech států EU suverénně nejvyšší sníženou sazbu DPH a od příštího roku budeme v tomto ohledu již prakticky nedostižní... Důvodem bude (kromě jiného) patrně jistá "solidarita" se státy EU, jež mají zmiňovanou vyšší úroveň chudoby nežli ČR, a dorovnání zhruba na jejich level... Doufám, že to EU dostatečně ocení, alespoň oslavnými "odb." články ve své Bílé knize, aby se měl p. Ing (chemie) Kalousek čím chlubit....Donuts píše:A plati to stale, zijeme si tu jako prasata v zite.Temer nejnizsi mira chudoby v ramci EU je toho jasnym dukazem.
Já myslím, že Kalouskův primitivismus je dostatečně zřejmý. Jsou lidé, co se v něm vzhlížejí a myslí si, že pochopili, jak funguje svět. My ostatní asi máme nejdřív počkat, až budeme umírat na léčitelné nemoci, a pak teprve něco dělat...
Aniž bych se chtěl chemika zastávat, tak DPH nebo-li VAT se takhle vybírá ve všech zemích EU. Jenom nevím, jestli ten limit je všude stejný, resp. proč ho v Čechistánu najednou tak razantně snížili.
Aniž bych se chtěl chemika zastávat, tak DPH nebo-li VAT se takhle vybírá ve všech zemích EU. Jenom nevím, jestli ten limit je všude stejný, resp. proč ho v Čechistánu najednou tak razantně snížili.
Pokud vím, tak se tak stalo na základě direktiv soudruhů z Bruselu.. Jestli je onen limit všude stejný, ovšem netuším...petrL píše:Aniž bych se chtěl chemika zastávat, tak DPH nebo-li VAT se takhle vybírá ve všech zemích EU. Jenom nevím, jestli ten limit je všude stejný, resp. proč ho v Čechistánu najednou tak razantně snížili.
To už jsi (jsme) trošku mimo (tématicky) Sekale, bavíme se tady o clu a DPH v případě dovozu věcí. Se zvýšenou sazbou DPH taky nesouhlasím, ničí to obchod a ve finále se toho na daních vybere +- stejně, ne-li méně. Takže ve výsledku se akorát snižuje produkce (míň se toho prodá) a tím roste i nezaměstnanost. Ale to jsme už fakt hodně 
Je vsude stejny a Kalousek s tim opravdu nema nic spolecneho.sekal píše:Pokud vím, tak se tak stalo na základě direktiv soudruhů z Bruselu.. Jestli je onen limit všude stejný, ovšem netuším...petrL píše:Aniž bych se chtěl chemika zastávat, tak DPH nebo-li VAT se takhle vybírá ve všech zemích EU. Jenom nevím, jestli ten limit je všude stejný, resp. proč ho v Čechistánu najednou tak razantně snížili.
Mě ,pořád nebere, proč mám platit za poštovné DPH.Prodejce to může poslat lodí ,nebo letadlem ,firmou A,B nebo C.ale pořád jsem to zaplatil až do místa určení.Takže ,poštovné je zaplaceno až domů. Nevím proč si nárokují i poštovné. 
To daliborr: Ano, DPH z poštovného je v takových případech i nad mé chápání. Jakoupak "přidanou hodnotu" tam kdo asi přidává,že ?