eBay
Re: eBay
Chtěl bych zeptat na zkušenosti při řešení problému. Koupil jsem v lednu US CD, hned zaplatil, ale nepřicházelo. Několikrát jsem prodejce upomínal, ale on pořád, je to pošta, čekat. Na poslední výzvu začátkem týdne už nereaguje. A už vím proč. Chtěl jsem na spor jít oficiálně, ale jak ebay, tak Paypal mě poslali do pr...e, protože od transakce uplynulo víc než 45 dní!
Nevíte někdo, jestli je aspoň nějak možné ebay upozornit na podvodníka (stále funguje, je to "obchod"), nebo ho někde zveřejnit? A propos, byl to get_importCDs:
http://stores.ebay.com/get-importCDs?_t ... 7675.l2563
Nevíte někdo, jestli je aspoň nějak možné ebay upozornit na podvodníka (stále funguje, je to "obchod"), nebo ho někde zveřejnit? A propos, byl to get_importCDs:
http://stores.ebay.com/get-importCDs?_t ... 7675.l2563
Dáš mu špatnou reputaci.
Jak? Píše mi to, že to už také nejde. Asi zase lhůta 45 dní, na to pozor.
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Tyhle lhuty nemůžeš prošvihnout.Kupec je krytý Paypalem,musíš co nejdříve založit dispute na Paypalu.paypal mu stáhne peníze než se to vyřeší,pokud nedoloží důkaz o poslání tak peníze dostaneš ty.Velmi rychlé a efektivní.
Nie je to také jednoduché. On môže poslať čokoľvek, napr. prázdny obal. Tým pádom má doklad o zásielke pre Pay Pal. Málokoho napadne na pošte, alebo pred kuriérom zásielku otvoriť. Aj keď ju otvoríš, ani pošta, ani kuriér nie sú povinný svedčiť. Je to na ich dobrej vôli. Za obsah taktiež nenesú zodpovednosť. Už som tu písal o možných podvodoch cez Pay Pal. V nemeckých inzerátoch viac obchodníkov nie je ochotných predávať cez Pay Pal, ani kupovať. Pri predaji je to podobné. Stačí, keď odberateľ napíše, že mi v zásielke prišiel iný, alebo žiadny tovar a peniaze sa mu vrátia naspäť.
Není to tak jednoduché. Na Paypalu se mi spor nepovedlo založit - napsalo mi to rovnou: nelze, uběhlo více než 45 dní. To samé na ebay, kde už ani nelze vložit hodnocení, což mě štve asi nejvíc. O té lhůtě 45 dní jsem neměl tušení. Samozřejmě se pokusím ebay na ten obchod aspoň upozornit, ale americká ebay je úplně zabarikádovaná, na německé se mi podařilo najít nějaký emailový kontakt. V jakési automatické odpovědi mě ale zatím sdělili, že americký obchod pod ně nespadá...
Z osobni zkusenosti vim, ze je vice nez nutne si hlidat cas nakupu a cas odeslani a ca s mozneho prijeti a hned jak je cokoliv podezreleho tak resit pres ebay nebo paypal! Vetsinou se proces i komunikace velmi urychli
Ale jak rikam, nevahat - sam jsem se spalil!
Tak na německé ebayi se mi povedlo domailovat někam, odkud mi odpověděl snad i člověk. Chtěl k tomu případu další informace, které jsem poslal, ale od té doby neodpověděl. Takže když jsem nestihnul dát ani negativní hodnocení, tak varuju aspoň tady před tou firmou:
http://www.importcds.com
e-mail: half@sdcd.com
ebay obchod: get_importCDs
http://www.importcds.com
e-mail: half@sdcd.com
ebay obchod: get_importCDs
ImportCDS znám velmi dobře, je to americký velkoobchod, který mj. prodává občas něco i na ebay a na svých stránkách. Má velmi pěkné ceny i na us poměry. Kupoval jsem od nich před 2 lety několikrát mnoho SACD jak přes ebay, tak přímo od nich. Kromě jednoho případu vše došlo.
Komunikovat s nimi prý lze jen přes ebay, napřímo nereagují. Díky většímu rozsahu zásilek spíše pro maloobchody patrně mají občas chaos v databázi objednávek. Jednou se mi stalo, že objednávka se vyřizovala, už pár týdnů, já mezitím zadal další. Po odeslání té druhé si asi všimli, že mi tam visí už měsíc ještě jedna, asi si mysleli, že ji zapomněli odfajfknout jako vyřízenou, bylo to před vánoci, tak to tentýž den udělali, ale já nic nedostal, prostě tu jednu zásilku asi vůbec neodeslali. Na mail nereagovali.
Byla to ztráta asi 600 Kč za 3 nedodané SACD, ale vzhledem k nízké ceně více než deseti dalších, které došly, jsem ztrátu oželel jako riziko podnikání.
Co bylo přes ebay, bylo vždy OK. Na netu jsou názory, že včasná reklamace přes ebay je u nich prý bez problémů.
Komunikovat s nimi prý lze jen přes ebay, napřímo nereagují. Díky většímu rozsahu zásilek spíše pro maloobchody patrně mají občas chaos v databázi objednávek. Jednou se mi stalo, že objednávka se vyřizovala, už pár týdnů, já mezitím zadal další. Po odeslání té druhé si asi všimli, že mi tam visí už měsíc ještě jedna, asi si mysleli, že ji zapomněli odfajfknout jako vyřízenou, bylo to před vánoci, tak to tentýž den udělali, ale já nic nedostal, prostě tu jednu zásilku asi vůbec neodeslali. Na mail nereagovali.
Byla to ztráta asi 600 Kč za 3 nedodané SACD, ale vzhledem k nízké ceně více než deseti dalších, které došly, jsem ztrátu oželel jako riziko podnikání.
Co bylo přes ebay, bylo vždy OK. Na netu jsou názory, že včasná reklamace přes ebay je u nich prý bez problémů.
Tak to vlastně potvrzuje moji zkušenost, že v té firmě něco není v pořádku. Já u nich objednával poprvé a naposled.
Z EBay som uz nejaky cas nic nekupoval, tak mozno to nebude nova informacia, ale narazil som na novu podozrivu praktiku predavaca. Tovar kupeny, vyplateny cez PayPal. Cakam na dodanie. Nasledne mi prisiel e-mail priamo od predajcu, ze je im luto, ale z casu na cas potrebuju overit identitu kupujuceno. Ziadali odo mna fotografiu dokladov (ID, alebo pas) a druhu fotografiu, kde tieto doklady drzim pred svojou tvarou. Ze ak nie som ochotny toto absolvovat, poslu mi peniaze naspat na PayPal a tym padom cela tranzakcia konci.
Ja som odpisal, ze im samozrejme nic nebudem posielat, maju moje peniaze, tranzakcia cez PayPal presla uspesne, tak trvam na dodani tovaru. Behom par minut bol bez problemov tovar dodany (slo o elektronicky [resp. lepsie napisane virtualny] tovar, nic fyzicke). Na e-mail, ktory som im pisal vobec nereagovali. Feedback +1, no problem. V globale je mi to jedno, ale pozadovanie fotografi dokladov je uz naozaj sila. Predajca ma pritom velmi vysoky feedback, velmi vela tranzakcii. Zda sa, ze uz ani to nie je zaruka serioznosti.
Vo vseobecnosti teda stale plati, ze clovek sa musi mat na pozore a pouzivat ROZUM. Nedajte sa odrbat
Ja som odpisal, ze im samozrejme nic nebudem posielat, maju moje peniaze, tranzakcia cez PayPal presla uspesne, tak trvam na dodani tovaru. Behom par minut bol bez problemov tovar dodany (slo o elektronicky [resp. lepsie napisane virtualny] tovar, nic fyzicke). Na e-mail, ktory som im pisal vobec nereagovali. Feedback +1, no problem. V globale je mi to jedno, ale pozadovanie fotografi dokladov je uz naozaj sila. Predajca ma pritom velmi vysoky feedback, velmi vela tranzakcii. Zda sa, ze uz ani to nie je zaruka serioznosti.
Vo vseobecnosti teda stale plati, ze clovek sa musi mat na pozore a pouzivat ROZUM. Nedajte sa odrbat
V poslednej dobe som zaznamenal 2krát email s totožnou informáciou od PayPalTeam, aby som verifikoval svoj účet s fotkou tváre a platobnej karty nakoľko som platbu cez PayPal použil dávnejšie a ak do 24hod neverifikujem tak mi účet odstránia. Presnú emailovú adresu už žiaľ nemám, lebo som to všetko zmazal. Odkaz v emaile vás presmeruje na stránku, kde je podrobný postup ako urobiť tzv verifikáciu vášho účtu. Je to podvod.
v minulosti mi od Paypalu přišla zpráva (po několika letech používání), abych doložil svou totožnost, jinak mi zablokují účet - nemohl jsem vůbec nakládat s fin. prostředky na Paypalu. Nějak to souviselo se zpřísňováním jejich obch. podmínek a v té době jsem i prodával na Ebayi, takže jsem měl na jejich účtu zůstatek několik set liber. Musel jsem jim poslat naskenované 2 doklady totožnosti (myslím že jsem posílal OP a ŘP) a na základě toho mi účet zase odblokovali... rozhodně bych to nepodceňoval.
jinak spor na Ebay jsem řešil několikrát, ale mám dojem, že poslední dobou upřednostňují prodejce na úkor kupujícího. Zaslali mi jiné zboží než bylo v popisu a odkazu (fotky byly OK, ale z nich to nešlo poznat) a když jsem se na tom točil, nikdo nic nechtěl vědět - můj popis sporu (zboží neodpovídá popisu) snad nikdo ani nečetl a hned to uzavřeli ve prospěch prodejce...ztráta 7000,-CZK. Negativní komentář byl jen malou útěchou....po roce už není ve statistice prodejce stejně vidět. Prodejce byl z Řecka, takže od těchhle vychc***ů už nic neberu.
jinak spor na Ebay jsem řešil několikrát, ale mám dojem, že poslední dobou upřednostňují prodejce na úkor kupujícího. Zaslali mi jiné zboží než bylo v popisu a odkazu (fotky byly OK, ale z nich to nešlo poznat) a když jsem se na tom točil, nikdo nic nechtěl vědět - můj popis sporu (zboží neodpovídá popisu) snad nikdo ani nečetl a hned to uzavřeli ve prospěch prodejce...ztráta 7000,-CZK. Negativní komentář byl jen malou útěchou....po roce už není ve statistice prodejce stejně vidět. Prodejce byl z Řecka, takže od těchhle vychc***ů už nic neberu.
U mna prisiel ten e-mail od predajcu - PayPal s nim nemal nic spolocne. Uz to mi bolo divne. Ani v pripade, ze by mail akoze pochadzal od PayPal by som im nic neposielal. Je to blbost. Pravidelne platim cez PayPal trebars za kavu do Doubleshot.cz a pri tranzakcii s nimi mi v zivote nic podobne neprislo.
PayPal má prístup ako banka. Na e-mail vám maximálne príde len potvrdenie o zmenách, ktoré ste vy urobili na ich stránke (ak vôbec), prípadne nejaká reklama. Určite nikdy neprídu žiadne žiadosti o zmenu niečoho. Takto popísane konanie je podľa mňa typickým phishingom.
A taktiež je dôležité si všímať, že e-mail musí posielať "PayPal" a nikto iný. No toto je tuná off topic, ľudkovia.
A taktiež je dôležité si všímať, že e-mail musí posielať "PayPal" a nikto iný. No toto je tuná off topic, ľudkovia.