eBay

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odar

Re: eBay

Příspěvek od Odar »

Musim sa priznat, ze povodne som chcel toto priatelske upozornenie dat do temy "Nějaký dobrý film na dlouhé zimní večery", ale bol som zbabely, tak som volil toto, zrejme nie moc dobre zvolene vlakno :mrgreen:

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Jj, taky mi přišel asi 3x mail jakoby od PayPalu ale odkaz byl na podvodnou stránku - čili nic neposílat ....

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Přidám také svou zkušenost se šmejdy, kteří se vydávají za společnost PayPal. Nikdy jsem neaktualizoval své údaje a účet mi jede více než deset let. Na nejrůznější urgence ve směru zadání svých údajů na pochybné stránky reaguji vždy stejně - smažu je.
Pokyny k aktualizaci účtu došly během posledních měsíců i mé manželce, která nikdy žádný účet neměla, z čehož si může čtenář udělat objektivní pohled na věc.

MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MPK »

po mě chtěli ty doklady až poté, co jsem začal prodávat na Ebay a na PP účtu se mi nahromadila větší částka. Zřejmě to vyhodnotili jako "abnormální" stav vzhledem k předchozím rokům a nemohl jsem bez dalšího ty fin. prostředky převést na svůj účet v ČR. Jinak ty podvodné maily o aktualizaci PP jsem samozřejmě také dostal (dostávám).

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

Mám stejnou zkušenost jako MPK. Tohle ověření identity s nutností poskytnutí fota dokladů je zcela regulerní. Účet byl bloknutý - poslal jsem údaje - další den unblock.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

MPK
To je Babišovina, ohledně případného praní špinavých peněz a oni musí ty informace posílat do ČR. Tak to hlavně přiznej, nebo tě vykostí. Souvisí to také s tím, že i v libovolné soukromé a cizí bance v ČR musíš podepsat papír, že daníš jen v ČR, popř. uvést ve které zemi ještě daníš. Jo Bureš ! Dokonce "skenujou" Aukro a jiné inzerce, zda tam někdo náhodou výdělečně neprodává. To je dnešní svět.

MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MPK »

nemám co přiznávat, nejsem obchodník. Prodal jsem pár věcí jako soukromá osoba, po tom je každýmu houby. Nebo ty běžně daníš prodej/zisk second-hand elektroniky co máš doma, když už tě omrzí a pošleš ji dál ?

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

No v poho, je to jen Tvoje věc.
Pokud prodáš jeden aparát, tak asi nic. Pokud jich bude více, můžou se Tě zeptat na doklady o koupi a prodeji a rozdílu v ceně. Od určité hranice zisku se platí daně - hlídaj to všude, říkaj tomu výdělečná činnost a od určité suny pokud nemáš ŽL, tak nedovolené podnikání. Pokud to prodáváš s prodělkem, tak nic. Žijeme v kapitalismu a s obrovským státním aparátem, který chce pořád papat. To jen tak na okraj.

Jinak já žádnej "sekáč" nepěstuji. To staré rozdávám rodině a příbuzným, některé kousky jsou ve sběratelské skříni. Jen za totáče byly nějaké prodeje, ale to už je dávno pryč.

Odpovědět