To, že nejsou popsané, nevadí, alespoň jde o slepý test. Ten spodní je samozřejmě originál. A ty horní 4 jsou resamplované s ditheringem i bez.petrL píše:Ty poslední obr. nejsou popsané, ale jestli jsou to ty, co na nich nevidíš vizuální rozdíl, tak jdi trénovat ...
Pokud vidíš rozdíl, navíc velký, tak ho zkus lokalizovat nebo jej do obrázku zakresli. Já žádný nevidím, a to i když přiložím pravítko. Možná dokonce poznáš, co je s ditheringem a co bez, případně typ ditheringu.
Pokud ovšem nemyslíš rozdíl mezi tou dvojicí v páru - to je stereofonní signál, tudíž 2 různé kanály, ale tak bych tě nepodceňoval.
Nechť i jiní řeknou, zda vidí rozdíly, možná opravdu vidím špatně nebo jsem něco přehlédl. Podle mne v tomto rozlišení obrazovky ani být vidět nemohou. Slyšet možná. A ještě pro jistotu - mám na mysli rozdíly mezi horními 4 stereo tracky, ne vůči tmavšímu originálu dole.
Stejně si myslím, že v audiu ten dithering nemá tak výrazný vliv jako u digifotografie, která je dvourozměrná (má bod a 4-8 okolních bodů), na rozdíl od jednorozměrného audia (bod - sample - a bod vlevo a vpravo).