Hudba kterou nemusím!

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odar

Re: Hudba kterou nemusím!

Příspěvek od Odar »

- klasiku nepocuvam, ale mozno je to len o tom, ze som zatial nenasiel to, co by ma zaujalo, alebo som este "nedospel"
- co naozaj nemusim bez rozmyslania - jednoznacne Bjork

sekal

Příspěvek od sekal »

noaid píše:Sekale, přece nebudeš srovnávat Čajkovského s heavy power speed trash death doom black industrial gothic dark techno brutaldeath grincore deathgring deathcore nu metalem... Trochu jiný level, ne? Taky nemá na obalech samé kosti, smrtky, kosy a krev.
Samozřejmě, že jsem neměl v úmyslu srovnávat vážnou hudbu s metalem.. To je přece jasné.. Mým záměrem bylo pouze poukázat na to, že i jiné hud. žánry mohou vzbuzovat (v některých lidech) neg. emoce, nejen metal..

Co se týče zjevu a způsobu vystupování metal. skupin, tak to považuji ve většině případů za pouhý marketingem vynucený image, který má za cíl jen a pouze přitáhnout větší penzum fanoušků a......potažmo oběživa..:)

P.S. A co říkáš na tohle ? Hádej, kdopak to je ? ;)
Obrázek
Pravda, "kosti, smrtky, kosy a krev" se zde nevyskytují, ale moc daleko už k tomu nezbývá...:D

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

ad negativni pocity - samozrejme, ze i klasika muze byt znacne depresivni (zajimavy je, ze cim novodobejsi, tim vic takovych prikladu se da najit ..), ale to jeste nemusi byt samo o sobe spatne, pokud je to opravdove a hluboke. Uplne neco jinyho je nejaka povrchni a samoucelna poza. Myslim, ze problem neni v zasade v zanrech, ale v tom, jake procentu prihlouply nebo primitivni hudby se v te oblasti vyskytuje. V nekterych zanrech se to holt blizi ke 100%, ale i tam mohou byt vyjimky :-)

Neprijde vam ale tahle diskuze zbytecna ? Neni lepsi diskutovat pozitivne o tom co je dobry a co se nam libi ?

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Ne nepřijde, opravdu je potřeba říci co se nám nelíbí. Odpověď patří bh69. *headbang*

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Asket píše:Mozna me ted ubijete... probiral jsem to s jednim...hifistou a je na tom stejne v nazoru..
a ze prej to tu nenapisu... :)
a jus jo
klasika... Cajkovsky, Bach, Dvorak, Bethoven aj.... proste desna hudba.

Nezlobte se... ale nahravka kdesi ze zadnich lavic ci od balkonu daneho divadla ci salu... s tim, ze hudba hraje kdesi mezi jako by 20-30m za bednama je uz nuda...a to sedim 1.3m od bedny....
no....to se da celkem prezit, ale co desne nesnasim tak ty jejich nervacke vyjevy v hudbe.
Asket píše:Malo ktery orchestr je dobre nasniman v urovni beden s vetsi hloubkou.. pro rozpoznani rad hudebniku. (Teda jde to slyset kdo je vpredu a kdo vzadu...., ale na 20m to je uz preci dalka k rozpoznani v hloubce 3m...) a to jsem slysel kde co... nejlepe na tom dopadli Rondo veneziano... bliz asi se orchestr nedostane...
U jine hudby mam nastroje rozmistnene okolo beden-sloupu (pred, za, bokem) ale take i nahore a dole vuci rovine....
Takze se mi bedny ztraceji uplne... Ale ta hudba je bliz ke me...
U klasiky mi take bedna zmizi, ale kdyz zavrete oci tak vite presne kde kdo je a jak mooooc daleko - ale ja nechci byt v 50rade na balkonku a poslouchat hudbu.... chci sedet v prvni rade... a to proste je asi nemozne u klasiky....
Askete, ty vtipálku!
při snímání symfonického orchestru jsou přece (hlavní dva) mikrofony ve skutečnosti zhruba v úrovni dirigenta - takže žádných 20 - 30m nehrozí. ;)
pokud nemíváš chuť dirigovat, něco je špatně - neexistuji nahrávky s bohatějším prostorovým uspořádáním než nahrávky symfonického orchestru...

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

dadaft píše: - neexistuji nahrávky s bohatějším prostorovým uspořádáním než nahrávky symfonického orchestru...

a také neexistují nahrávky náročnější na aparaturu než nahrávky symfonického orchestru, zvlášť pokud se k tomu přidá ještě sbory! Chybu pak netřeba hledat v nahrávce ale někde jinde...

Asket
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Asket »

mnozi nepochopili...
klasika tehdejsiho rezimu byla nahrana jako moderni (tehda) tudiz se vyzivali ruznymi pasazemi, kde davali sve emoce a pocity z zivota... proste chvilemi hrali klidne a pak proste to obcas rozjeli... tudiz takove pasaze bych prirovnal prave k metalu... ale v uvozovkach, ponevadz v te dobe metal nebyl... tudiz bylo to mysleno tak, ze vlastne z poklidne hudby pritvrdili...
Tudiz pokud hraje orchestr dane skladby, tak je hraji i s temi emocnimi a klidnymi pasazemi... a to mi vadi jinak ne.

Nevadila by mi hudba, kdyby byla vesele hrana v poklidu bez emocnich pasazi.
Vim, ze je dany orchestr nasnimat je problem, pak aby to zvladla aparatura... pro test je to dobre.... jinak ji neposloucham.

Dadaft... promin dirigovat neumim.
To jak daleko jsou mikrofony a jak to ve vysledku je vydano zalezi na danem studiu... to, ze mi imaginarne je cele podium odhadem 20m za bednama (ackoliv mam 1/2m za bednama zed... a ja sedim 1.3m pred bednama) asi spatne nebude, kdyz to vnima i par lidi v mem okoli, ackoliv tu na forum nechodi... kdyby to bylo mou sestavou inu veril bych... ale neverim, pac to hraje i u druhych na jejich sestavach takto, coz je zajimave. Sire podia je hezky velka, ale i ta vzdalenost...Z kupy pokupovanych cd ci postahovanych jsem si doma nechal jen Smetanu, pac je soucasti minci.. ostatni jsem rozdal ci prodal a smazal a neco ponechal na test... Ted mi prisla opet dalsi originalka se stejnym vzdalenostnim efektem i s emocnimi pasazemi a plus navic se to cele jevi jako by to bylo nasnimane z balkonu nebo loze... to jest z shora.. ale ne u stropu jak to bylo v podani Dvoraka...

Kdybych narazil na nejakou veselou orchestrialni hudbu, pri ktere se nebudu citit jako v 50 rade, ale nekde vpredu, rad si to poslechnu.
Jinak to u me skoncilo pouze jen na test sestavy...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Asket píše:Dadaft... promin dirigovat neumim.
To jak daleko jsou mikrofony a jak to ve vysledku je vydano zalezi na danem studiu...
není nic lepšího než dirigování, máš nejlepší zvuk v sále. *2thumbsup*

jak daleko jsou mikrofony rozhodně nezáleží na studiu - jednak se nahrává vše najednou, což by se do studia asi těžko vlezlo a jednak kdybys umístil v koncertní síni mikrofon třeba 15m od pódia můžeš to rovnou zabalit - bude to naprosto neposlouchatelný chaos.
pro AB nahrávací techniku v podstatě platí, že rozestup mezi mikrofony by měl být větší než vzdálenost od orchestru (a mikrofony nemůžeš mít 4m od sebe) - takže se většinou umisťují těsně před nebo za dirigenta. to, že jsou nahoře je z důvodu co nejlepší barvy nástrojů (hudební nástroje mají různě směrové vyzařování a v horizontální rovině by pro mikrofon byla spousta věcí stíněna samotnými muzikanty) a z důvodu celkového spektra.
u sterea ale nedokážeš říct, že mikrofon byl nahoře. pokud něco zní nahoře, jde o speciální studiové efekty, nebo se tak projevuje poslechovka...
na klasiku je podle mě lepší široké ustavení beden podél dlouhé zdi.
Asket píše:proste chvilemi hrali klidne a pak proste to obcas rozjeli... tudiz takove pasaze bych prirovnal prave k metalu... ale v uvozovkach, ponevadz v te dobe metal nebyl... tudiz bylo to mysleno tak, ze vlastne z poklidne hudby pritvrdili...
Tudiz pokud hraje orchestr dane skladby, tak je hraji i s temi emocnimi a klidnymi pasazemi... a to mi vadi jinak ne.
upřít klasické hudbě dynamický kontrast by byla její smrt. ale možná je dobré začínat s dirigenty, kteří si na dynamice potrpí. třeba takový Karajan - u něj je mikrodynamika na nejvyšší světové úrovni. i v tichých pasážích je jeho hudba dynamická, každý (i drobný) motiv má vlastní dynamickou hodnotu - tam, kde nudný Sinopoli bazíruje na nějaké abstraktní "procítěnosti", tam dokáže Karajan vykouzlit skutečnou emoci. hudba v jeho nastudování se podobá moři - hladina nikdy není úplně klidná...
s jeho vášní pro čistotu tónů je to ideální průvodce pro objevování klasické hudby.

Steve
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve »

Tak já zase trpím když musím poslouchat skupinu Nightwish . Jsem k tomu často nucen, chodím u nás do fitka trošku potrápit tělo, a bohužel jeho majitelka, případně slečna co ji zastupuje nás neustále obšťastňují produkcí této skupiny, což mě pomalu dovádí k šílenství. Pro mě naprosto nevkusná a neposlouchatelná hrůza a vydržet tohle poslouchat hodinku - ještě v kombinaci se studeným a umělým hlasem kňučící zpěvačky - nebo spíš strašidla, které se jmenuje Tarja Turunen,je pro mě neskutečné utrpení. Nechápu, jak tohle může vůbec někdo poslouchat! :o

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

Nigthwish jsou naprosto výborní a Tarja je jedna z nejlepších metalových zpěvaček. A tvrdit, že má knučící hlas? http://www.youtube.com/watch?v=2PmPlSC- ... re=related Mě se její hlas líbí a myslím, že se skvěle hodil do žánru, který Nightwish hrají.

Ale jo, každý máme nějakej vkus. Já taky miluju puboše s mobilama, ze kterých jim hrají ty diskofilní a hip-hopový sračky.

sekal

Příspěvek od sekal »

Steve :
Vidím to podobně jako ty..:twisted: T. Turunen má nevýrazný, mdlý hlas. projev se zjevně nedostatečným rozsahem, který se do metalu (obecně) naprosto nehodí.. A totéž lze v podstatě říct i o ostatních metal. zpěvačkách, které jsem měl možnost slyšet.. Příznačnou světlou výjimkou je L. Bílá http://www.youtube.com/watch?v=FUguxcP- ... re=related , která ovšem do metalu již jen občas "fušuje"...

P.S. Když Nightwish, tak jedině takto http://www.youtube.com/watch?v=W0h90mdIijk , http://www.youtube.com/watch?v=jJA1-YAb ... re=related ...*klanimse*

CharlieCh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CharlieCh »

sekal píše:Vidím to podobně jako ty..
2 sekal - ještě že to tak vidíš, protože kdybys to tak i slyšel, tak to by ti asi upadly uši, myslím z toho mdlého hlasu. :D :D :D

Naprostý souhlas s samoT.

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Nigthwish si sem tam poslechnu. Někdy člověk potřebuje trochu tvrdší a svižnější hudební poslech. Uznávám že Eva Urbanová má hlas,ale ten její hudební doprovod jedna katastrofa. Jenom mě mrzí že naši rádoby zpěváci umí tak akorát převzat skladbu od zahraničního interpreta a jinak nic kloudného ze své produkce nezazpívají. *headbang*

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

sekal píše:Steve :
Vidím to podobně jako ty..:twisted: T. Turunen má nevýrazný, mdlý hlas. projev se zjevně nedostatečným rozsahem, který se do metalu (obecně) naprosto nehodí.. A totéž lze v podstatě říct i o ostatních metal. zpěvačkách, které jsem měl možnost slyšet.. Příznačnou světlou výjimkou je L. Bílá http://www.youtube.com/watch?v=FUguxcP- ... re=related , která ovšem do metalu již jen občas "fušuje"...

P.S. Když Nightwish, tak jedině takto http://www.youtube.com/watch?v=W0h90mdIijk , http://www.youtube.com/watch?v=jJA1-YAb ... re=related ...*klanimse*
A proto je L. Bílá (popř. E.Urbanová) známá po celém světě, kde vyprodává koncerty, zatímco Nightwish slaví úspěch pouze doma ve Finsku s pár přezpívanejma hitovkama.

*2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup*

sekal

Příspěvek od sekal »

samoT píše:
sekal píše:A proto je L. Bílá (popř. E.Urbanová) známá po celém světě, kde vyprodává koncerty, zatímco Nightwish slaví úspěch pouze doma ve Finsku s pár přezpívanejma hitovkama.
Zde http://www.evaurbanova.com/cz/bio.php je cosi o tom, jak ne-známá (a ne-oceněná) je E. Urbanová ve světě.. Je vidět, že jsi znalec..:mrgreen: Co se týče L. Bílé, tak ta jistě neslaví úspěchy na mezinarodním poli, jako kýčovití NIGHTWISH, ale hlasově je minimálně o třídu lepší než T. Turunen, což musí slyšet každý, kdož netrpí nějakou závažnou sluch. vadou...

Odpovědět