Hudba kterou nemusím!

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Milan_
Kontaktovat uživatele:

Re: Hudba kterou nemusím!

Příspěvek od Milan_ »

Evropa2 to je opravdu humus po všech stránkách a paradoxně je to podle statistik jedno z nejposlouchanějších rádií u nás ! To jen ukazuje na úroveň a hudební (ne)vkus lidí. *thumbs down*

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

Radio Beat posloucháme v práci z internetu. V autě mi zas hraje Čas Rock, přešel jsem na něj z rádia Hey a je to daleko lepší.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Milan_ píše:Pokud bych měl říct jenom obecně, kterou hudbu nemusím bez ohledu na žánr, tak je to hudba posledních 10, 15 let. Mám rád hudbu ze 70 i 60 let, ale jako hifistu mě zajímá i kvalita zvuku, takže z tohohle pohledu mám nejradši hudbu 80 let.
Myslím,že 80 léta byla snad nejslabší léta na hudbu,byla to doba temna.Trochu pozitivna v nich také bylo,vzestup kapel Cure,Visage,Ultravox,Devo,nástup industriálu a gothic rock Frontline asembly,Laibach,Einsturzende Neubauten,Front 242,Sisters of mercy,nástup heavy metalu Judas Priest,Iron Maiden,Krokus,Metalica,Faith no More apod,vznik dalších okrajových žánrů Hardcore(Bad Religion,Misfits,Black Flag,Minor threat,Fugazi,ambient/New age a neo-progu(Pendragon,Iq,Marillion).Jinak to byla opravdu bída až úpadek,nebyly nápady a invence.Vliv nové vlny,punku a nových používaných nástrojů měl opravdu špatný vliv i na super kapely ze 70 let(Yes,Genesis,) a proto ztráceli své fandy,ale získavali nové co tomu tolik jěště nerozuměli a co se týče zvuku,prostě se zhoršoval,byl synthetický a uřvaný,muzikanti neměli na dobrá studia,co byste taky chtěli za zázraky když se hrála povětšinou děsná a jednoduchá muzika.

Milan_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan_ »

Zappadaddy:
Podobnou reakci jsem od Tebe čekal :-) 80 léta byla doba metalu a popu, byla to doba kdy se kladl důraz na melodii a chytlavost, v 80 letech se udělalo tolik hitů jako v žádné jiné době. Ale na druhou stranu vznikala i spousta "laciné" a jednoduché hudby postavené hlavně na syntezátorech v tom máš naprostou pravdu. Ale s tím zvukem s Tebou nesouhlasím, samozřejmě že v každé době vznikly desky s dobrým i špatným zvukem, ale podle mě šla kvalita zvuku obecně pořád nahoru až do začátku 90 let, kdy se to díky loudness war začalo pomalu obracet. Zvuk 80 let byl možná hodně ovlivněný popularitou metalové hudby, tzn. hodně výšek, basa v pozadí a důraz spíš na bicí, pro někoho (třeba pro Tebe) je to uřvaný, sterilní zvuk, ale to je asi opravdu otázka vkusu. Mě třeba zase na spoustě desek ze 70 let vadí určitá zastřenost, deka a jak to říct... zahuhlaný bicí, malá údernost/rychlost zvuku. A o těch Yes jsme se už bavili, já mám od nich nejradši právě desky z 80 let a to 90125 a Big generator ;-)

MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MPK »

...když mám čas, koukám na Óčku na 80´a 90´hity...super pořad. Je pravda, že pro dance a pop music byly tyhle roky žně. Jo, co ještě nesnáším jsou Nedvědi, jsem na ně vysloveně alergickej.

ad. rádio Evropa2 - nejposlouchanější je i mezi našimi v práci, asi kvůli debilům Mareš+Hezucký, jinak repertoár stojí za h***, stejně jako Impuls.

Pamatujete na rádio Triangl? Skončilo někdy kolem 2001-2 tuším, nedostalo novou licenci...bolševici zas**** v tý radě pro rozhlasový a TV vysílání, tak jsem jim tam hned volal a z plných plic jim nadal do kreténů a bolševických svi** !!! K**** jedny, ještě dneska mě to točí.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Milan.To jsem rád,že jsem tě nepřekvapil. *thumbs up* Ale máš pravdu,s tím zvukem to není tak jednoznačné a tvoje analýza zvuku 70 let naprosto sedí,pro hlasitý poslech je to ale ideální,nebolí z toho hlava. ;) I např 60 léta přinesly kupodivu občas slušný zvuk např.King Crimson,Donovanova skladba Hey gyp :o ,Al Kooper,Bloomfield & spol/Super session,Colosseum atd.

Milan_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan_ »

Zappadaddy já si i ty moje osumdesátky pouštím nahlas, rocková muzika s ani jinak poslouchat nedá. *sunglases*

Odpovědět