hudba na sťahovanie vo formáte CDA
Re: hudba na sťahovanie vo formáte CDA
Ono je to pekné počúvať vinil,ale ja osobne v poslednej dobe pozerám koncerty DVD a napr. teraz pozerám dvoj DVD Eagles je tam vynikajúco nahraný zvuk Dolby digital surround.Je to radosť počuť a vidieť.Takže napr DVD vinil nenahradí.
Však taky byl učiněn pokus o Laser Disc, analogový obraz z disku (Sony, Pioneer) komerčně neprosadil se, jo leda v USA, Kanadě a Japonsku...dnes polozapomenut, takových slepých cest bylo víc (Elcaset, DAT...).
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... laser+disc
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... laser+disc
DVD shrink má problémy s některýma DVD s ochranou. DVDfab tuto ochranu schroupne jako malinu. To jen tak na okraj...
Stačí mít nainstalované Any DVD HD a není problém s ničím.
Ještě umí ten DVD Shrink teda upravit amerikánské dívo určené pro tamní region zone code a zkopírovat do formátu čitelného pro evropský player, jinač to nejde přehrát.
Patrně jde o dvouvrstvé DVD, takže je třeba jej zkopírovat také na dvouvrstvé DVD (DVD-+R DL - DL=double layer). Většina originálních DVD-V či DVD-A je dvouvrstvá s kapacitou 8.5GB místo 4.5GB u jednovrstvého. Kazit video nekvalitním reenkódováním alespoň pro mne není řešení.lechos píše:Synci a děvuchi...poraďte jak zkopírovat příliš objemné origoš dívko (DVD) vím že se to nedělá ale v trafice měli poslední kus a známej mě o to požádal...běžné zálohování SW Nero, Ašampon nebo A120% hlásí chybu málo místa na cílovém disku (zkoušel jsem různé značky) ještě program DVD Shrink mě může zachránit ale proces enkódování odhadl na 9 hodin nepřetržité práce...je to možný ?
Takže vyrobit ISO na disku a toto ISO opět vypálit na DVD+R DL. Pokud dVD není chráněné, tak pomocí IMGBURN, pokud je, tak s výrobou ISO neporadím, neb to nedělám.
Předpokládám, že na tomto fóru by mělo jít o kvalitu. Že na obrazovce vidím nějaké reenkódované barevné čtverečky by asi nemělo stačit...
Von to ten DVD Shrink 3.2 total rozházel a zamíchal, pozměnil pořadí písniček, TOP menúčko se kamsi ztratilo a něco nedůležitého asi vystříhal, odstranil...nicméně kopie je použitelná, nemám vyšroubované nároky, obraz, barvy, vizuální efekty, lasery a kouř jsou OK, zvuk jakž-takž poslouchatelný, mám jen běžnou TV a 2 malé repráky na panelu vpředu.
Jde o to, že DVD Shrink je defaultně nastavený na kompresi na DVD-R. A musíš si ohlídat, aby nebyl nastaven jen hlavní film bez menu a bonusů.lechos píše:Von to ten DVD Shrink 3.2 total rozházel a zamíchal, pozměnil pořadí písniček, TOP menúčko se kamsi ztratilo a něco nedůležitého asi vystříhal, odstranil...nicméně kopie je použitelná, nemám vyšroubované nároky, obraz, barvy, vizuální efekty, lasery a kouř jsou OK, zvuk jakž-takž poslouchatelný, mám jen běžnou TV a 2 malé repráky na panelu vpředu.
Mám to vyskúšané,skutočne je Flac uplne iná kvalita,dajú sa nájsť CD na torrentoch,na spracovanie používam Format faktory 3.5 a aj Ashampo 14 v podstate to mám doriešené ,navyše oba programy dobre zvládajú aj úroveň hlasitosti napalovanej hudby čo velmi oceňujem,niektoré Cd sú so slabšiou úrovňou hlasitosti.
Takze si znizujes dynamicky rozsah nahravky? To nie je moc rozumne.
Niektoré cd majú napálenú nízku úroven, býva to tak z desiatich -jedno až dve,. napr Deep Purple u z roku 1972 bolo treba upraviť ,ľahko to spoznám ,keď musím zosilovač budiť až na 75% aby to hralo k mojej spokojnosti , v tom prípane zvýšim úroveň zo 100% na 108-110%- vyskúšam úroveň napálenia na Cd-RW,ak je to ok ,tak to tak napálim aj na normálne Cd.,toto sa stáva aj na DVD ,takto to riešim aj na spomínanom DVD.Do konca Ashampo14 má aj Equalizer,ak je originálna nahrávka príliš "ostrá" ,tak si ju upravím na moje uši.,napr ,Cd remastrované z vinilov.Nemusíte s týmto všetci súhlasiť,ale ja to takto robím.,.. napr .teraz som si upravil CD od Queen The Miracle,mierne som zvíšil basy a mierne som znížil výšky a už to bolo k mojej spokojnosti.
EQ používám ale až k finální úpravě již hotového snímku, primární záznam ponechávám bez zásahu. Nic proti gustu, najdou se podivíni co tone korekce dávají na střed, dyť to huhlá jak telefon či nádražní tlampáč...no možná jsou lepší zesilovače než ten můj veterán, hraji na tom na co mám.
K zesílení hudby raději používám volume. 
Ak máš doma aparatúru 2x100Wat - napr. moja zostava taká je a musíš dať "volume" na 70-80% dráhy aby to hralo obstojne ,tak je niekde chyba kupované Cd stačí nastaviť na cca 40% a je to OK.
ďalej už to nebudem rozpiplávať.
ďalej už to nebudem rozpiplávať.