Jak chráníte svoje HiFi před dětma ????

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak chráníte svoje HiFi před dětma ????

Příspěvek od lidumil »

Soráč, jsem četl blbě jen Ortofon Bronze *headbang*

No jo, no dětičky, ale co už, když jsme si je naflákali. Oni nám to vynahradí až budou větší. *hura*

bubuxin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubuxin »

Teraz mu zlomila ihlu, keď bude väčšia zlomí mu barlu :-)

efičák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efičák »

lubin píše:Přesně tak kluci, hrot vyměnit nejde, výměným způsobem lze, ale pořád je to dost peněz na to, aby mě to malá zlomila zase. To bych se zlomil já. Proto jsem ji dal do inzerce "za jakoukoli cenu", je mě jí líto vyhodit do koše.....třeba někdo zná způsob levnější repase či výměny a může se mu hodit...
Koupím dočasně levnější MM a nebude mě to tak případně bolet. Si hold úplně nevychutnám ty dobrý LP, ale třebas mě levná MM překvapí a muzika bude bavit, je to přeci analog a tam je to i o něčem jiném, než jen o superdetailech a superrozlišení, jaké stejně umí jen nejlepší MC. Pamatuji si , když jsem doma poprvé slyšel 2MRedku...no hrálo to lépe než CD za 30000,- :lol: tož tak, uvidíme...děkuji za soucit.
Kondolence...

MMka s dobrým hrotem, jako měla :cry: Ortofon Rondo Bronze zahraje stejně kvalitní detail a je tichá v pauzách mezi skladbama.
Rozdíl je v dynamice forte a jeho rozlišení, MM prostě nestíhá, ale zahraje to jako celek, tak nějak obyčejněji...¨
Mám pučené skvělé lampové phono od Peera a výsledek se mi moc líbí.
PJ Tube box SE2 umí MMko výborně, tak snad z toho nebudeš zklamaný.

Pamět si vybaví batalion lesknoucích se pozounů a sytý pěvkyně alt říše MC LO systému, ale pro mne to není tragedie.

Mám na vintage přenosce Acutex 415 výborný hrot Shibata, čímž sem si oproti ClearAudio Sigma, hrotem polepšil. Ten z Sigma hraje znamenitě hudbu, ale s bazarovýma LP si poradit neumí a šumí.

Ještě přítel rOn radí tělíčko levné Ortofon OM3e (jednu mám) a koupit hrot Digitrac OM 30 / OM40.
http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... =12&t=8916

Třeba od : http://www.turntableneedles.com/Digitra ... _2826.html
Tím by výměny ulomených hrotů tolik nebolely. Jednu zamčenou krabici s náhradníma hrotama na nedostupném místě. Doporučuju zakrýt gramec nudnou nenápadnou krabicí, co oči nevidí, to prstíčky neláká.

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Pokud máš pojištěnej barák a děti tak to jde z pojistky. *hura*

ron

Příspěvek od ron »

Jedna možnosť je retip - v UK a nemecku je niekoľko servisov ktoré sa špecializujú na výmenu hrotov u MC prenosiek. Oproti cene novej Rondo Bronze by boli náklady tak štvrtinové a môžeš si zvoliť typ hrotu i materiál cantileveru. Záleží ale od toho nakoľko je poškodený pôvodný cantilever.

Alebo ako píše efičák, sú i dobre hrajúce MM prenosky za zlomok ceny MC s ktorými by si to vydržal do doby až svišť odrastie :D

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

No právě...nakonec se mě sejdou doma asi 3kousky levných MM. Tak si můžu pohrát....:) Už se těším na seřízení grama a první tóny...:)

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Já to vyřešil tak, že nemám děti. Je to trochu radikální volba, přiznávám....není to ale jen kvůli hifi :lol:

Hans1983
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hans1983 »

Tak za mě mám dvě holky menší 1 rok a větší az chvilku budou 4 roky. Beden AQ 311 si moc nevšímají bassreflex je dole, takta menší tam občas párkrát něco hodila :-)
Ale obě mají rády muziku a když jim něco pustím jsou většinou hodné. Dnes sem pouštěl LP Sandra - Ten on One a moje větší dcerka mě pořád říkala: "táto dej to víc nahlas" a to jsme měli na návštěvě prababičku :) Jako hodný tatínek sem jí udělal radost a dal zesilovač asi na 75% volume (obývák cca. 6x5m, zesilovač 2x45W, Aqčka 110W) :P
A přístoje mám postavené na komodě, jinak DVD co mám v tv stolku umí ta větší už docela slušně obsluhovat. A dneska sem jí učil jak hrát na Nintendo Wii - Super Mario Galaxy 2 *2thumbsup*

Odpovědět