Jak chráníte svoje HiFi před dětma ????

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
maretti
Kontaktovat uživatele:

Jak chráníte svoje HiFi před dětma ????

Příspěvek od maretti »

Mám doma 2 měsíčního "sviště" a tak nějak začínám přemýšlet, co bude následovat, až začne chodit a hrát si.

Už ho vidím, jak tužkou píchá do basáku, nebo háže malé autíčko do basreflexu :D

Jak jste učili nejmladší členy domácnosti se vyhýbat vašemu "koutku hifi" ? Je to výbec možné ? Má pár roků vydržet a schovta svoje stroje do skříně ???

díky za vaše zkušenosti.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak chráníte svoje HiFi před dětma ????

Příspěvek od Pesi »

No učit ho to budeš těžko ;)
Já jsem musel sloupy odnést do sklepa a přejít na regálovky. Ve stolku pod televizí sice zůstaly zesík s CD, ale nepoužívám to, hraju přes CD a receiver ,ktteré jsou na nábytku - ve výšce. Jinak to nejde. Těch dole si nijak zvláš´t nevšímá; občas si zatočí kolíčkem, to je všechno ..... ale já tu nemam nijak zvláš´t drahé nebo křehké železo ....

bubuxin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubuxin »

Jeden upršaný letný deň keď sa moja neter nudila vnútri a už ju prestalo baviť zakrúcať sa do záclony, prišla k bedni a obidvomi rukami pobúchala po streďáku ako po basketbalovej lopte. Zrúkol som na ňu až som sa sám seba zľakol, malej prišlo trochu ľúto a odvtedy je pokoj :-)

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

A neterka má odvtedy pri pohľade na hifi traumu :)

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zdenoeddie »

Vsade pisu, ze najlepsia ochrana je toto
Obrázek
Ja este deti nemam, tak co Vy na to, co uz to mate "za sebou" ? :mrgreen:

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

A nepraskne to, keď to budeš naťahovať na veľkú stĺpovú bedňu? ;)

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Dobrou hifistickou výchovou a nebo rovnou uříznout ruce a máš klid. :lol: Ne vážně,opravdu stačí být důsledný hned ze začátku a při každém pokusu na tom šáhnout hned přes ruce,u mne se to osvědčilo.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Souhlasím se Zappou, mlacení po prstech u mě zafungovalo, ted má z hifi respekt a kdykoli projde kolem, tak udělá tytyty jako že ví, že na to nesmí sahat :-)

Jediný optaření který jsem udělal bylo, že jsem prodal vratký (a ukřičený) regálovky a koupil pořádný 70kg almary, ty nepřevrhne ani školák, natož batole :-) Jo a ještě je potřeba mít přes repráky ochranou mříž - to je základ!

maretti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maretti »

vintage píše:Souhlasím se Zappou, mlacení po prstech u mě zafungovalo, ted má z hifi respekt a kdykoli projde kolem, tak udělá tytyty jako že ví, že na to nesmí sahat :-)

Jediný optaření který jsem udělal bylo, že jsem prodal vratký (a ukřičený) regálovky a koupil pořádný 70kg almary, ty nepřevrhne ani školák, natož batole :-) Jo a ještě je potřeba mít přes repráky ochranou mříž - to je základ!
Taky tak nějak doufám, že důsledným naučením od věku batolete si prcka naučím a bude se tomu kOutku vyhýbat.
Stejně tak na barák chystám velké těžké sloupovky (120kg) se závažím v základně, takže nebude hrozit převrhnutí a ublížení - dítěti ani bedně :)

Děkuji za vaše povzbuzení ....

Guliver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guliver »

Ja to vidím trochu inak: hifi je len vec a kvôli nej nebudem mlátiť svoje deti. Malé deti sú proste zvedavé, všetko chcú poznať, pochytať, vyskúšať a nebudem ich od toho odrádzať mlátením. Ja som to mal zariadené tak, že zakiaľ boli deti v "nezodpovednom" veku tak som mal buď hifi na mieste kde nemali prístup (pracovňa), alebo som mal hifi na ktorom mi nezáležalo ako na živote. No a keď deti vyrástli (posudzuje sa individuálne) tak som prepol výhybku na "vážnejšie" hifi.

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

Guliver píše:Ja to vidím trochu inak: hifi je len vec a kvôli nej nebudem mlátiť svoje deti. Malé deti sú proste zvedavé, všetko chcú poznať, pochytať, vyskúšať a nebudem ich od toho odrádzať mlátením. Ja som to mal zariadené tak, že zakiaľ boli deti v "nezodpovednom" veku tak som mal buď hifi na mieste kde nemali prístup (pracovňa), alebo som mal hifi na ktorom mi nezáležalo ako na živote. No a keď deti vyrástli (posudzuje sa individuálne) tak som prepol výhybku na "vážnejšie" hifi.
*thumbs up*

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Guliver-tady se spíš myslí plácnutí a né mlácení.Ono je to taky k něčemu dobré a nejen na doma.Představ si že půjdeš s dětmi do nějaké hifi nebo elektro prodejny a děti tam něco schodí nebo rozbijou.To plácnutí je prevence na celej život.Podívej se kolem jak dnešní zlatá mládež se chová k našemu okolí.Viz mladej Bém...

Guliver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guliver »

Áno plácnutí v opodstatnenom prípade je nenahraditeľné. Ale to neplatí doma, kde nachystám "pasce" a potom trestám deti, keď sa do nich chytia...

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Já mám to štěstí, že mám hyperaktivní dítě. Pokud zrovna nespí, což se dnes omezilo na po obědě a večer, tak je pod stálým dozorem, jako atomová elektrárna. Sebemenší nedůslednost v dohledu může skončit katastrofou.

MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MPK »

...myšlíš malým Černobylem ne? :mrgreen:

Odpovědět