Trochu jsem se zamyslel po dnešní malinké a titěrné půtce ve vláknu Co právě poslouchám nad fungováním našeho fora.Píšu zde otevřeně co si myslím,asi si udělám z některých lidí nepřátelé,ale nedá se nic dělat.Jsem svobodný a nezávislý.Dnes mne už za názor nezavřou,maximálně mne tu ukamenujou někteří soudruzi.
Zmíním se o mé frustraci,jak to na foru v poslední době funguje a to tak trochu souvisí i s tím co je shora uvedeno(Co právě poslouchám).Vyskytují se zde ve stále větší míře osobní útoky.Členové už jsou pak paranojní a reagují velmi podrážděně,a není divu.Někdy to ani není myšleno útočně,ale už jsou hádky.Je to tu v poslední dobu opravdu těžké.Aby to bylo jěště komplikovanější,objevuje se zde velký problém a tím jsou prodejci,at už vyrábí DIY a pak se je následně snaží prodat nebo oficiální hifi produkty- bedny,gramofony,kabely apod. Pokud jim nelížeš ruce a nekupuješ ,hned se začnou dít věci.A vyslovit názor,že se ti něco nelíbí to už vůbec ne.Pak se do tebe pustí i jeho ovečky-děti,a amjitelé jejich výrobků a je po všem.Sám nezmůžeš nic,prostě tě umlčí.Ty,já,kdo je jimi napadán, se obyčejně urazíme a stáhneme se na nějakou dobu do ulity.VŠIMNĚTE SI ONI NIKDY,ONI JEDOU DÁL!!!!Svědomí je vůbec netrápí,oni si dokonce myslí,že mají pravdu,neochvějnou a absolutní. Pak je tu boj mezi prodavači,ten je taky velmi nechutný,pomlouvání,urážení a provokování je na běžném pořádku.Občas se i spojí v boji proti nepříteli-uživatelovi,obyčejnému milovníku hudby v zájmu obchodů. Každý si vychvaluje to svoje a háže špínu na druhé,my obyčejní panáčci se v tom pak nedokážeme orientovat,jen podvědomě cítíme,že je něco špatně.Navíc pánové technici si vše umí dobře zdůvodnit,my nemáme na to abychom oponovali v jejich odborné termionologii.Určitě jste si všimli u některých těchto lidiček nestálost názorů a to je špatně. Možná jsem paranojní já,a jestli se mýlím tak se všem omlouvám.Myslím,že tento názor může rozpoutat nepěknou diskuzi,ale je potřeba bránit naše forum,aby se tu každý mohl projevit aniž by byl hned umlčen a ukamenován, a aby toto forum neupadlo v reklamní kampaně prodejců!Je potřeba to tu vyčistit,jinak kvalita fora jako prostředku pro komunikaci a diskuzi půjde rapidně dolů,ona už vlastně dole je.Už jen opravdový nadšenec nebo blázen je ochoten dát svůj krk na tento řeznický špalek,kterým je toto forum.Připustíte to?
Jaké jsou vaše názory?Můžeme udělat anketu,je vše na foru v pořádku?
Prosím chápejte,nejde zde o uroven kvality výrobků DIY,o které si myslím že je na velmi vysoké úrovni,srovnatelnými z výrobky renomovaných světových firem!!!!NA,PMA a další.Bohužel taktiky jsou na velmi ubohé úrovni.
Tímto výzývám všechny.Začněme od bodu nula.Chovejme se gentlmansky a bez postranních úmyslů.Budme k sobě upřímní,ale bez zloby a nenávisti v srdci.Jsme jen lidé,nejsme neomylní.Pokusme se přívírat očičko nebo ušisko nad ne zcela povedeným příspěvkem.Nezávidme druhému.Budte ohleduplní.Zapomente a odpustte.kdo chce v tomto duchu pokračovat na forum,zvrdte ho svým podpisem zde.
Michale.v mnohé ti musím dát za pravdu,ale tvoje poslední příspěvky vyznívají (nezlob se) pěkně proletářsky,ba komunisticky.Ve smyslu,všem stejně,pravda vítězí,všem lidem dobré vůle atd. Já vím,že by to tak mělo být,měli bychom se k sobě chovat hezky,nenadávat si,nepomlouvat,nefackovat,nefuckovat,postranně si ukazovat a ušklíbat,neupředňostňovat své před jinými apod.
Byl jsi dlouho v cizině a nejsi zase naivní,abys něvěděl,že v tom našem a slovenském kotlíčku jsou prostě tyto věci JINAK.
Nevím,zda se na tom všem podepsala "bývalá doba",sler vzhledem k době celé jedné generace od roku 1989 si nědělám iluze a spíše se kloním,že nejsme prostě Švejci,do by balo fain,nejsme klauni,to by bylo ještě fajnější,ale jsem z podstaty hajzlové.Do doby,pokud někdo nešáhne druhému na pindíka a do toho se dá schovat opravdu všechno (viz upozornění nejmenovaného prodejce,že zasírá prodejní vlákno druhému členu hifikomunity a co z toho už je),to jde,ale.........................běda když se jen zmíníš,že třeba to není dle tebe to nejlepší a už je oheň nastřeše,běda když se zmíníš,že jsi slyšel něco blbě hrát,to je fukot atd.
Zklidni se,kup si svý vysněný TW a užívej si. A ser na to tady,když tě to prudí. Nezměníš to. Bohužel.
boxer píše:ale.........................běda když se jen zmíníš,že třeba to není dle tebe to nejlepší a už je oheň nastřeše,běda když se zmíníš,že jsi slyšel něco blbě hrát,to je fukot atd.
To je přesně jádro problému. Neschopnost odlišit osobu od zařízení, jiný názor (ať technický nebo poslechový) se považuje zcela nesmyslně za osobní útok. A, bohužel, právě Michal se tohoto není schopen vyvarovat.
Ja so zappadeddym viac menej suhlasim. Ale kazdy sme nejaky a nikto tu nikoho nezmeni. A preto sa o to ani netreba pokusat. Rypaci ostanu rypakmi, predajcovia ostanu predajcami, odbornici (aj ti samozvani) ostanu odbornikmi a amateri (ako ja) ostanu amatermi.
Ak sa che niekto nechat dobre vyviest z miery, ak chce niekto stratit chut stavat stereo alebo pripradne vobec pocuvat hudbu, tak toto forum je tým správnym miestom.
ak sa niekto chce venovat muzike, chce poskladat to svoje vysnivane , ak niekto chce vediet ako komponenty hraju. Tak sem nuz davno nechodi. Nema cas a nema chut.
Dufam, len, ze sa to casom zmeni k lepsiemu. Pretoze toto formu sa da momentálne normalne vyuzit ako nakupnopredajny portal. Ale ako dobry pokec o skvelych veciach, skusenostiach a prosbe o pomoc či radu veru nie.
boxer píše:Michale.v mnohé ti musím dát za pravdu,ale tvoje poslední příspěvky vyznívají (nezlob se) pěkně proletářsky,ba komunisticky.Ve smyslu,všem stejně,pravda vítězí,všem lidem dobré vůle atd. .....
Za každý dobrý skutek (a pravdu !) musíš být Michale náležitě potrestán, přinejmenším označen za proletáře, při nejhorším rovnou za komunistu.
Boxere, tak toto se ti skutečně povedlo !
Michal nenapsal nic jiného než to co cítí. Napsal svoji pravdu a je ochoten za ní stát. Myslím, že nebudu sám, ale v mnohém, ba skoro ve všem má pravdu a cítím to naprosto stejně. Mne klidně může každý kdo chce označovat za proletáře a komunistu, ale Michal si to nezaslouží, stejně jako si nezasloužil označení "socan" v jiném vlákně. A jen tak mimochodem:
...pravda vítězí,všem lidem dobré vůle ...
Nebylo právě toto jedním z mnoha proklamací sametky ? Nebo to již dnes neplatí ?
Na tyhle úvahy nerad reaguji, ale dnes si to neodpustím.
Chápu Zappyho, co mu vadí. Vadí mu totiž to stejné, co mě na tomto foru = snaha některých přesvědčit jiné, že právě to JEJICH zařízení je nejlepší a to, co ho nemají, jsou hlupáći a ti, co si ho nectějí od pána XY koupit jsou blbci.
Bohužel tohle platí napříc celou naší společností a to je snaha dokazovat si trvale něco, snaha trvale druhému vnucovat SVOJE názory, snaha podněcovat výpady proti lidem, kteří mají odlišné názory. Když se večer dívám občas na zprávy v TV, tak mi to připadá ty stejné žabomyší války tady. A ani tam (v plitice), ani tady, NIKDO neví, kde je pravda a absolutní pravdu zatím NIOKDO na světě NIKDY nenašel a NIKDY nenajd. Bude tolik variant pravdy, kolik bude na světě lidí. A stím se jetřeba buď vyrovnat a pokdu se to nepodaří, tak si zajít na psychiju, Dlohodobá frustrace může vyvoval až velmi závažné psychycké poruchy s trvalými následky.
Mně osobně je plně jedno, co kdo má za aparát, ať si má třeba aparát od ET civilazce, hlavně, dkyž na něj peníze našetřil či vydělal poctivoua zdaněnou cestou. Ostatní mi je u sedýnky. proč bych musel někomu vnucovat svůj názor, když ho nechce přijmout saám a dobrovolně? Pokud je můj názor správný a dotyčný jej nepřijme, jedině ON se spálí a možná po čase zjistí, jakou dělal chybu, že se s ním nechtěl ztotožinit. Pokud nejsou názory zde preznetované, urážilvé, arogantní a osbně útočně zameřené na určitou osobu, nevadí mi, když mi někdo mé názory vyvrací a navíc, podá li to s vysvětlením, PROČ se tak donívá.
Na tomto foru byla a je řada vláken, kde se názory druhých potlačují, ale NIKDO už se nesnaží svoje odpůrné reakce podložit objektivním zjštěním - svýjimkou některých konstruktérů, kteří dokáží vložit výsledky měření. Ovšem jsou výsledky měření samospasitelné?? Samosebou, že nejsou. Nejobkjetivnější pro daného jedince je to, co si sám osahá a posléze, pro prozkoumání objekltu,se ztotožní sám a dobrovolně s druhým, kdo ĚCo o určité= věci tvrdí a dokládá to reálnými poznatky a fakty.
Nelíbí se mi také, ( a to již používám slova autora vvlákna,), že někteří si z fora udělali zdarma placenou reklamu. Propagují tu vesel adresné jmenované produkty své výdělečné činnosti a a ji se za to nestydí. Radil bych jim, ať si k tomuto účelu pronajmo například billboard u dálnice a řádně za něj budou platit 100tisíce korun ročně. Pak je to zcela v pořádku. Toto by mělo být tzv. neprofesionální forum, teedy bez skryté reklamy a skryté snahy PRODAT zde něco, co vyrábím za účelem buď obživy a nebo jakýmkoliv jiným, který mě přináší zisky. Anop, prodej použitého zboží je jasná věc, to je samozřejmé.
Jaink, tayhkle stejné spory se vedou na všech forech, kam z tiotulu svých zájmů chodím - modelářské diskuze ( i když, tam to není tak vyhrocené, protože špičkoví modeláří se statisícovými stroji nemají čas tlachat na foru, ty shání sponzory a trvdě trenují, aby byli nejlepší:-) a pak všechna DF o autech - ty jsou snad nejhorší. Prostě všichni jsem učitelé, protože všechny ostatní poučujeme, CO je nejsprávnější a nejlepší.
Jinak - nestydím se to napsat veřejně - i přes svůj věk se občas vracím k četbě díla Jaroslava Foglara - a to období mám zrovna teď a silně chápu, co si Zappa představuje. Jenže, Rchlé šípy neexistují. Leda tak STÍNADLA a Bratrstvo kočičí pracky.... Ty povahové vlastnosti jeho členů to tady silně někdy připomínají....
Kdyz jsem poprve na toto forum narazil, nejvice jsem cetl Kdo je kdo. Zajimalo men kdo co ma, jak mu to hraje, zda je s Tim je spokojeny, jak ma usporadanou poslechovku, co posloucha, kdy s "Hifi" zacal a pod.
Osobne posloucham hudbu pro odreagovani a ne abych primarne hledal jak je ktera nahravka nahrana, zda je dobre pravo-leve rozlozeni, zda tam slysim"prostor". Samozrejme mi vadi pokud to moc duni, pokud jsou sykavky moc ostre ... Pak hledam na foru radu. A pokud se rozhodnu k reseni spocivajicim Ve "vylepseni" sestavy necham si rad poradit.
Krome technickych specifikaci a doporuceni to nakonec stejne je o penezich, jak se mi to libi (fakt u mne rozhoduje I to, jak zesik, repro atd. vypada. To je jeden z duvodu proc mam misto PC Macka). Myslim si, ze toto forum by melo byt pro ty kteri radi poslouchaji muziku, bez rozdilu jak naslapanou maj sestavu, kolik stala a co si o ni mysli "konkurence". V prvni rade snad jde o tu hudbu a pokud cloveka tesi tak je snad uplne jedno jestli ma "bouli na basech"
Cim vice stouras do hovna, tim vice smrdi. Je to jen o respektu k druhemu a sobe samemu. Staci se nekdy jen trikrat nadechnout, nez prdnu do klavesnice co si zrovna myslim a nebo se prenest do situace, ze se jedna o konverzaci na urovni osobniho setkani. V tehle pripadech by se spousta prispevovatelu docela brzdila ve vynaseni jakychkoliv soudu ci nazoru v rovine osobni. Slova jako dekuji a prosim, jsou v zahranicnich forech na dennim poradku. Zde je to nekdy pod uroven nekterych clenu..