Jsme pány nebo otroky svých hifi zařízení?

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Aleska
Kontaktovat uživatele:

Re: Jsme pány nebo otroky svých hifi zařízení?

Příspěvek od Aleska »

boxer píše:.....Pak unaven,zcela vyčerpán finančně,duševně i fyzicky spočine u kamaráda normálního,zdravě přemýšlejícího,a u něj pak jak v oáze poslouchá libé tóny hudby z aparátu v ceně jeho dvou kabelů a diví se.
Co v ceně jeho dvou kabelů !

Já jsem hóóóódně "vlk samotář", takže u mne mnoho návštěv nebylo. Před několika lety, když jsem dovezl Philipse FB825 až Holandska/Belgie u mne byl jeden zlatoušec z našeho bývalého fóra, který pořád hledal co to hraje, že mu doma jeho zlatý grál tak nezní. Nedokázal pochopit, že tak hrají bedny z druhé ruky, napojené na čínský elektronkáč s KT88 zakoupený z Hong Kongu na německém Ebay.de, reprokabely z Autohifi za pakatel a vyladěné PC, dokonce s integrovanou zvukovou kartou !
Je to asi měsíc, co jsem jej v Praze potkal, ze špičkového managera skoro bezdomovec, poslouchajíc dle jeho vlastních slov doma věž Grundiga, neb mu kamarádi tuneláři vrátili vše i s úroky. Ve finančním vyjádření šel asi 1000x dolů a o to víc mne šokovalo jeho přiznání, že má konečně klid a čas poslouchat hudbu a je spokojen...

Za ta desetiletí co mám tohoto koníčka, jsem potkal tolik HiFistů a později HiFiHighEndistů co roztočili spirálu nákupů a prodejů, hledajíc (vždy nezištně doporučený !) zlatý grál, aby nakonec vše prodali, odmlčeli se, hudbu dnes poslouchají maximálně v autě a velice často se vrhli na jiného koníčka, aby opět dokazovali jiným, že jsou IN a TOP, protože na to mají víc, než ti ostatní.

*offtopic* Tím ale neříkám, že u mne ta spirála občas taky nevypukne ! Ale prozatím jsem ji (většinou) rozchodil !

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Hold někdo je závislý na HiFi, jiný zase hraje automaty. Někdy to mohou být velice podobné činnosti.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Myslím, že závislý na něčem jsme každý, kdo si nedovedeme představit, že bychom o to přišli. A to tady říká někdo každou chvíli - "bez hudby/hifi/... bych nemohl žít" apod.. A tato závislost začne ovládat naši mysl.
Představte si, že by vám někdo vykradl byt (povodeň apod.) a byli by jste bez hifi. Co by jste dělali? Jak by jste se bavili? Uměli by jste si najít něco jiného? Pokud si na to člověk odpoví ne, je závislý.
Zažil někdo ten pocit, že o něco takového přišel? V jistém smyslu je velmi osvobozující, uvolňující, umožňuje se podívat na věci s nadhledem, objevit nové obzory a dimenze. Kdo to prožije, ví, že to jde i jinak. A když si to občas připomene, může být nezávislým.
Já si to uvědomil poprvé, když mi ukradli většinu mé sbírky LP, kde bylo uloženo mé mládí. Potom když mi jako fotografovi ukradli foťák. Byla to příležitost k novému. Nebo kolo. Pak když mi ukradli auto. Vrátil jsem se na čas k jinému druhu cestování a objevil jsem, jak jsem byl na tom autě závislý. A další a další věci.
Pokaždé to byla příležitost k něčemu novému. A dobrá škola.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

A co ti ještě ukradli ?
Není toho trochu moc ?
Ale protože jde pouze o zábavu, věřím, že mnoho z nás by se bez hifi určitě obešlo, kdyby jsme se dostali do svízelné situace.
Pokud se ale tak neděje, nic si nepřipouštíme a jedeme dál.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

souhlasím s boxerem - když přestaneš věřit svým uším a začneš hledat pravdu v brožurách, jsi ztracen.
rovněž když si neuvědomíš hranice svých možností. třeba já bydlím v paneláku a jsem švorcák - nikdy nebudu hrávat v koncertní hlasitosti a plnorozsahově.
přežiju to.
dokonce ve mě hlodá myšlénka, že aparát by měl být přizpůsobený kvalitě média. že mainstreamová cesta není špatná. že když máš aparát s mnohem nižší (např. minivěž) nebo mnohem vyšší (highend) schopností rozlišení, než jsou možnosti nejčastěji používaného média (u mě cd), tak budeš nespokojený.

myslím, že jsme všichni tady těžce závislí.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

fox píše:A co ti ještě ukradli ?
To cyklokolo 2x2 kusy. A o drobnostech jako stěrače, antény, gumy od auta apod. se samozřejmě nezmiňuji. To jsou detaily. :lol:
fox píše:Není toho trochu moc ?
Myslíš? Život je dlouhý.

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

No tohle téma jsem řešil s JJR.Jak můžu hledat něco co tam není?Když budu poslouchat underground,punk a jiný garážový kapely(nezávislý) který nehrají koncertní špičku k tomu uzpůsobených sálech a nahr.studií.Tak k čemu mi bude HIGH END třída v řádu sta tisíců?Pokud budu poslouhat klasický rock 70let,nemůžu si ho přeci upravovat na zvuk 21století.Možná jsem to blbě napsal,ale kdo chce tak to asi pochopí... *fnuk*

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Já jsem závislý jenom když jsem doma - pak to zapínám většinu volného času, což mi někdy vadí, protože při poslechu nejsem schopen nic dělat kromě lehkého čtení (např. hifi časopisu). Na druhou stranu mimo domov reprodukovanou muziku nevyhledávám a ani mi nechybí. Asi proto, že je horší kvality. Vlastně nějakého jezevčíka nebo minivěž už nejsem schopen poslouchat. V hospodě a obchodech mi vyloženě vadí. To radši ticho.

primare
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od primare »

Po rozvodu před 5 lety jsem obnovil hifi a pořídil si sestavu za víc peněz, než jsem vlastnil... Vždycky jsem měl rád hezké a dobré věci... Brzy po pořízení této (současné) sestavy jsem začal překotně zjišťovat, co a za kolik by se na tom dalo vylepšit. Naštěstí jsem na to neměl a naštěstí jsem se dokázal zarazit na té hraně nakloněné roviny, která vede rovnou do pr....a možná i do pekla... Od té doby jsem prošel docela podstatný úsek duchovní obrody a zrovna teď jsem dočetl knihu Eckhardta Tolleho Moc přítomného okamžiku... Mluví se tam hodně o Egu, tom neukojitelném zdroji chtíčů. Ano, u mne bylo toto ego vždy velmi silné. Začínám se srovnávat až teď, na prahu padesátky...

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

JJ. Ještě pár let, a začne to být snesitelné :mrgreen:
Pavel Macura Audio

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

PMA píše:JJ. Ještě pár let, a začne to být snesitelné :mrgreen:
Tomu nevěř, když vidím mladou, pěknou, usměvavou ženskou, tak se mnou ten
primare píše:....Egu, tom neukojitelném zdroji chtíčů......
cloumá sem a tam, a čím jsem starší zjišťuji, že s věkem to nemá nic společného ! *2thumbsup*
A tak to rozejdu a jdu si raději pustit taky něco taky pěkného, například nyní Trishu Yearwood.

pink panter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pink panter »

...je to veľmi krásna žena,príliš dlhá cesta,silný parfum ...

boxer

Příspěvek od boxer »

Pro mne je sestava přítele Pytla přesně ta hranice,kdy to už hraje opravdu skvěle ze všech médií a přitom to lze považovat na finanční neruinovací systém.Navíc krásně vypadá (ta sestava) a je to emočně i hudebně plnotučná sestava.

T-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-M »

Přítel pytel !!! proboha.... to zní jak by byl z Lidového domu.... neděs mne...

Odpovědět