Jste spokojeni se svou hifisestavou ?
Re: Jste spokojeni se svou hifisestavou ?
Znám sběratele co má doma pár tisícek kusů CD a DVD, jenom origo abychom si rozuměli a třeba 2 roky leží v regálu, ještě zabalené v celofánu z krámu, nepoužité, ani jednou přehrané. To už spěje k nezdravé paranoyi na cestě ke Chocholouchovi. Řikam mu: ty vole, za chvíli stejně natáhneš bačkory a céda poletí do popelnice, nechápe.
Naposledy upravil(a) lechos dne 24 kvě 2015 17:07, celkem upraveno 1 x.
Nesmysl- poslouchat se jich dá drtivá většina. Jen jsou někaterá líp a jiná hůř nahraná. Průserových je jen pár. Tak to holt v životě chodí. Důležité je mít rád muziku a ne nahrávku....štětináč píše:Děsí mne pomyšlení, že strávím několik let hledáním té správné kombinace komponentů za ,mým výdělkům, přiměřenou cenu a pak zjistím, že ze sta CDček se jich nechá poslouchat deset. Že je to tak? A ty pak poslouchat stokrát dokola? To hifi je stejně psycho na hlavu.
Těch doopravdy oblíbených titulů co stojí za opakovaný poslech je pár, ostatní jsou víceméně na obtíž a přehrajou se v den zakoupení 1-2x and never more, věřte nebo ne ale tak to je.
Ked tak nad tym uvazujem,momentlne patrim medzi tych malo spokojných a nemam k zvuku nemam ziadne vyhrady.
Co sa tyka pocuvatelnosti cd,tak s tym problem nemam,nakolko nevlastnim analyticku zostavu( kym som ju mal,tak sa mi to triedilo )pritom detailu mam viac ako pri analitike(del.zosil.do 2000,-Eur) a v neposlednom rade muzikalitu .Teraz pocuvam vsetko,naozaj vsetko,myslim tym orig,cd,SACD .
Co sa tyka pocuvatelnosti cd,tak s tym problem nemam,nakolko nevlastnim analyticku zostavu( kym som ju mal,tak sa mi to triedilo )pritom detailu mam viac ako pri analitike(del.zosil.do 2000,-Eur) a v neposlednom rade muzikalitu .Teraz pocuvam vsetko,naozaj vsetko,myslim tym orig,cd,SACD .
Já spokojený jsem, respektive mě současně ve zvuku konečně nic neštve. Výhybka v repro je kompletně z nových dílů, povedlo se mi sehnat i velice slušné kondíky od české firmy s výrobou v ostravě Pro Audio, hraje to s nimi skutečně lépe a opera je konečně dobře poslouchatelná i na vyšší hlasitosti.
Není lepší, s ohledem na tristní kvalitu nahrávek, věnovat se raději poslechu živé (neamplifikované) hudby formou návštěv koncertů ? Přijde vás to levněji a výsledný efekt je většinou podstatně uspokojivější než při poslechu reprodukované hudby..
: Všiml jsem si, že se zde někteří jedinci používají dvou nicků, i když nedostali BAN. Není to zbytečné ?
Mas pravdu,hned po zaregistrovani som sa obratil na admina o zrusenie uctu adrian,nakolko sa neviem pod nim prihlasit ani po zmene heslasekal píše:: Všiml jsem si, že se zde někteří jedinci používají dvou nicků, i když nedostali BAN. Není to zbytečné ?
I já jsem spokojen se svou sestavou, hlavní plus je , že mám samostatnou místnost.
Po letošní výstavě v Mnichově, kde dle mého hrály tak pouze dvě !! sestavy , které ale nebyly zaplatitelné pro normálního smrtelníka, se jen usmívám jak mi to doma hraje. Bohužel hifi je stále dražší a výrobci ( prodejci) už ani nevědí co by za to chtěli a málokdy cena odpovídá provedení, a kvalitě reprodukci hudby. Pamatuji si před 8-- 10 roky, jsme ani za dva dny nestihli si vše dobré poslechnout, což nelze říci o současnosti.
Po letošní výstavě v Mnichově, kde dle mého hrály tak pouze dvě !! sestavy , které ale nebyly zaplatitelné pro normálního smrtelníka, se jen usmívám jak mi to doma hraje. Bohužel hifi je stále dražší a výrobci ( prodejci) už ani nevědí co by za to chtěli a málokdy cena odpovídá provedení, a kvalitě reprodukci hudby. Pamatuji si před 8-- 10 roky, jsme ani za dva dny nestihli si vše dobré poslechnout, což nelze říci o současnosti.
Podstatne je nestratit radost z hudby a neriesit stale vtakoviny 
-
boxer
Pytel
Ona je otázka Mirku, zda to není taky trochu tím, že za ty léta již nepadneš na prdel před kde čím. Když jsem začínali a něco hrálo líp než Pluto nebo A3, bylo to super. Po mnoha letech, když najednou bylo něco lepšího než ty středně horší či lepší věci z Tuzexu, taky jsem byli unešeni. A víš dobře, že dnes ohrneme klidně nos nad aparátem i za několik milionů. Je to věkem, zkušenostmi a hlavně tím, že "víc vidíme pod pokličku". Víš co tím myslím.
Dnes je technika mnohem dál, je lepší součástková základna, jsou kosmické materiály, co platno, když vše zničí špatná nahrávka.
Navíc sí člověk na lepší rychleji zvyká než opačně.
Přičemž nezpochybňuji to ostatní cos napsal, což jde ruku v ruce.
Ona je otázka Mirku, zda to není taky trochu tím, že za ty léta již nepadneš na prdel před kde čím. Když jsem začínali a něco hrálo líp než Pluto nebo A3, bylo to super. Po mnoha letech, když najednou bylo něco lepšího než ty středně horší či lepší věci z Tuzexu, taky jsem byli unešeni. A víš dobře, že dnes ohrneme klidně nos nad aparátem i za několik milionů. Je to věkem, zkušenostmi a hlavně tím, že "víc vidíme pod pokličku". Víš co tím myslím.
Dnes je technika mnohem dál, je lepší součástková základna, jsou kosmické materiály, co platno, když vše zničí špatná nahrávka.
Navíc sí člověk na lepší rychleji zvyká než opačně.
Přičemž nezpochybňuji to ostatní cos napsal, což jde ruku v ruce.
Vždy to bude relevantná otázka a odpoveť. čo je pre nás dôležité a čo chceme doma mať. Po výstavách,
ako poznám mnohých, väčšina povie , čo ja vlastne hladám. Krásne , moderné , nádherné prevedenia a
vždy to budem porovnávať s tým čo mám doma.Nakoniec pristanem večer vo svojom pokojíku a som spokojný.
Nie že by tam nebolo niečo lepšie , ale ten rozdiel nestojí za to. Som spokojný a užívam si to. Nepredávam
auto , dom , nevyplienim všetky úspory , neberiem si pôžičky , nie som na hrane so svojou manželkou.Žijem
kľudne , ďaléj si to občas pustím. Kolko tak do roka si to vieme pusťiť a naozaj počúvať , bez toho , aby to
bol podmaz , pri našéj inéj práci Ak tomu dáme 500 hodín ročne , sme na tom velmi dobre.
ako poznám mnohých, väčšina povie , čo ja vlastne hladám. Krásne , moderné , nádherné prevedenia a
vždy to budem porovnávať s tým čo mám doma.Nakoniec pristanem večer vo svojom pokojíku a som spokojný.
Nie že by tam nebolo niečo lepšie , ale ten rozdiel nestojí za to. Som spokojný a užívam si to. Nepredávam
auto , dom , nevyplienim všetky úspory , neberiem si pôžičky , nie som na hrane so svojou manželkou.Žijem
kľudne , ďaléj si to občas pustím. Kolko tak do roka si to vieme pusťiť a naozaj počúvať , bez toho , aby to
bol podmaz , pri našéj inéj práci Ak tomu dáme 500 hodín ročne , sme na tom velmi dobre.
Toto povazujem za najklucovejsii zakladny predpoklad.Odar píše:Podstatne je nestratit radost z hudby a neriesit stale vtakoviny
Ked som hovoril s panom co predaval biele Acon 1334S tak hovoril ze uz moc hudbu nepocuva a ked som sa pytal preco tak povedal ze v maval pri posluchu na chrbte zimomriavky ale ze sa mu tento pocit uz nedostavuje. Ked sme sli v rozhovore dalej tak hovoril ze pocuval hlavne funky... Z toho som pochopil ze s erou funky odisiel aj nejaky vacsi zaujem o hudbu o novu hudbu. (nova nemusi byt len sucastna ale skor nepoznana).
Mna sameho po rokoch utlmu k hifi pritoahol prave posluch novej hudby. Seddaval som pri kompe a cez pocitacove Genius-y som po veceroch pocuval veci z youtube az si uvedomil ze to chcem znovu pocuvat naplno.
Spokojnost s aparatom som mal vzdy prave cez tuto radost z hudby. Chut nieco menit v aparature aspon u mna nenastava z dovodu nespokojnosti, ale z dovodu chciet este viac.
Bohužiaľ, radosť z hudby ide ruka v ruke s kvalitou reťazca a je v priamej úmere k investíciám. Aj zimomriavky môžu byť zimomriavkovejšie, keď spoznáš nielen to, kto a čo hrá, ale aj ako to hrá, na čo hrá a čo pritom prežíva, v najlepšom prípade, čo prežíval skladateľ, keď to písal do osnovy....ide len o to, v ktorej fáze tohto kompromisu sme a či ho dokážeme prijať ako osobnú definitívu. Našťastie je tu možnosť otvoriť si pri počúvaní fľašu a do hladiny alfa sa dostať inak. Minule som to vyskúšal so Sonetom Duo a funguje to! 
Já asi jsem spokojený. Nemám potřebu měnit reprobedny, kabely mě po přechodu na HGA už nezajímají. DIY DAC s nějakými změnami už slouží 10 let a nemám potřebu hledat jiný. Po 10 letech jsem snad našel i "definitivní" zesilovač (DIY). Chtěl jsem ještě zkoušet nějaké lampové phono předzesilovače, ale po pravdě mi stačí tranzistorový (DIY), takže k tomu v dohledné době nedojde. Jediné, co mě na zvuku s.re, je časté zkreslení LP ke konci desek. Ten zrnitý zvuk prostě nesnáším. Ale nevím, do jaké míry to je gramofonem a jestli upgradovat. Takže poslouchám LP méně než CD. Až přestane muzika vycházet na CD nebo LP, tak mě bude čekat hledání nějakého "počítačového" řešení, ale do té doby se soustředím na jiné hobby. Tedy místo elektro DIY, jenom poslouchání.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Pro mne jsou užívání si hudby a spokojenost s aparaturou dvě téměř oddělené věci. Jinými slovy, hudbu jsem si byl schopen perfektně užívat jak kdysi na discmanu Technics a Koss Porta Pro tak dnes na mé současné sestavě. O té vím, že ačkoliv teď prošla výrazným upgrade a hraje mi to dnes tak dobře, jak to nikdy ani náhodou nehrálo, tak že to rozhodně není moje konečná sestava. Pořád je hodně co vylepšovat: dva výkonové konce s preampem namísto velkého integráče, lepší DAC, lepší akustika...
A k nahrávkám: je fakt, že u mne se se zlepšujícím zvukem zvyšuje počet nahrávek, které rád poslouchám. Tedy že dříve průměrně znějící nahrávky si dnes poslechnu a užiju víc. Na lepším aparátu průměrná nahrávka prostě hraje lépe. A že bych si někdy koupil nahrávku, kterou bych si poslechl jednou a pak už nikdy? To se mi popravdě zatím nestalo... Vím, co si kupuju
.
A k nahrávkám: je fakt, že u mne se se zlepšujícím zvukem zvyšuje počet nahrávek, které rád poslouchám. Tedy že dříve průměrně znějící nahrávky si dnes poslechnu a užiju víc. Na lepším aparátu průměrná nahrávka prostě hraje lépe. A že bych si někdy koupil nahrávku, kterou bych si poslechl jednou a pak už nikdy? To se mi popravdě zatím nestalo... Vím, co si kupuju