Jste spokojeni se svou hifisestavou ?

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
štětináč
Kontaktovat uživatele:

Jste spokojeni se svou hifisestavou ?

Příspěvek od štětináč »

Ahoj.
Jak dlouho a jak jste vybírali svoje komponenty a dosáhli jste alespoň 90% spokojenosti? Já mám tyhle hifikomponenty v nižších cenových hladinách a docela se mi daří je upravovat a zkombinovat tak, aby to ,za ty prachy, hrálo co nejlíp. Ovšem poslední dobou mne to už dost vyčerpává, už chci konečně poslouchat,být na 99% spokojený. Nebylo by nakonec lepší všechen ten lowend vyházet a přijmout fakt, že opravdu kvalitní hudba holt stojí hodně peněz? (momentálně mám CD přehrávač za 1000 Kč,tuner za 1500 Kč, zesik za 8000Kč, bedny za 7000 Kč.) Potřebuju od vás trochu povzbudit, že i vy nejste úplně spokojeni a pořád hledáte lepší a lepší zvuk. Dík.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Re: Jste spokojeni se svou hifisestavou ?

Příspěvek od Zdeny »

Člověk nemá být nikdy spokojen :lol:

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Osobně jsem teď velmi velmi spokojen. Zejména v otázce kina jsem dosáhl zvukové nirvány. Ve stereu možná koupit ještě jeden 851W koncák do monobloku. Ono je pořád co vylepšovat- tu repráček, kabílek či jinou blbinu. Zlepšení zvuku se pak už nekoná nějaké veliké, ale spíš v detailech. O to je ale větší radost, když album, které člověk slyšel 200 krát, najednou hraje úplně jinak, jakoby ho člověk předtím neznal. (Proto taky rád poslouchám sestavách jiných lidí- ono to vždycky hraje jinak ;) ) Tohle objevování je na tom poslechu asi největší sranda. Ze začátku mi bylo líto těch peněz, ale už jsem na to zapomněl.... :mrgreen: stojí to za to...

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

drfish -jj-a pak si na těch drahých aparátech pustit zmršené nahrávky (je jich čím dál víc) a pak přijde teprve ta NIRVANA ;)
-někdy přemýšlím o tom,jestli to nebylo lepší dříve,když jsme tak neřešili zvuk a užívali si muziku jako takovou.

boxer

Příspěvek od boxer »

Se svou velkou sestavou (mám ještě malou a jednu ještě menší), jsem velmi spokojený. Dívám se na ni rád a vím, co jsem do ní investoval nejen peněz, ale i času zkoušení, tahání sem tam zkoušených a neustále vyměňovaných půjčených komponentů. Líbí se mi a jediné, co bych asi ještě udělal, vyměnil koncák za jiný, aby mi barevně odpovídal předku. Do akustiky jsem taky vložil dost peněz a myšlenek, do kabelů též, které jsem si nechal dělat.

Akorát ji moc neposlouchám, protože mi poslední dobou dělá největší radost ticho. :?

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Nejsem...jedinej CDP trochu obstojí jakkoli model 1991...zesík nemožný, bedny nádražní tlampače, tuner nepotřebný, deck má řemen, kladky v háji, jo EQ ten je dobrý a užitečný, gramec byl tenkrát zbytečně drahý...ale znáte to: jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma (polské příslovi) přeložit ?
Naposledy upravil(a) lechos dne 24 kvě 2015 11:59, celkem upraveno 1 x.

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

boxer: a hraje ti to i nějak rozumně nebo to jen dobře vypadá?

boxer

Příspěvek od boxer »

Nevím. Já to neposlouchám. V tichu pokoje se na to líbezně koukám.

Místo na ptáčky v přírodě.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Spokojnosť je v tomto veľmi relatívny pojem. Hifi je koníček - trvalá spokojnosť, je akýmsi vyjadrením určitej mieri nezáujmu o svoju zostavu, človek prestane byť hifistom a už len počúva hudbu *palec*
U niekoho sú limitom spokojnosti investované peniaze, u niekoho nákup vysnívanej zostavy, u niekoho dosiahnutý zvuk.
Vysnívaná zostava je u mňa repro TAD reference one a adekvátny koncák, aj keby som ju mal, spokojný nebudem(sralo by ma, koľko som za to vyhodil peňazí). Takže u mňa je tá spokojnosť podmienená celkovým stavom domácnosti a do doby kým si na svoju zostavu nebudem vedieť uliať z rodinného rozpočtu aspoň 80 000 eur, tak aby o tom nikto nevedel, spokojný nemôžem byť :lol:
Spokojný so ostavou som dosť často, prídu objednané nové nosiče, urobím si kávu, polovičku pošlem niekam na kávu, ja idem v kľude hrať svoju úlohu hudobného fajnšmekra.
Ak zistím, že tá LP alebo to CD hrá naozaj dobre, som spokojný. Spokojnosť s kávou alebo whisky, s tým že mám vyložené nohy, s tým že mám čas a že mi to hrá pre moje uši dobre.
Tak si idem urobiť kávu a idem byť na chvíľu spokojný s týmto [youtube]fNCeYKfAOZI[/youtube]
HUDBA MA ROBÍ SPOKOJNÝM, ZOSTAVA JE DRUHOTNÁ.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Já jsem moc spokojen se sestavou :
Gramofon Tesla MC600Q
Receiver Grundig R1000
DIY backloaded horny s Fostex FE206

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Já si užívám hudbu s dostatečným uspokojením. Když u nějaké nahrávky mám pochybnosti, že to nění úplně ono, tak se u další zase uklidním a holt jsem smířen s tím, že chyba není na mém přijímači. Kdybych měl uvažovat o dalším zlepšení, tak by to musel být velký skok za velkej ranec. Jelikož nesázím, tak nemá smysl o tom uvažovat. Až mi padne do oka nějaký vhodný stolek na komponenty, tak si udělám radost ale to mě teď v podstatě netrápí.

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

Mira spokojenosti je neprimo umerna s cenou sestavy.
Az do urciteho bodu. Ten nastava ve chvili, kdy by drazsi sestava hifistu uplne zruinovala.
Pak nastava spokojenost.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

...a do určitého věku, vážení. Pak nastává okamžik kruté pravdy a pocitu marnosti toho všeho že sice gramec šásko Tesla HC43, zesík Toshiba SB-M22 za flašku ze sběrnýho dvora a bedýnky repra z dráťáku 2x ARO667 + výškače z vraku vyhozeného TV Samsung hrajou (minimálně) stejně dobře jako škatule zvučných jmen.

boxer

Příspěvek od boxer »

šostak

Jojo. přesně. Jsem spokojenej, páč jsem zrujnovanej. Dík. To mě nenapadlo, ale nyní aspoň vím, zač je toho loket. :idea: *hura*

štětináč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od štětináč »

Děsí mne pomyšlení, že strávím několik let hledáním té správné kombinace komponentů za ,mým výdělkům, přiměřenou cenu a pak zjistím, že ze sta CDček se jich nechá poslouchat deset. Že je to tak? A ty pak poslouchat stokrát dokola? To hifi je stejně psycho na hlavu.

Odpovědět