Kvalita TV signálu
Re: Kvalita TV signálu
nejlepsi hd programy ma zatim skylink: http://skylink.cz/web/structure/26.html
NOVA HD, Eurosport HD, Discovery HD, Histroy Channel HD, FILMBOX HD, Brava HDTV a nekódované programy ANIXE HD, ARTE HD, ASTRA HD.
discovery je zatim jen anglicky s holandskyma titulkama, je to ale uplne jina kvalita nez treba nova hd z stb od o2
NOVA HD, Eurosport HD, Discovery HD, Histroy Channel HD, FILMBOX HD, Brava HDTV a nekódované programy ANIXE HD, ARTE HD, ASTRA HD.
discovery je zatim jen anglicky s holandskyma titulkama, je to ale uplne jina kvalita nez treba nova hd z stb od o2
Zdá se, že jsem zde nechtě vyvolal flame, což jsem neměl v úmyslu.. Rozdílů v kvalitě zdrojů signálu jsem si pochopiteně vědom a také jsem měl možnost si je odzkoušet, nicméně praktické poznatky jsou (subj.) takové, jaké jsem zde popsal.
Obecně mi u technologie LCD vadí jakási nepřirozenost, umělost barev (zejména pleťové), kdy mi např. postavy připadají jako "voskové figuríny".. A tento dojem není nijak ovlivněn kvalitou zdroje.. Jsem zvědav, jakým směrem se bude ubírat vývoj v této oblasti...
Obecně mi u technologie LCD vadí jakási nepřirozenost, umělost barev (zejména pleťové), kdy mi např. postavy připadají jako "voskové figuríny".. A tento dojem není nijak ovlivněn kvalitou zdroje.. Jsem zvědav, jakým směrem se bude ubírat vývoj v této oblasti...
Srovnání CRT a LCD technologie je poněkud zavádějící na jedné z nejlepších TV v kategorii CRT se šuntem od 20k za LCD. U LCD není řečená úhlopříčka, takže ani neumíme porovnat rozměry obrazu. Úplná blbost je srovnávat obě technologie na příjmu DVB-T nebo DVB-S(2). Oba typy přístrojů mají jiné určení použití. Příjem SD signálů je možný v lepší subjektivní kvalitě na CRT. Příjem HD na CRT je prakticky zbytečný. Takhle, jak jsi postavil svá zjištění, je to k ničemu. Doporučuji porovnat CRT se stejnou značkou LCD v top třídě. Budeš překvapený.
pletovku maji asi nejlepsi philipsy
Nechci to tady už dále rozvíjet, jen bych připomenul, že jsem měl možnost vidět modely OD 20 kKč výše (úhl.cca 94cm), takže i ty nějaké "poměrně" dražší..
BTW, zmíněný kamarád je také náruživý fotograf, který má trochu "jiné" vidění nežli já, nicméně mi mé neg. dojmy potvrdil...
P.S. Jen tak pro zajímavost, pořizovací cena mého CRT TV LOEWE činila cca 20 kKč. Kolik bych musel tedy zaplatit(úhl.94cm), abych se "dopracoval" ke srovnatelné kvalitě u LCD ? Dvojnásobek, trojnásobek... ? Rád si nechám poradit....
BTW, zmíněný kamarád je také náruživý fotograf, který má trochu "jiné" vidění nežli já, nicméně mi mé neg. dojmy potvrdil...
P.S. Jen tak pro zajímavost, pořizovací cena mého CRT TV LOEWE činila cca 20 kKč. Kolik bych musel tedy zaplatit(úhl.94cm), abych se "dopracoval" ke srovnatelné kvalitě u LCD ? Dvojnásobek, trojnásobek... ? Rád si nechám poradit....

Staci zaplatit par stovek, za ktere si koupis jakykoliv bluray disk, abys videl jak to bezpochyby kvalitni crt dostane na prdel od nejlevnejsiho lcd na trhu.sekal píše:Kolik bych musel tedy zaplatit(úhl.94cm), abych se "dopracoval" ke srovnatelné kvalitě u LCD ? Dvojnásobek, trojnásobek... ? Rád si nechám poradit....
Už to, že porovnáváš 74cm a 94cm úhlopříčku je obveselující. Sledovat pleťovou barvu na čemkoliv jiném než vysílání zpráv na ČT a to u moderátora ve studiu je také hodně k ničemu. Porovnávat displeje s rozlišným nativním rozlišením také hodně (ne)pomůže.sekal píše: P.S. Jen tak pro zajímavost, pořizovací cena mého CRT TV LOEWE činila cca 20 kKč. Kolik bych musel tedy zaplatit(úhl.94cm), abych se "dopracoval" ke srovnatelné kvalitě u LCD ? Dvojnásobek, trojnásobek... ? Rád si nechám poradit....
81cm úhlopříčku pořídíš v dobré kvalitě do 30k. Taková úhlopříčka u CRT v roce 1999 (z kterého je tvoje tv) stála dvojnásobek. Nezapomeň na nutnost nastavit tv na správné barvy. Tovární nastavení bývá opravdu hodně k ničemu. Zkus si pustit signál z blue ray na kvalitní lcd a tvoji crt a pochopíš.
O.K., budu-li vycházet z tvých doporučení, tak bude nutná investice cca 30 kKč. Dále si budu muset pořídit nějaký slušnější přehrávač - cena cca 20 kKč(?), a následně už "jen" kupovat BD a kvalitní DVD, řádově za x-set Kč/ks.. Pro ostatní využití je to LCD prakticky nepoužitelné.. To je zajímavý přístup, zvláště s ohledem na užitnou hodnotu...
BTW, jsi v lehounkém rozporu s přítelem Donutsem, neb ten pro docenění "kvalit" této technologie doporučuje tutéž komparaci, avšak bez nutnosti výběru nějakého kvalitnějšího LCD.. Rovněž zajímavý postřeh...
BTW, jsi v lehounkém rozporu s přítelem Donutsem, neb ten pro docenění "kvalit" této technologie doporučuje tutéž komparaci, avšak bez nutnosti výběru nějakého kvalitnějšího LCD.. Rovněž zajímavý postřeh...
s timhle by ti spis dali rozhreseni na tvfreaku, jsou blbe lcdecka ale jsou i dobra, ktera uz dnes strci barvami kontrastem a podanim cerne do kapsy crt i plasmy, pro priklad treba Zkova serie sony, 8kova a 9kova serie philips. tyhle kousky pri cenach nad 50 tisic se ale v normalnich elektro moc nevyskutuji, je treba si je najit a prohlidnout, jestli ti sedi. me se treba libila starsi sony z4500, 40" (102 cm) se dal jeste tento mesic koupit za 25 tacu. na filmy je zase super hd projektor, pak to mas lepsi nez v kine.
Ano neznalý ba panický v tomto problému. Spálil jsem se. Jen jsem chtěl názor jak z tohoto marastu veeeen.
Jestli chceš "z něčeho ven", tak lachim ti to tady včera nastínil stručně a jasně. Pokud nebudeš chtít sledovat na dvou televizích dva různé kanály, vejdeš se s HD sat. přijímačem do uvedených 15 tisíc s rezervou.kamelot píše:Ano neznalý ba panický v tomto problému. Spálil jsem se. Jen jsem chtěl názor jak z tohoto marastu veeeen.
Asi se na to vy..... pánové a pokud se nachází i dámo a pustím si radši analog. U toho mě určitě nic nena...e, jenom potěší a uklidní. Byl bych rád s ukončením diskuze a možná i se smazáním celého tématu.zero píše:Jestli chceš "z něčeho ven", tak lachim ti to tady včera nastínil stručně a jasně. Pokud nebudeš chtít sledovat na dvou televizích dva různé kanály, vejdeš se s HD sat. přijímačem do uvedených 15 tisíc s rezervou.kamelot píše:Ano neznalý ba panický v tomto problému. Spálil jsem se. Jen jsem chtěl názor jak z tohoto marastu veeeen.
To je už jen otázkou priorit. Na DVD ti bohatě vystačí crt a solidní přehrávač. NA BD a jiné HD zdroje je crt sice použitelné, ale proč si konvertovat hd do sd?sekal píše:O.K., budu-li vycházet z tvých doporučení, tak bude nutná investice cca 30 kKč. Dále si budu muset pořídit nějaký slušnější přehrávač - cena cca 20 kKč(?), a následně už "jen" kupovat BD a kvalitní DVD, řádově za x-set Kč/ks.. Pro ostatní využití je to LCD prakticky nepoužitelné.. To je zajímavý přístup, zvláště s ohledem na užitnou hodnotu...
Uvědom si, že pro zobrazení kvality a tedy možnost komparace technologie LCD potřebuješ nativní signál. Pokud dofull hd lcd tv pustíš dvb-t sd signál, tak do hry vstupuje celá řada různých šidítek na konverzi sd signálu na fullhd displej. To se na obrazu projeví, ale s lcd technologií to nemá nic společného.
To je celkem dobře známý fakt, že klasické digitální vysílání ve formátu sd je na fullhd kvalitní televizi nekoukatelné, protože se na velkém displeji snadno projeví důsledky mpeg komprese. U většiny běžně distribuovaných signálů v dvb-t a dvbt-c a iptv je to hrůza. jednoduše si doma zkus roztáhnout fotku v rozližení 0,7Mpix na 2Mpix a dej si to na velký displej (je jedno jestli crt nebo lc) a uvidíš.Zkus si někdy připojit na telku signál ze sky-linku. Propoj to hdmi kabelem a sd bude sledovatelné.kamelot píše:Nevím, jestli jsem správně pustil právě do tohoto fóra tuto problematiku. Tedy abych upřesnil - kvalitu poskytovaného TV signálu společností s ohledem na současnou technickou vyspělost TV zobrazovačů. Myšleno především nových LED LCD televizorů. Oč mi jde >>>> tv signál mi už asi 10 let poskytuje společnost UPC takzvaně po kabelu. Nedávno jsem si koupil LED LCD televizor Philips - není možná nutné uvádět typ. Ale poruším reklamu. Takže 40PFL8664H jsem přivezl dom a zapojil. Dříve jsem se díval na 100 Hz skleněnku s úhlopříčkou 70 od Panasonicu. Byl jsem tenkrát s kvalitou obrazu spokojen. Ale teď to byla po prvním naladění rána do očí>>> jaké sračky vlastně v kabelu mám. Mám od UPC plnou digi nabídku a jediné téměř dobře sledovatelné jsou kanály od našich slovenských sousedů ( JOJ, JOJ+, STV....).
Můj příspěvek míří k jednomu cíli...máte podobné zkušenosti (určitě ano) a jak jste je zkusili vyřešit. Pozítří čekám návštěvu technika UPC, který by měl přinést pod pazuchou ten jejich slavný HDSTB Handan CV-7000.