noaid
myslel jsem "kanál vedle" jako kanály německé, veřejnoprávní. ty jsou grátis a v naprosto jiné kvalitě.
obsah už vůbec nekomentuji.
p.s.: špatně jsem se vymáčknul. mám to vedle sebe na dálce
sorry.
jfi
nově křivdíš. pokud vysílají něco v hd, tak je to obrazově naprosto excelentní.
moderní filmy, dr. haus, ty nové us-seriály, pták loskuták....špičkový obraz.
píšeš, že kvalita novy je na špičkovém zobrazovači mizerná.
na mém panasonic txp50v10e (nevím, zda je špičkový) má nova obraz postě úchvatný.
(jedu sat-skylink)
Kvalita TV signálu
Re: Kvalita TV signálu
lachim
nebudu ti brát tvůj názor. je to značně subjektivní, stejně jako zvuk. jestli se ti obraz líbí, je to jen dobře.
Nova HD má necelých 7Mbit a pokud se nepletu je to 1080i. Obraz má přitom 4x víc informací než SD. Je použitá ztrátová komprese...
DVD má pro rozlišení 576i a 8Mbit. To jen tak na okraj. Nemá cenu se patlat v detailech.
nebudu ti brát tvůj názor. je to značně subjektivní, stejně jako zvuk. jestli se ti obraz líbí, je to jen dobře.
Nova HD má necelých 7Mbit a pokud se nepletu je to 1080i. Obraz má přitom 4x víc informací než SD. Je použitá ztrátová komprese...
DVD má pro rozlišení 576i a 8Mbit. To jen tak na okraj. Nemá cenu se patlat v detailech.
jfi
můžeme se vzájemně navštívit a posoudit "na živo".
ty detaily by mohly být zajímavé. posuzuji to skutečně pouze subjektivně.
nikdy jsem neměl info o velikosti dat. toku třeba u dr. hause.
můžeme se vzájemně navštívit a posoudit "na živo".
ty detaily by mohly být zajímavé. posuzuji to skutečně pouze subjektivně.
nikdy jsem neměl info o velikosti dat. toku třeba u dr. hause.
Já mám O2 TV a koukám na to na plazmě od Samsungu, přičemž signál je hnaný přes upscaling v receiveru Denon a kvalita my přijde docela OK, alepsoň u nejsledovanějších TV. Samozřejmě, že Óčko a další menší stanice mají strašný bitrate, ale CT, NOVA, CT24 a další vypadají koukatelně a většinu času jedou i v neroztaženém 16:9. Pokud se vysílá nový materiál natočený v poslední době, nebo zpravodajství je kvalita velice dobrá i v SD. Předtím jsem měl analog kabel UPC a byla to hrůza, na HBO se nedalo koukat, to bylo jak kinoripy.
Omlouvám se nyní za malou poznámku. Včera vysílali na primě odpoledne poručíka Columba. Datový tok se držel dlouhou dobu konstantně na 7.5 - 7.9 Mbit, klasické rozlišení 4:3. Konečně to byl normální ostrý obraz tak jak má být a při pohybových scénách nedocházelo k zašumení a rozostření obrazu.