Kvalita TV signálu

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
kamelot
Kontaktovat uživatele:

Kvalita TV signálu

Příspěvek od kamelot »

Nevím, jestli jsem správně pustil právě do tohoto fóra tuto problematiku. Tedy abych upřesnil - kvalitu poskytovaného TV signálu společností s ohledem na současnou technickou vyspělost TV zobrazovačů. Myšleno především nových LED LCD televizorů. Oč mi jde >>>> tv signál mi už asi 10 let poskytuje společnost UPC takzvaně po kabelu. Nedávno jsem si koupil LED LCD televizor Philips - není možná nutné uvádět typ. Ale poruším reklamu. Takže 40PFL8664H jsem přivezl dom a zapojil. Dříve jsem se díval na 100 Hz skleněnku s úhlopříčkou 70 od Panasonicu. Byl jsem tenkrát s kvalitou obrazu spokojen. Ale teď to byla po prvním naladění rána do očí :x >>> jaké sračky vlastně v kabelu mám. Mám od UPC plnou digi nabídku a jediné téměř dobře sledovatelné jsou kanály od našich slovenských sousedů ( JOJ, JOJ+, STV....).
Můj příspěvek míří k jednomu cíli...máte podobné zkušenosti (určitě ano) a jak jste je zkusili vyřešit. Pozítří čekám návštěvu technika UPC, který by měl přinést pod pazuchou ten jejich slavný HDSTB Handan CV-7000. :?:

Mih
Kontaktovat uživatele:

Re: Kvalita TV signálu

Příspěvek od Mih »

Protože máš TV která umožňuje přímý příjem DVB-C, je pro co nejlepší obraz nutné použít modul + kartu (Lica ) přímo v TV. Potom samozřejmě nebudeš potřebovat STB přijímač a 2 ovladače a platit pronájem...
Jen dodám, že vše je legální (Lica je smluvní partner UPC) a zaplatíš jen za modul a kartu (vratnou zálohu) jednou pro vždy.
Naposledy upravil(a) Mih dne 23 bře 2010 08:12, celkem upraveno 1 x.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

upc je obrazově-zvuková katastrofa.
navíc drahá.
pokud to u tebe technicky lze, upc ukonči a kup si satelitní komplet se skylink kartou.
jednorázové náklady na příjem, včetně hd, budou do 15t.
rozdíl v kvalitě obrazu je obrovský.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

První problém bude příjem SD vysílání na LCD TV. Tyto TV neumí SD vysílání vesměs zobrazit koukatelně. Plazmy jsou na tom o mnoho lépe.
Další problém bude možná u UPC v případě digitálního příjmu datový tok. Prý je menší než v pozemním DVB-T vysílání - takže horší obraz.
Já si koupil letošní model plazmy Panasonic, přijímám pozemní DVB-T vysílání a to i v HD rozlišení. Zkušební vysílání HD je samozřejmě naprosto excelentní, ale musím říct, že i některé SD kanály se tomu velmi blíží a kvalita jejich obrazu na této TV opravdu neuráží, například Z1 je velmi dobrá, zvláště diskuse ze studia mne technickou kvalitou překvapují. Ale v recenzích se píše, že tato plazma má právě velmi zlepšené SD zobrazování.
Od LCD se patrně v SD rozlišení nedá moc očekávat, alespoň je to takový rozšířený názor a i prodavači mne od toho odrazovali, a viděl jsem to na vlastní oči. Ale větší osobní zkušenosti s tím nemám, celá rodina má jen plazmy. Za stejné peníze přirozenější barvy a barevné přechody.
Jako řešení bych navrhoval vykašlat se na UPC a koupit satelit s HD. Takhle lze dosáhnout nejvyšší kvality i na LCD.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

S tím rušením kabelu a přechodem na DVB-S bych tak nepospíchal, jednak ten obraz zase taková katastrofa není a hlavně pokud by chtěl Kamelot ty samé programy co jsou v kabelu o moc levněji to nevyjde (opět UPC).
V "mém" obchodě jsme před časem zkoušeli různé typy TV na různý příjem. Závěr je takový, že pro příjem kabelu UPC jsou doporučovány plasmy s HD ready, dokáží lépe zpracovat SD signál a HD je perfektní, pro příjem ze satelitu už jsou dobré LCD nebo plasmy Full HD.
A letošní modely Full HD Panasonic by si už měly poradit lépe i s SD signálem.

sekal

Příspěvek od sekal »

Moje zkušenost s LCD TV : kamarád si nedávno pořizoval nový televizor a já jsem ho doprovázel coby "supervize". Díky tomu jsem měl možnost vidět rel. dost modelů různých značek a musím konstatovat, že moje dojmy jsou spíše frustrující. Obecně - obraz neostrý, rozpitý - patrné zvláště u textu, ale i jinde (sport. přenosy/no FHD/..), velké rozdíly v kvalitě zobrazení starších a novějších filmů (starší téměř nesledovatelné), a rovněž poměrně značné rozdíly mezi přímými přenosy - zde je vidět jakýsi přínos FULL HD, ale ani tady není kvalita nijak omračující a všechny zmíněné neg. atributy zde platí víceméně také.. Rovněž jsem zaznamenal rozdíly v kvalitě vysílání jednotlivých stanic - NOVA a PRIMA výrazně horší..Podotýkám, že předmětná selekce se týkala modelů od cca 20 kKč výše...

Já dosud stále vlastním 100 Hz CRT TV LOEWE (Calida 5772 Z) a jsem s ní naprosto spokojen. Obraz ostrý, stabilní, barvy přirozené, prostě pro mě to nemá chybu.. BTW, tato značka měla jako jediná uspokojivě vyřešenu implementaci 100 Hz technologie..

Závěr : LCD TV bych si nekoupil ani náhodou. Jsou to vyhozené peníze..

P.S. Výše zmíněné nectnosti jsem si potvrdil i u několika známých v domácích podmínkách, kde přijímali signál via DVB-T s kvalitní anténou...

Ruprecht
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruprecht »

Místy divná diskuse... to je jako kdybyste poslouchali FM vysílání rádia Orion na hifi aparatuře za x desítek tisíc a divili se proč to nehraje pořádně. U tv je problém ve vysílání a ne v zobrazení, holt když do toho leze špatný signál, tak televize to nezachrání . TV osobně používám na zobrazení filmů s BD nebo alespoň DVD. A na to je prostě sebelepší CRT TV díky malé úhlopříčce nepoužitelná....
Takže pokud chceme dostat z TV maximum, potřebujeme kvalitní vstupní signál, který ovšem při běžném komerčním vysílání v ČR prakticky neexistuje....

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Ruprecht píše:potřebujeme kvalitní vstupní signál, který ovšem při běžném komerčním vysílání v ČR prakticky neexistuje....
Ale existuje, satelit i DVBT jsou už docela slušné, a HD v DBVT je naprosto exkluzivní, hlavně na Nově. Jen zatím bohužel ne každý má možnost to přijímat.
Hlavní problém je v přijímači, jak kvalitní obvody jsou použity pro upsamling. LCD v SD vysílání nestíhají. Když jsem před rokem kupoval rodičům plazmu LG (HD720xněco) za 14000 (dnes tak kolem 11000), tak měla v SD nesrovnatelně lepší obraz než LCD za dvojnásobnou cenu. Při pohledu na LCD za podobnou cenu jsem měl v očích slzy zoufalství.

Kamelot - a co analog od UPC, není to lepší než digitál?

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

No nevím, digitální vysílání na kabelu UPC je nesrovnatelně lepší než analog když pominu, že tam zůstalo cca 14 programů. O HD vysílání nemluvě, taková anglická Premier Legue je super i z 1m (Nova Sport HD). Jen opravdu musí vyzkoušet přímý příjem na TV a ne přes čínský STB...

Ruprecht
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruprecht »

noaid píše:
Ruprecht píše:potřebujeme kvalitní vstupní signál, který ovšem při běžném komerčním vysílání v ČR prakticky neexistuje....
Ale existuje, satelit i DVBT jsou už docela slušné, a HD v DBVT je naprosto exkluzivní, hlavně na Nově. Jen zatím bohužel ne každý má možnost to přijímat.
A o tom píšu, zatím neexistuje kanál který by vysílal vše v HD po celém území. Až bude ČT2 v HD, tak budu spokojený.

Juris

Příspěvek od Juris »

ach jo, škoda ty názory tady vůbec číst.

kamelot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kamelot »

To Juris *thumbs up*

sorry všem. Uvědomil jsem si až v průběhu dne, že toto téma na tento web asi nepatří.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Tohle je opravdu neuvěřitelné...

kamelot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kamelot »

Kamelot - a co analog od UPC, není to lepší než digitál?

Abych dal ještě malé upřesnění >>>> celou nabídku STANDART přijímám přes UPC STB Conax ( obsahuje jak digi tak i některé analogové kanály ). Paralelně s tím mám v kabelu asi 19 analogových kanálů, které jsou poskytovány jako bonus zdarma. Musím podotknout, že nádavkem mohu přijímat i rozhlasové stanice. A např. D-dur nebo radio WAWE hraje opravdu velmi, velmi dobře. Srovnání analog v. Conax vyzní mnohem lépe pro analogový příjem.

Juris

Příspěvek od Juris »

kamelot píše:To Juris *thumbs up*

sorry všem. Uvědomil jsem si až v průběhu dne, že toto téma na tento web asi nepatří.
O to nejde, proč by to sem nepatřilo? Jenže mít doma UPC, nebo DIGI TV v káblu a myslet si že máš kvalitu a pak na to nadávat, tak to není na místě. Je pravda, že jsi si koupil slušnou televizi, ale je to jako by jsi do ní pouštěl VHS videa z 80tých let. Aby ti tvá TV hrála to, na co opravdu má, musíš ji dát kvalitní zdroj signálu. Pokud tohle nesplníš, nemůžeš kdy čekat, že budeš mít kvalitní obraz.

Odpovědět