Loudness

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Loudness

Příspěvek od PMA »

Zkus toto:

Kód: Vybrat vše

http://pmacura.cz/piano.zip
Pavel Macura Audio

Fox25
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fox25 »

Já osobně loudness nemusím, aktuálně v sestavě nemám ani předzesilovač, pouze pocemtyvolemetr ALPS. S loudness se mi líbí akorát větší basy, ale co to dělá se středovým pásmem a výškami, to už tak pěkné není a vadí mi to i při velmi tichém poslechu.

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

Fyziologická regulace hlasitosti má určitě své opodstatnění ,ale já ještě jsem nenatrefil na zesilovač, u kterého by LOUDNESS fungovalo použitelně. (Já tomu říkám LOCHNESS ská příšera :mrgreen: ). je to takové zaduněné, zacinkané. Domnívám se, že to bude tím, že při návrhu korekcí se pracovalo s konkretní reprosoustavou v konkrétním prostoru. Když poslouchám potichu, tak na direct, zvuk je jenom kulisou . Pokud chci mít požitek a soustředěný poslech , tak s větší hlasitostí nebo na sluchátka. Akustická hudba a jazz vyzní nejlíp na direct. Korekce používám dle potřeby (ekvalizer 7p.) , protože za léta mám nahrávky různých kvalit a vydavatelů . V kmitočtové vyváženosti jsou veliké rozdíly jak u LP i u CD , kromě technické úrovně záznamu zřejmě hraje velkou roli názor soundmastera, vydavatele.

Odpovědět