Mor se nenápadně dál šíří!

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
merhaut

Re: Mor se nenápadně dál šíří!

Příspěvek od merhaut »

Tomu říkám nulová rozlišovací schopnost...

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

aha, takze vsichni to delaji jen pro zabavu a pro dobry pocit, ze udelali lidem radost :lol: to by to pak prece prodavali za vyrobni naklady

co se do muziky hlavne dostalo je byznys, vydavat reedice, remastry, stejnou vec prodat na x typech novejsich a ne vzdy lepsich nosicich (vinyl, kazeta, cd, sacd, bd) misto toho, aby hrali pro radost jako treba kdysi deda v dechovce. nove media jako youtube umoznuji predvest lidem co umi a ziskat si fanousky, aniz by to nekdo zamerne vyprodukoval a cekal od toho zisk.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Tady si někdo plete hrušky se štrůdlem, vydavatele s interpretama, technikama a zákonodárcema...

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

interpret - snazi se ziskat oblibu, fanynky, drogy, penize (zalezi podle preferenci, zadarmo to ale dlouho delat nebude)

producent - kouka do koho by zainvestoval, aby znasobil vlozene penize

vydavatel ktery dal prachy producentovi ma sepsanou smlouvu s interprety kolik pak komu z prodeje kapne a jake maji spolecne zavazky pri vydani dalsich veci

je to celkem logicke, skoro jak na burze. obcas to vyjde a obcas ne

nerikam ze to je to tak u vseho, mensi kapely si musi na nahrani a vydani zajistit i sponzory, ale u valne vetsiny dnesni produkce to tak bude

neobhajuju tim, ze by mely byt cedecka za vyrobni naklady, kazdy chce nejak vydelat a mit se dobre, taky nedelam zadarmo

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Už tu zemákovicu přestaň hníst...

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

me se treba zamloval tvuj system pujcovny, kdy ty disky kolovaly. pri prilezitosti, ze neco, co se mi libilo, skoncilo zrovna v me pobocce, tak jsem si to pujcil a poslechl znova. kdyby treba domakli audio on demand, kdy se pripojis k netu a muzes si pomoci nej objednat poslech alba, tak bych do toho sel, uz me prestalo bavit stohovani cedecek do x polic a regalu. podobny system jsem mel treba u o2 iptv, kde se dalo vybrat, co si chci na hbo digital pustit za film. hralo to sice v mizerne kvalite, ale nemusel jsem to mit doma ani v pocitaci ani na zadnem mediu a pustit nebo zastavit to slo, kdy se mi zlibilo. technologie na to je, ale nahravaci spolecnosti na inovaci nemaji zajem a radeji budou obhajovat zastarale metody distribuce diskriminujicimi zakony.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

A co takhle půjčovny CD, které se často převlékaly za tzv. "Klub majitelů CD" a podobné názvy, aby obešly chabé zákony. Ty vznikaly ještě v době, kdy nebylo rozšířeno stahování z internetu. Myslím, že taky pomohly k zániku prodejen s hudebními nosiči.

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

pujcovny zabilo stejne jako prodej vypalovani cedecek. kdysi byly treba pujcovny lp desek v knihovnach.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

AM píše:pujcovny zabilo stejne jako prodej vypalovani cedecek. kdysi byly treba pujcovny lp desek v knihovnach.
Jo, to ale bylo ještě za totáče, kdy bylo všechno řízeno stranou a vládou. Protože se tam daly těžko půjčit tituly z kapitalistické ciziny, nemohlo docházet k porušování autorských práv. Stejně tady nikdo žádná velká práva neměl.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Na rozdíl od stahování z internetu na půjčovném vydělával provozovatel půjčovny a nemusel to být vůbec špatný džob. Jenom vydavatele a prodejny ostrouhaly.

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

uziti autorskeho prava je slozitejsi, tomu rozumi jarda, komu se co odvadi. pujcovny fungovaly ve zlate ere prodeje, spis jsi z nich mohl ziskat informace, co stoji za poslech a pripadnou koupi. samozrejme ze byli podnikavci, co kopirovali cedecka na kazety a prodavali na burze, bylo to uz za totace.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Koukám, že i Fox je VšeZnalec autorského zákona. Nějak mu ale z toho jeho mudrování kape špatně utajená závist.

Já jsem hrdý na to, že jsem vymyslel systém CD klubů. Desetitisíce hudebních fanoušků se díky nim dostali ke své muzice a spousta z nich má sakra velké sbírky originálů. Něco jsem se těch CD a LP naprodával přes svůj objednávkový direct import. Dnes CD kluby i tuzemský direct import nahradil internet. Nestěžuju si, přizpůsobil jsem se, u muziky jsem ale naplno zůstal jako fanda. Než těch 15000 orig. CD přeposlouchám, bude chvíli trvat...

P.S. Technická: k tomu, jak funguje autorský zákon anebo hudební byznys, by se měli vyjadřovat jen ti, co vědí vo co go.

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

merhaut píše:P.S. Technická: k tomu, jak funguje autorský zákon anebo hudební byznys, by se měli vyjadřovat jen ti, co vědí vo co go.
proc je svoboda, to mi prijde ponekud totalitne grebenickovske :D

dneska, kdy se da stahnout cela diskografie jednim kliknutim si lidi moc neuvedomi, jak se kdysi blbe shanelo treba regulerni album bel canta. myslim ze jsem ho nakonec koupil primo z pujcovny, ikdyz uz bylo trochu poskrabane :D

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Nejde o svobodu, ale kompetentnost. 1+1=3 taky není projevem svobody, ale neznalosti.

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

a to musim mit vystudovanou vysokou hudebnebyznysovomanazerskou, abych vedel jak to teda je :D par zkusenosti mam jak s poradanim festaku, tak ceskymi interprety, kteri vydali nekolik komercne uspesnych cedecek. dokonce jsem za to byl i placeny *sunglases* ikdyz cesko je hodne mala louze, ale nedelam si iluze ani o zahranici

Odpovědět