Nějaký dobrý film na dlouhé zimní večery

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
acibuk
Kontaktovat uživatele:

Re: Nějaký dobrý film na dlouhé zimní večery

Příspěvek od acibuk »

Tak teda i já přidám svůj tip. Vzhledem k tomu, že již většina těch mých oblíbených tady byla zmíněna tak ještě doplním:

Obrázek

Jeden z mých nej...
Audio Research Reference 80S, Meitner MA3, Avantgarde Acoustic UNO fino XD, CambridgeAudio CXC

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

sekal - ale to tvoje hodnocení je úplně v pohodě. ten film opravdu není bůhvíjaká superbomba a určitě se nevyrovná těm ostatním doporučovaným. fajn hudba, krásné Massachusetts atd. - to je málo na obecné doporučení. máš pravdu.

na druhou stranu o V. Dlouhém by to chtělo když už samostatné vlákno - tohle je o filmech.

amusia
víš musím teď ze zdr. důvodů trávit dost času v posteli (a tedy u tv) - to proto můj momentální velký zájem o tohle vlákno. v noci čumím na bednu...

noaid
no, obraz i zvuk už je na dobré úrovni, ale ještě čekám až dodělají zateplování baráku - pak příjde na řadu satelit. taky musím ještě koupit novou grafickou kartu. no a pak teprve začnu řešit přístup k filmům. zatím bohužel co dávají celoplošné tv...
ale díky za tipy.
ještě se ozvu.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Když už jsem zmínil inuitský film, tak tady je 7mi minutový klip inuitské zpěvačky Tanya Tagaq (vystupovala i v Praze http://www.youtube.com/watch?v=nQ8qZbWkvWo ) "Co jíme", na téma obhajoby loveckého způsobu života Inuitů. Možno shlédnout online http://www.isuma.tv/lo/en/tungijuq/tungijuq720p . Selected for Sundance, Toronto International Film Festival, Best Short, imagineNATIVE Film Fest 2009.

sekal

Příspěvek od sekal »

dadaft píše:sekal - na druhou stranu o V. Dlouhém by to chtělo když už samostatné vlákno - tohle je o filmech.
Tohle je vlákno o filmech, ale také o hercích, neb ti jsou jejich nedílnou součástí (viz např. nedávná polemika o herec. kvalitách R. Gerea a E. Nortona), takže alespoň malá zmínka o nenadálém úmrtí V. Dlouhého zde mohla padnout.. Nicméně souhlasím s tím, že by samostatné vlákno bylo asi vhodnější.. Problém je ovšem v tom, že ho nikdo ze zdejších "skalních" film. fanoušků jaksi nezaložil... No, asi nebyl čas....

BTW, když jsem si rámcově prolétl tento thread, zjistil jsem, že jsi byl již na to, že sleduješ nekvalitní filmy, a tentokráte už zcela adresně, upozorněn dadafte...:) Zdá se, že na sobě budeš muset ještě malinko zapracovat.....;)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

za všemi filmy s tou jednou výjimkou si stojím. pokud je podle tebe kvalitní film jedině ten, který se zabývá hlubokomyslnýma otázkama lidské existence prosím, ale já to tak nevidím.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

dadaft píše:V řetězech
DNES, NOVA, 22:25

o tom příběhu si můžete myslet co chcete, důležitější je si to správně osolit - hromady skvělého jižanského blues !!!

Obrázek
Tak jsem dokoukal v HD s výborným zvukem. Pěkné, doporučuji. Skvělé blues.

zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zero »

Dokument nevadí?
pátek 23.7.2010
ČT 2
21:20
Sedm epoch rocku
(druhá část sedmidílného cyklu BBC)

Odar

Příspěvek od Odar »

sekal

Příspěvek od sekal »

Doporučuji film Tichá bolest http://www.csfd.cz/film/23827-ticha-bolest/?text=85828, který jako jeden z mála rel. realisticky ztvárňuje Švandrlíkovskou "legraci" vojen. služby u PTP, ale zobrazuje také absurditu a tragédii 50. let jako takových. Výborný scénář a režie jsou ještě umocněny vynikajícímy her. výkony R. Hrušínského a dalších protagonistů...

Snímek je vysílán dnes na BARRANDOVě v 21:50 a reprízován pozítří (25.7.) v 08:40...

Výše uvedený film patří mezi mé nejoblíbenější a řekl bych, že snímky s podobnou tématikou z 90. let, většinou natočené dle scénářů J. Stránského, se mu svou kvalitou nemohou ani zdaleka přiblížit....

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

hezky!!! sekal změnil svůj objektivně-konstrukivní kritický postoj na chůzi s kůží na trh. dnešní nabídka je jinak nic moc. určitě to zkouknu.

* * *

poslední týden dva je vůbec nabídka našich televizí docela slabá. včera jsem se těšil na Revolver, protože Guy Ritchie je skvělý režisér, ale bylo to zklamání...
ani Interview slavného Theo van Gogha moc nepotěšilo.

začátek Mexičana http://www.csfd.cz/film/15403-mexican/galerie/ byla skvělá jízda, pak se film zhroutil.

takže mě poslední dobou nejvíc těší některé díly The Simpsons - obzvláště ty se skvělým zvukem. např. díl 9. z XVIII série - děda Simpson vypráví Líze a Bártovi jak ho za 2. světové v tichomoří pěkně nasral Santa Claus. díl plný muzikálových pecek a naprostých úletů...
*thumbs up*

a Dernell "Krabák" Turner a jeho skvělá ženuška Joy.

Obrázek

sekal

Příspěvek od sekal »

dadaft :
Zajímají-li tě filmy, zaobírající se touto nebo podobnou tématikou, mohu doporučit též dle mého názoru nedoceněný film Uvnitř kruhu http://www.csfd.cz/film/108180-uvnitr-kruhu/?text=86896, který je trochu podobný snímku Unaveni sluncem.. (Tento film si již ovšem budeš muset stáhnout z netu)....

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Uvnitř kruhu - dík. znám. není to špatný.

ale Unaveni sluncem - to je extratřída neboli masterpiece.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

co na to říct sekale? bylo to dobré.

v mnohém hrozná doba. tyhlety časy vybíjení vlastních elit nejsou zrovna to nejlepší v našich dějinách. ale nezapomínal bych, že je to film. značná část pocitu reálnosti, jak už to tak u filmů bývá, je dosažena formálními prostředky...

... pár let před dobou, ve které se příběh odehrává byla téměř celá Evropa už podruhé v rozmezí několika desetiletí v troskách, poseta MILIONY a miliony hrobů. dost z nich bylo bezejmenných. my jsme v tom nehráli bůhvíjak velkou roli. byli jsme zrazeni a ponecháni napospas, to jo. nakolik jsme sami zrazovali?

navíc ti velcí si poprvé naplno začali uvědomovat, že už disponujeme jako druh homo sapiens sapiens tak ničivou silou, že dokážeme během několika let vyhladit z povrchu zemského cokoliv živého, sebou počínaje.
dočista do čista.
těžké časy.

dobrý film. česká srdcovka. mně osobně tam chybělo víc zvuku, ale přiznávám, že nemám žádnou představu, jak ho tam případně dostat. některé filmy si (vědomě) vystačí i bez něj. - - - zkrátka já jen, že v moderní kinematografii už zvuk dělá půlku filmu...

boxer

Příspěvek od boxer »

zkrátka já jen, že v moderní kinematografii už zvuk dělá půlku filmu...

Jo.A druhou půlku dělají digitální efekty.

Fain. Ale kde je místo pro pro herce a hraní ? Na kolik filmů z dřívějška bez efektů a mnohdy i bez všepřehlušující hudebního zvuku (úmyslně nepíšu hudby) se dá dívat i dnes a ještě i zítra ? Nemluvě o tom,že když už je nějaký smysluplný dialog,není mu díky kreténům zvukařům skoro rozumnět.V TV převážně.

A kolik lidí se bude dívat za ne 50,20,10,ale ani 5 let na dnešní umělé stupidity ?

Odpovědět