Nějaký dobrý film na dlouhé zimní večery

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nějaký dobrý film na dlouhé zimní večery

Příspěvek od dadaft »

sekal píše:Jinak už ti zde bylo tuším doporučováno, aby jsi si občas něco i přečetl, třebas zrovna předlohy k nějakým těm filmům a já se s tímto návrhem ztotožňuji. To kontinuální civění do bedny je otupující, ať už se díváš na cokoli....
trochu se mi to rozleželo v hlavě. pro tvou informaci: studoval jsem literární vědu (z profesorů např. Svoboda, Pilař, Zaorálek nebo režisér Radovan Lipus) a i když se tím neživím, o knihách něco vím. to mi věř.
díky za pochopení.

sekal

Příspěvek od sekal »

dadaft :

Sice tak úplně nechápu, proč reaguješ tak popuzeně, když jsem ti pouze zopakoval, co už ti zde bylo doporučováno, ale nešť.. Nicméně za tím, co jsem napsal stran srovnání kvalit filmů, zvláště tebou oblíbených prvoligových akčních/krimi apod., a jejich předloh, si stojím.. To ber jako fakt, o kterém nemíním polemizovat.. A jak jsi si možná všiml, nezastávám zde tento názor jen já sám...

Jinak, i když jsem literární vědu nevystudoval, tak načteno toho mám docela dost. To zas můžeš věřit ty mně... Ostatně s tím souvisí i můj výběr prvoligových filmů, z nichž některé jsem zde už uvedl.. A mohu příp. uvést i další, ale řekl bych, že je to zatím zbytečné, neboť kombinace Lynche a Bergmana bude pro tvé hemisféry docela postačující...:mrgreen: Přeji příjemné zážitky při jejich sledování.....

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

co na to říct sekale? - řekls to o sobě sám... *palec*

nějaké herectví?
právě jsem dokoukal na 3. díl seriálu Panoptikum Města pražského - Atentát na ministerského předsedu.
snad jediný díl, který jsem ještě neviděl. velmi rozverný díl s Jiřím Bartoškou v prvotřídním obleku s bílou šálou a vynikající Simonou Stašovou. její role byla přímo určena k "přehrávání", ale stejně nemůžu neocenit její výkon - - - např. když "utěšovala" - jak brala Bartošku ústy za lalůček ucha, laskala mu tvář... - prostě herecký koncert pohybů...
skvělé!!!

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

snad abych začal zeširoka:

film o kterém mám v úmyslu něco říct rozhodně není nic pro sekala. :lol:
chvíli jsem měl pocit, že http://www.csfd.cz/film/6681-je-treba-zabit-sekala/
- to je vtip.

právě jsem viděl naprosto příšerný a přiblblý americký film z vojenského prostředí, plný nadržených amerických blábolů, klišé a nelogičností.
totální píčovina:

Obrázek

Generálova dcera, The General's Daughter, USA 1999

Režie: Simon West
Hrají: John Travolta, Madeleine Stowe, James Cromwell, Timothy Hutton, Leslie Stefanson, Daniel von Bargen, Clarence Williams III, James Woods, Mark Boone Junior, John Frankenheimer, Matthew R. Anderson, Cooper Huckabee, Brad Beyer a další

http://www.csfd.cz/film/9715-generalova-dcera/
http://www.imdb.com/title/tt0144214/

na druhou stranu:
- super herecká sestava s Johnem Travoltou v čele.
- abych neprozrazoval: rozjezd je neskutečný: akce od první vteřiny a fantasticky podané titulky (tak to mám rád)
- prvotřídní a pro některé rozhodně příliš mohutný zvuk: v tom asi záleží hodně na vkusu. zezačátku tři nebo čtyři rockové pecky. dokonce jsem chvíli uvažoval i o soundtracku.

zkrátka film pro vyznavače profesionálního řemesla a tvrdých hollywoodských akčních vyšetřovaček.

a aby nedošlo k mýlce - nemá to nic společného s realitou. vůbec nic. je to film, který se více či méně skrytě (plakát k filmu Home of the Brave) odkazuje k jiným filmům - - - tady jsem narazil na něco, co opravdu moc nechápu: sklepní úkryt, kde ve filmu Generálova dcera najdou videokazety, je maskován plakátem na film Home of the Brave. podle IMDb byl The General's Daughter natočený v roce 1999 a Home of the Brave až v roce 2006!!! přivítal bych nějaké uvěřitelné vysvětlení.

několik perliček: ve filmu je velmi realisticky podán výbuch nášlapné vyskakovací miny (prý zakázaný druh munice, no nic...). nechte na sebe tu scénu zapůsobit: válka je svinstvo.

jěště jsem měl na jazyku něco efektního, ale dost řečí o kravinách...

p.s.: já za to co dávají v bedně nemůžu sekale. jen glosuju... - přihlásím se dobrovolně do všech filmových klubů světa. i do severokorejského - no. možná kecám...
ale máš pravdu - musím s těma svýma zvadlýma hemisférama něco udělat.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

dadaft píše:chvíli jsem měl pocit, že http://www.csfd.cz/film/6681-je-treba-zabit-sekala/
- to je vtip.
ale moc dobrý film.

JFI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JFI »

dadaft píše: podle IMDb byl The General's Daughter natočený v roce 1999 a Home of the Brave až v roce 2006!!! přivítal bych nějaké uvěřitelné vysvětlení.
Fakt musíš s těma hemisférama něco udělat. Stačí mrknout na IMDB a zjistíš, že první Home Of The Brave vznikl už v 1949. Byl to i seriál .... No nic no.

sekal

Příspěvek od sekal »

dadaft píše:ale máš pravdu - musím s těma svýma zvadlýma hemisférama něco udělat.

To rozhodně musíš, neb jak jsi možná zaregistroval, byli jsme nedávno ostře (a opakovaně) pokáráni "pouze" z důvodu neznalosti cizích jazyků.... Takže dadafte, jdi do sebe...;) Já už jsem jsem šel.....:mrgreen:

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Dnes by mohl být zajímavý film na čt2 - Umění plakat. Doufám, že bude s titulky, dabing je prasárna.

http://www.csfd.cz/film/236014-umeni-plakat/
http://tv.sms.cz/televize/CT2/20100727/ ... eni_plakat

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

JFI
jo, diky. už to mám. to víš, bylo půl třetí, moc jsem to nezkoumal, musím taky někdy spát.

sekal
co říkáš sekale na Je třeba zabít Sekala? líbilo se ti to? mně moc.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

noaid
hm, tak tohle bude asi špičkové, ale taky hodně tvrdé. znám bolest natolik dobře, že vůbec nevím, jestli se do toho pouštět...

sekal

Příspěvek od sekal »

dadaft píše:sekal
co říkáš sekale na Je třeba zabít Sekala? líbilo se ti to? mně moc.
Líbilo.. Dobrý film, na jehož kvalitě se kromě jiného podílelo i mezinárodní her. obsazení.. A V. Chramostová, ač ve vedlejší roli, zde podala vynikající výkon dle mého srovnatelný s hlavními protagonisty...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

noaid
tak jsem se podíval na kousek Umění plakat a celkem mě mrzí, že jsem to nestíhal celé. mělo to výraznou poetiku. filmy podávané jakoby dětskýma očima nejsou tak časté a mám je rád. i hudební doprovod se zadumaným klavírem se mi líbil. Dánové jsou prostě sympatičtí lidé.

malý Allan vystoupí z autobusu před udržovaným zámečkem s nádhernou zahradou:
"tady bydlí blázni? tady přece nemůžou bydlet blázni..."

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

Španělské umění
dokument BBC, 2008
Andrew Graham-Dixon jako průvodce dějinami španělského umění.
3 díly.
http://www.csfd.cz/film/280691-spanelske-umeni/galerie/

dokumenty BBC mívají opravdu skvělou úroveň. pro mě byl 3 díl téhle série vyloženě setkání se spřízněnou duší. ano, El Greco nebo Francisco de Goya jsou určitě hodni mimořádné pozornosti. nicméně pro mě byl uhrančivý náhled Graham-Dixona na trojici Gaudí + Picasso - Dalí. podařilo se mu na téhle trojici jasně ukázat něco, co hluboce poznamenává umění až do současnosti. sílu moderny a pak něco, co někteří vnímají jako začátek jejího konce a někteří jiní jako začátek boje o uchování její osvěživé a naplňující síly. sebe řadím jednoznačně mezi ty druhé.
(podle mě poměrně neúspěšného boje)

o co jde je nádherně dokumentováno na dvou domech.

* * * * *

kde se bere ta neskutečná intenzita Picassových pláten? jak to, že jeho obrazy člověku utkví v duši a dokážou v ní být nezapomenutelně přítomny?

Obrázek

*thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*

hanysek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanysek »

Po delší době jsem zde zavítal, tak pokud tu nebylo tak bych doporučil

THE MOON
Obrázek
http://www.csfd.cz/film/248829-moon/

Pomalejší tempo, trochu klaustrofóbní ;-) nicméně podle mě povedený filme. Nehraje se ani tak na příběh jako spíše na atmosféru.

SUNSHINE
Obrázek
http://www.csfd.cz/film/222329-sunshine/

Už trochu starší kus, s výborným vizuálem. Pokud čučíte na velkou telku a večer doporučuji sluneční brýle ;-)

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Na Moon jsem koukal zrovna včera. Sci-fi o tom, jak se taky dá dělat byznis a o tom, co dělá člověka člověkem. Že buňky v tom hrají jen malou roli.

Odpovědět