Pan Nohavica je mě celkem ukradený , ale int. deník Fórum 24 tak to je tedy síla. Větší koncentraci novinářské žumpy jsem ještě neviděl. Pokud se zakázaly dezinformační weby , tak Fórum 24 mělo být zakázané jako první.
Nohavica
Re: Nohavica
Nechci tady řešit Forum24, je to už hodně
a podle mě to patří úplně jinam (no, i když . . . když se tu řeší koření či připálený tuk, tak proč ne, že), ale malou poznámku si neodpustím . . . tento internetový deník leží v žaludku všem Okamurovcům, Zemanovcům, Burešovcům a bolševikům obecně (vůbec se s nimi nesere). Normálně přemýšlející člověk, který nenávidí jakýkoliv náznak totality, oligarchie, zloděje a lháře (a pod.) a vyznává demokratické zřízení, nemůže vypustit z úst takový blábol, jako ty. Nechci tu rozvádět diskuzi o tom, co je a co není "novinářská žumpa", ale můžeš uvést nějaký příklad toho, že by na Forum24 lhali či uváděli dezinformace?
PS: Tvůj pohled na Forum24 jakoby vypadl z pera soudruha Ovčáčka či šéfa PR teamu estébáka Bureše Marka Prchala. Co způsobili odpůrci Forum24 a jim podobní můžeme vidět na Hradě.
PS: Tvůj pohled na Forum24 jakoby vypadl z pera soudruha Ovčáčka či šéfa PR teamu estébáka Bureše Marka Prchala. Co způsobili odpůrci Forum24 a jim podobní můžeme vidět na Hradě.
tak jak to napsal Ramones, tady nejde o vkus, tady jde o vyjádření názoru. Například Nohavica versus tihle polští pánové.
Oni na rozdíl od něj zaujali jasné a jednoznačné stanovisko. Kdybych měl možnost s tou ruskou mršinou (to jsem převzal od nich) mluvit, řekl bych mu asi to co mu vzkazují oni ve svém textu.
Někdo sem napsal že Nohavicův postoj není důvod vyhodit všechna jeho CD. Já jsem je už vyhodil.
Ještě nakonec citát od Alighieri Danteho pro všechny jako je Nohavica :
Nejtemnější místa v pekle jsou vyhrazena těm, kdo si v časech mravní krize zachovávají neutralitu.“
Oni na rozdíl od něj zaujali jasné a jednoznačné stanovisko. Kdybych měl možnost s tou ruskou mršinou (to jsem převzal od nich) mluvit, řekl bych mu asi to co mu vzkazují oni ve svém textu.
Někdo sem napsal že Nohavicův postoj není důvod vyhodit všechna jeho CD. Já jsem je už vyhodil.
Ještě nakonec citát od Alighieri Danteho pro všechny jako je Nohavica :
Nejtemnější místa v pekle jsou vyhrazena těm, kdo si v časech mravní krize zachovávají neutralitu.“
Taky tady nechci řešit Forum 24 , ale jen krátká reakce na tvůj příspěvek.PetrD píše: ↑31 bře 2022 12:29Nechci tady řešit Forum24, je to už hodněa podle mě to patří úplně jinam (no, i když . . . když se tu řeší koření či připálený tuk, tak proč ne, že), ale malou poznámku si neodpustím . . . tento internetový deník leží v žaludku všem Okamurovcům, Zemanovcům, Burešovcům a bolševikům obecně (vůbec se s nimi nesere). Normálně přemýšlející člověk, který nenávidí jakýkoliv náznak totality, oligarchie, zloděje a lháře (a pod.) a vyznává demokratické zřízení, nemůže vypustit z úst takový blábol, jako ty. Nechci tu rozvádět diskuzi o tom, co je a co není "novinářská žumpa", ale můžeš uvést nějaký příklad toho, že by na Forum24 lhali či uváděli dezinformace?
Aby bylo jasno , tak komunisty nesnáším , prezident Zeman je ostudou ČR , pokud Babiše odsoudí , tak ať si všechno bez slitování odsedí , cd a lp Nohavice jsem nevyhodil a jeho minulost a současnost je jeho svědomí . Ale řekni mi , jaký je rozdíl mezi komunistama v 80 letech a současným vedením např. radnice v Uh. Brodě , kde zruší Nohavicův vyprodaný koncert , kde usoudili , že není pro lidi , kteří si koupili jeho lístky, tento umělec dost dobrý ?
Takže podle tebe , kdo neleze Bruselu do zadku a požívá selský rozum, tak je Okamurovec , Putinovec , Zemanovec atd. to snad nepotřebuje ani komentář .
Ad Forum24 - chci toho moc , pokud chci po novinářích , aby informovaly objektivně a nezaujatě ? Tak tohle Forum24 určitě nedělá .
Více už to nebudu komentovat .
Nekomentuj, jen mi odpověz na moji otázku:" Můžeš uvést nějaký příklad toho, že by na Forum24 lhali či uváděli dezinformace?" Vzhledem k tomu, že jsi o nich napsal "Větší koncentraci novinářské žumpy jsem ještě neviděl. Pokud se zakázaly dezinformační weby , tak Fórum 24 mělo být zakázané jako první." by to pro tebe neměl být velký problém.
S takovou formulaci bych byl opatrny. Dle meho to je hodne slozite. Je to narod zotroceny vlastnim rezimem. Asi bych takto neodsuzoval vetsinu naroda. Prijde mi to podobne jako odsuzovat Romy nekde z gheta, ze si za to muzou sami. Proste kdyz v tom cely zivot zijes, mas uplne jinou perspektivu, starosti a priority. Drtiva vetsina z nas by se nechovala jinak.
Yiakubou.

Ale to nijak nevyvrací to, že jsou to "zkurvysyni".Yiakubou píše: ↑31 bře 2022 17:09S takovou formulaci bych byl opatrny. Dle meho to je hodne slozite. Je to narod zotroceny vlastnim rezimem. Asi bych takto neodsuzoval vetsinu naroda. Prijde mi to podobne jako odsuzovat Romy nekde z gheta, ze si za to muzou sami. Proste kdyz v tom cely zivot zijes, mas uplne jinou perspektivu, starosti a priority. Drtiva vetsina z nas by se nechovala jinak.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Souhlasím s Yiakubou. Člověk musí mít trochu povědomí o situaci v Rusku a pokud je má, je mu jasné, že se na věci nemůže dívat naším úhlem pohledu. Běžný obyčejný Rus (to je těch 80 %) poslouchá desítky let těžkou propagandu, je mu vykreslován úplně jiný obrázek o Rusku, Putinovi a západu, než jaký známe my se svobodným přístupem k informacím. V Rusku nic takového neexistuje.
To, že tenhle obyčejný Rus stojí za Putinem, není výsledek jeho svobodného rozhodnutí na základě vlastního zhodnocení pohledu na celý obrázek. Je to výsledek masírky, která mu z toho celého obrázku vytrhne to, co se hodí, co je pro Rusko příznivé a zbytek zahodí.
To, že tenhle obyčejný Rus stojí za Putinem, není výsledek jeho svobodného rozhodnutí na základě vlastního zhodnocení pohledu na celý obrázek. Je to výsledek masírky, která mu z toho celého obrázku vytrhne to, co se hodí, co je pro Rusko příznivé a zbytek zahodí.
Omyl. Takto pozitivně mluvit o Rusech může jen ten, kdo je nezná. Pokud chceš apelovat na povědomí o situaci, tak je nejdříve měj sám.
Ruský občan byl vždy pod silnou propagandou, současně měl (a stále má) přístup i k alternativním informacím. Že si dobrovolně vybral jemu vyhovující lži, je věc jeho naturelu, preferencí a žebříčku hodnot. Sami si vybrali svůj vlastní ruský fašismus, nelze z toho vinit nikoho jiného než je samé.
Pro typického Rusa je jakýkoli jiný národ méněcenný, Ukrajinci jsou pro ně druhořadý odpad. Analogie se smýšlením nacistů a obyvatel Německa na konci 30. let je více než výstižná.
Ruský občan byl vždy pod silnou propagandou, současně měl (a stále má) přístup i k alternativním informacím. Že si dobrovolně vybral jemu vyhovující lži, je věc jeho naturelu, preferencí a žebříčku hodnot. Sami si vybrali svůj vlastní ruský fašismus, nelze z toho vinit nikoho jiného než je samé.
Pro typického Rusa je jakýkoli jiný národ méněcenný, Ukrajinci jsou pro ně druhořadý odpad. Analogie se smýšlením nacistů a obyvatel Německa na konci 30. let je více než výstižná.
A já dosud myslel, že prázdnou slámu mlátí pouze politici !
Nu což, mýlil jsem se...
Nu což, mýlil jsem se...
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Antony, áno, z vlákna o nosičích už víme, že ty máš vždy tu jedinou možnou psychotickou pravdu. Samozřejmě i teď, i když věci jsou v reále trochu jinak.
Dva roky jsem chodil s Ruskou, na téma Putin, propaganda, cenzura, ohýbání reality jsem si toho napovídali dost a dost. Mám ruské kolegy v práci...
Nepochybně jsou i takoví, o kterých píšeš, ale většina Rusů nějaké nenávisti vůbec neřeší. Ukrajina je s Ruskem propojená víc než se během téhle války jeví. Tisíce rodin jsou propojené v obou zemích. Dědictví SSSR je v tomhle ohledu pořád velmi nedávná historie, vazby se nezpřetrhaly.
Svět není černobílý, ani Rusko. Ta černobílost je jen berlička pro ty, kdo nejsou schopni nebo nechtějí chápat komplexnější obrázek.
Dva roky jsem chodil s Ruskou, na téma Putin, propaganda, cenzura, ohýbání reality jsem si toho napovídali dost a dost. Mám ruské kolegy v práci...
Nepochybně jsou i takoví, o kterých píšeš, ale většina Rusů nějaké nenávisti vůbec neřeší. Ukrajina je s Ruskem propojená víc než se během téhle války jeví. Tisíce rodin jsou propojené v obou zemích. Dědictví SSSR je v tomhle ohledu pořád velmi nedávná historie, vazby se nezpřetrhaly.
Svět není černobílý, ani Rusko. Ta černobílost je jen berlička pro ty, kdo nejsou schopni nebo nechtějí chápat komplexnější obrázek.
THresil
Prázdná sláma? Prober se..
PítrsPraha
Ano. Já mám pravdu a ty ji nemáš. Je to tím, že víš o tématu velmi málo. Tím méně o současném reálu.
V Ukrajině i v Rusku mám blízké příbuzné a známé. 12 let jsem do Ruska i Ukrajiny pravidelně jezdil, znám detailně a zblízka jejich mentalitu, místní prostředí, způsoby uvažování, jejich pohled na ostatní národy, na politiku, mezinárodní situaci, atd. Osobně jsem poznal stovky lidí z obou stran. Rusky se domluvím jako česky, z profesních důvodů denně dlouhá léta (a to denně podtrhuji) komunikuji s lidmi v Rusku, Ukrajině, Bělorusku, Moldavsku, okrajově v dalších postsov. zemích. I teď, o to intenzívněji. Mám nasbíraných jen za poslední týdny desítky osobních rozhovorů na téma války s lidmi, co v těch zemích žijí. Čtu denně veřejné zprávy ve zmíněných zemích, tak i jejich uzavřené zpravodajské kanály, kam se dostaneš jen na pozvání, kde jsou věci, co do našich médií neproniknou, a když, tak podstatně později. Denně (opět podtrhuji) komunikuji s lidmi, co sedí v krytu a padají jim na město rakety, a o pár minut později s lidmi, co mi tvrdí, že válka neexistuje, a že stojí za Putinem. I když mají informace, odmítají jim věřit, mají svoji vlastní pohodlnou lež, kterou si zvolili.
Co máš ty? 2 roky s Ruskou a neschopnost přijmout názor zkušenějšího a znalejšího. A chceš mě poučovat..
Prázdná sláma? Prober se..
PítrsPraha
Ano. Já mám pravdu a ty ji nemáš. Je to tím, že víš o tématu velmi málo. Tím méně o současném reálu.
V Ukrajině i v Rusku mám blízké příbuzné a známé. 12 let jsem do Ruska i Ukrajiny pravidelně jezdil, znám detailně a zblízka jejich mentalitu, místní prostředí, způsoby uvažování, jejich pohled na ostatní národy, na politiku, mezinárodní situaci, atd. Osobně jsem poznal stovky lidí z obou stran. Rusky se domluvím jako česky, z profesních důvodů denně dlouhá léta (a to denně podtrhuji) komunikuji s lidmi v Rusku, Ukrajině, Bělorusku, Moldavsku, okrajově v dalších postsov. zemích. I teď, o to intenzívněji. Mám nasbíraných jen za poslední týdny desítky osobních rozhovorů na téma války s lidmi, co v těch zemích žijí. Čtu denně veřejné zprávy ve zmíněných zemích, tak i jejich uzavřené zpravodajské kanály, kam se dostaneš jen na pozvání, kde jsou věci, co do našich médií neproniknou, a když, tak podstatně později. Denně (opět podtrhuji) komunikuji s lidmi, co sedí v krytu a padají jim na město rakety, a o pár minut později s lidmi, co mi tvrdí, že válka neexistuje, a že stojí za Putinem. I když mají informace, odmítají jim věřit, mají svoji vlastní pohodlnou lež, kterou si zvolili.
Co máš ty? 2 roky s Ruskou a neschopnost přijmout názor zkušenějšího a znalejšího. A chceš mě poučovat..
Antony, diky za tvuj pohled. Respekt.
Co by me ale zajimalo, kdyz se bavis s Rusy co te valce neveri, predpokladam, ze se nebavis s nejakou babuskou ze Sibire, co denne sjizdi Abramovicuv Prvni kanal a je uplne vymleta tou propagandou, ale s relativne vzdelanymi a inteligentnimi lidmi. Jak to jako probiha? Cim argumentuji? Jak reaguji, kdyz jim treba posles nejake fotky, clanky, nebo neco? To fakt maji klapky na ocich a jedou si tu svoji, nebo to vsechno povazuji za nacisticky / zapadni dezinfo? Nemuze za tim byt treba strach z toho, aby se jim neco nestalo?
Co by me ale zajimalo, kdyz se bavis s Rusy co te valce neveri, predpokladam, ze se nebavis s nejakou babuskou ze Sibire, co denne sjizdi Abramovicuv Prvni kanal a je uplne vymleta tou propagandou, ale s relativne vzdelanymi a inteligentnimi lidmi. Jak to jako probiha? Cim argumentuji? Jak reaguji, kdyz jim treba posles nejake fotky, clanky, nebo neco? To fakt maji klapky na ocich a jedou si tu svoji, nebo to vsechno povazuji za nacisticky / zapadni dezinfo? Nemuze za tim byt treba strach z toho, aby se jim neco nestalo?
Odsúdiť celý obrovský národ ako skurvysynov je ale cesta do pekla, to sme tu už párkrát mali, však, Antony a spol? Ste ovplyvnení osobnými záležitosťami a skúsenosťami, nič viac.