Novinka

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
merhaut

Re: Novinka

Příspěvek od merhaut »

Znám SHM-CD, co jsou (Argus) i nejsou (In Rock) nejlepší zvukovou verzí titulu. Zrovna tak japonská céda obecně, prošlo mi jich rukama i sbírkou na sta. Jejich zvukové preference mi v poslední době sedí míň než dřív.
Jo, abych nezapomněl, poslouchal jsem to i na aparátech za miliony. I takové na Zlínsku máme...

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Já nějaké SHM a Mobile Fidelity a HD Tracks mám. Ale nemám totéž na jiném klasickém nosiči, takže bezprostřední srovnání nemám.

V čem si Robine myslíš, že může být rozdíl ?

Jinou nahrávku ze studia asi neseženou.
Pravděpodobně mohou udělat jenom nějaký remastering, mohou to uložit ve vyšším rozlišení (HD Tracks), nebo to mohou uložit na lepší nosič
Nenapadá mne co mohou udělat jiného, ale ani jsem nad tím nijak intenzívně nepřemýšlel (stejně by to nebylo nic platné)
Co mohou udělat a jistě dělají - je vytvoření pořádné "märchen", která to následně prodá s kouzelným vývarem.
Čím je na jakémkoliv výrobku ponechána koncovému prodejci vyšší marže, tím více se tentoprodejce snaží prodej realizovat a marži získat.
Je to známá obchodní filozofie, která se nedá použít při prodeji rohlíků, ale velmi dobře se aplikuje v prodeji HiFi a ještě lépe v prodeji všelijaké woodoo bižuterie k HiFi, myslím, že SHM, MoFi apod k ní částečně patří.

Podstatné by bylo spíše zvýšení bitové hloubky z 16 na 24 bitů. Tady bych viděl skutečný přínos. To mohou udělat s nahrávkami, které se prodávají přes Internet a nepřehrávají se z CD playeru, ale z PC. To mne vede možná k důležitější otázce, srovnal někdo někdy SHM vs. 24/96 respektive 24/88,2 ?
Teoreticky to musí SHM a spol. projet na celé čáře. Přitom je zde minimum lidí, kteří si koupí třeba tohle https://www.hdtracks.com/index.php?file ... 2527018768 za celkem příjemných 17,98 USD, ale najde se spousta, co položí skoro dvakrát tolik za http://www.cdjapan.co.jp/detailview.html?KEY=UCCV-9371 a když přidáš poštovné, potenciálně možné clo a DPH, což u internetového nákupu nehrozí, tak by jistě byl rozdíl zajímavý ....
Naposledy upravil(a) Renown dne 08 črc 2010 20:58, celkem upraveno 1 x.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Renown píše:.................
Co mohou udělat a jistě dělají - je vytvoření pořádné "märchen", která to následně prodá s kouzelným vývarem.
Čím je na jakémkoliv výrobku ponechána koncovému prodejci vyšší marže, tím více se tentoprodejce snaží prodej realizovat a marži získat.
Je to známá obchodní filozofie, která se nedá použít při prodeji rohlíků, ale velmi dobře se aplikuje v prodeji HiFi a ještě lépe v prodeji všelijaké woodoo bižuterie k HiFi, myslím, že SHM, MoFi apod k ní částečně patří......
Tak to je třetí, nejpravděpodobnější verze Červené Karkulky. Vlk se nažral, Karkulka a babička zůstala celá a ten myslivec stejně seděl v hospodě, štamgastům prodával cedla a chlastal jako Dán. :lol: :lol: :lol:

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Lubore,ale nevidím tam HD tracks od Genesis,Yes,King Crimson,Rush,Camel,Pink Floyd atd.,a mnozí z nás poslouchají i tyto umělce,takže nám nezbývá než hledat to nejlepší co je na trhu,a SHM mezi ně bezesporu platí,i když přiznávám,ne každé je zlepšením.Já vidím přednost některých japonců hlavně v masterování.Třeba Uriah Heep jsou ale v druhém vydání strašné,sice je to vydáno japonci,ale je to remaster myslím s UK.Mnohdy jsou ty úplně první cd vydání z 80 let nejlepší,nejsou zmršené másterováníma kompresí a proto začínají být sběratelskou záležitostí audiofilů.Takže je v tom prostě zmatek, ačlověk se musí prokousávat těmi hromadami hnoje,aby došel k tomu nejlpšímu zvuku.Jěště je to komplikováno tím,že všude to hraje jinak,někde vyhovuje SHM a někde zase to nejobyčenější cd,a to je dáno zkreslujícími aparáty. *sunglases* . :roll:

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Porovnával jsem od Japonců HQCD King Crimson.
Japonská verze je rozlišenější než klasické vydání.
Používají i jiný materiál nosičů...

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Jak tak vidím obchodní manažeři japonských firem by sice přišli o ten "šílenej vejvar",ale ušetřili by si spoustu zbytečné práce,kdyby celý problém konzultovali se zdejší hifi komunitou.

Jinak Jaroušku vím,že nedáš dopustit na LPíčka,ale poslední verze Genesis,Yes mají tak odfláknuté obaly ,že vypadají jako vydání z Jugotonu nebo Supraphonu a nezachrání to ani papundeklový materiál.Takže jakápak exkluzivita vinylů??

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Infantilní.

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Objektivní

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Sebelepší replika obalu - na desetinové ploše - je oproti původnímu LP chudobka zoufalka. Kdo to nevidí, je slepej.
SHM-CD není samo o sobě žádnou zárukou kvality, je to víceméně další obchodní fligna, schovaná za jakožetechnická slůvka, Renown to popsal dokonale. Nebo tys snad viděl nějaké měření snížené chybovosti SHM-CD oproti CD před první korekcí chyb?
Jo, a popiš mi tu spoustu práci obchodního japonského manažéra kolem SHM-CD. Lepil nálepky?

P.S. Je dětinské, někomu podsunout vlastní volovinu a pak "mu" ji vyvracet.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

to Zappadaddy :

ano, sortiment HD Tracks je zatím ubohý a bylo by nezvrhlejší zvráceností poslouchat místo své oblíbené hudby, hudbu kterou seženu v HD rozlišení. Pak bych sice byl pravý HiFista, ale k...t současně.

to Peer :
Japonská verze je rozlišenější než klasické vydání.

Jak je rozlišenější ? Má pořád bitovou hloubku 16 bitů a vzorkovací kmitočet 44,1 kHz. Ani japonští inženýři to nezmění.
Lepší materiál nosiče ? No to je právě ono. Pohádka pro zákazníky.
Obi ? k čemu to je ? nepřečteš si to. Ale hezky to vypadá, tajemně, báječně, exkluzívně možná si to necháš vytetovat na ruku

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Když píši rozlišení, tak samozřejmě nemyslím bitovou hloubku.
Je vidět, že jsi nic neporovnával, jak jsi napsal výše.
Já ano a tak mohu k tomu něco říci. Jak prosté, že.
Obi mě vůbec nezajímá. Nejsem sběratel japonských CD.
Pouze se ke mě pár titulů dostalo, tak jsem to zkusil porovnat.
Třeba včerá konkrétně In The Wake Of Poseidon.
Obrázek

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Renown - Těžko se bavit s někým, kdo nemá zkušenost. Neporovnával a pouze odhaduje.

Potom mě udivuje to, proč do toho tady tito lidé kafrají? Nutnost něco napsat? Zviditelnit se?

Aleska a ostatní kývači- Čekám ještě na tebe a jaké jsou tvoje zkušenosti. Prozatím jsi tady akorát odkýval jak oslíček Ijáček kecy o marži. Přitom to vůbec nebylo tématem rozhovoru.

Diskuze se stočila k marži a blbostem. Cenové hledisko je určitě velice důležité. O tom netřeba spekulovat. Co se týče vysokého rozlišení, tak naprostá pravda. Proto je tady to SACD, že? Já se ptal na důvod toho, proč všechny SHM-CD hrají tak jak hrají. Tedy proč to vyzní například proti MFSL tak rozdílně. SHM nahrávky mají pocitově více výšek. Menší objem basů. Tedy vyzní to jako čistší, ostřejší atd. Peer to popsal tak jak napsal. Je mě jasné co tím myslel. U všech nahrávek SHM co mám a co jsem zkoušel porovnávat, je zvukový posun vždycky stejný proti jakémukoli jinému vydavatelství. Už jsem toho vyzkoušel opravdu hodně. Ale samozřejmě nemusí to tak být na 100%. Nevlastním všechno.

A jak asi potom vyzní tyto nahrávky na systémech, kde jsou pidibudky a nebo který je složen z komponentů jako např. Audionet a podobně? Asi špatně že? A nejlepší potom je s takovým 100% závěrem vyjít do světa a všem to patřičně omlátit o hlavu. :lol:

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Lepší materiál nosiče ? No to je právě ono. Pohádka pro zákazníky.
A odkud toto víš? :(
http://www.hqcd.jp/eng.html

merhaut

Příspěvek od merhaut »

SHM (CD, SACD) je finta, kdy je zdůrazňována role materiálu (která je přitom nulová, stačí SHM CD zkopírovat a provést slepák), a přitom je rozhodující jednotně nastavený remastering, viz dále, cituji (pasul): "U všech nahrávek SHM co mám a co jsem zkoušel porovnávat, je zvukový posun vždycky stejný proti jakémukoli jinému vydavatelství." Už toto je z principu zásadně špatně a dokazuje to, že Renown trefil hřebíček na hlavičku, protože přemýšlel, aniž by k tomu nutně potřeboval dva regály s SHM. Japonci jsou remasteringoví hračičkové, o tom žádná, viz různé K2 apod, ale i zruční obchodníci, kteří umí sehrát promo divadýlko s grafama a obrázkama.
I proto mi víc vyhovují poslední reedice Repertoire i většina MFSL, které certifikovaně pracují s původními master pásy a ničím jiným, a žádné stejné zvukové posuny nepraktikují.

Hraje mi k psaní SHM-CD Wishbone Ash - Argus, signované Andym. I proto hraje naprosto báječně...

P.S. "vyzní to jako čistší, ostřejší" je protimluv. Menší zkreslení nikdy nezní ostřeji, to je principiální psychoakustická poučka.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Mě nejde do hlavy, že si dají Japonci tu práci a na své stránky uvedou, podle vás, takové nepravdy.
Co se týče materiálu, zpracování zvuku atd.
Za to by je mohla konkurence pěkně smést, ne?
Nebo to konkurence netuší a jenom čeští nadšenci na to od stolu přišli?
Fakt nevím, odkud to všechno našinci ví?
Možná z vlastní zkušenosti? :(

Odpovědět