Novinka

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Novinka

Příspěvek od Zappadaddy »

Pro příznivce SACD formátu.V Japonsku začnou některé zásadní tituly vycházet na cd ve formátu SHM-SACD.Např. Dire Straits,Blind Faith,Black Sabbath,The Police atd.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Novinka

Příspěvek od MB »

Už to niekto pisal do threadu o SACD.
Mne osobne to pride ako blbost, a tahanie penazi z vrecka, ale ak to oźiví trh s SACD, budem iba rád.
Zvlášt ten Paranoid na SACD je na *headbang*

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Ceny jsou pro jakékoliv rozšíření SACD likvidační.

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Provedení těchto vyjímečných vydání je opravdu exkluzivní.Papírové leporelo typu mini LP s kapsou pro nosič,kterým je jednovrstvý SHM SACD. DSD mastering .Produkt je zjevně určen jen vyvoleným,pro které cena není limitující.Skutečný milovník klasiky (a to i rockové či popové) v té nej... podobě si jen mlaskne rozkoší při poslechu na své High Endové mašině.
*thumbs up* *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup*

TomasT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasT »

jirie píše:Provedení těchto vyjímečných vydání je opravdu exkluzivní.Papírové leporelo typu mini LP s kapsou pro nosič,kterým je jednovrstvý SHM SACD. DSD mastering .Produkt je zjevně určen jen vyvoleným,pro které cena není limitující.Skutečný milovník klasiky (a to i rockové či popové) v té nej... podobě si jen mlaskne rozkoší při poslechu na své High Endové mašině.
*thumbs up* *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup*
tak, a ted tu o Červené karkulce -))))

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Exklusivní provedení může být z principu jen LP. Mám pár desítek i japonských SACD s bigbítem, plus pár set CD, a zvukově to je jak kdy, jak co. Osobně v poslední době u staré bigbítové klasiky nejvýše hodnotím remastery Repertoire, Esoteric, výběrově Rhino a MFSL. Zejména Repertoire je lepší jak jakýkoliv "Japonec", stačí porovnat dtto. tituly (příkladově Still Life, Gentle Giant).

U takovéto muziky ale stejně nikdy nejde primárně o zvuk, tak jako u Mony Lisy nejde o parametry použitých barev a hladký povrch bez prasklinek. Skutečný milovník klasiky si mlaskne i bez lepolera a DSD.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Tomáši,
ta o Červené karkulce fakt nemá chybu. *thumbs up*
Dám si jí ještě jednou před spaním, ale teď se jdu přebalit ! *headbang*
Dnes jsi vyhrál soutěž o nejlepší příspěvek ! :lol: :lol: :lol:

Merhaute, naprostý souhlas !

sekal

Příspěvek od sekal »

MB píše:Už to niekto pisal do threadu o SACD.
Mne osobne to pride ako blbost, a tahanie penazi z vrecka..*headbang*
Výše zmíněné platí dvojnásob u nahrávek SHM-CD.. Nechápu, jak za to může někdo vypláznout 3-4násobnou cenu, která rozhodně není adekvátní zvuk. přínosu ve srovnání s "konvenčními" EU verzemi...

TomasT : *thumbs up* :lol: :lol:

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Když někdo napíše toto o SHM-CD, tak si dokážu přesně udělat obrázek o systému dotyčného člověka. Systémy, kde lidé pomlouvají tyto CD jsou malé, tenké, nehrají basy a díky posazení SHM nahrávky dost výše a digitálnímu vyčištění, je z toho neposlouchatelný maglajs. Tlačí to na výškách a středech. Basy nikde a proto je to špatné. Dotyčný si myslí, že popisuje špatné nahrávky, ovšem on popisuje akorát svůj nevhodný a špatný systém, který špatně hraje.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Pasule, to co jsi napsal je z tvý hlavy, nebo cituješ některého geniálního prodejce SHM-CD ?

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

to Aleska :
Pasule, to co jsi napsal je z tvý hlavy, nebo cituješ některého geniálního prodejce SHM-CD ?
Ale ne, to je přece ta o té Červené Karkulce co chtěl Tomáš

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Renown píše:to Aleska :
Ale ne, to je přece ta o té Červené Karkulce co chtěl Tomáš
Tak to já znám úplně jinou Červenou Karkulku. V té Pasulově babička s Karkulkou sežrali vlka a mne v mládí učili, že to bylo obráceně. Ale je docela možný, že již senilním, nebo nemám dostatečně drahý a tím pádem kvalitní aparát,

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Aleska - Sorrry. Přesně jsem se trefil i do tebe co? U tebe se ale stačí kouknout na tvůj podpis. A již nemusíš nic dále psát. Vše je předem jasné. Ale ještě jedna věc. Ty osobně vlastníš nějaké to SHM CD? Nebo to posuzuješ podle stažených flaců z Avaxu? Asi to druhé co? :lol:

Ale vážně. Zkus mě přesvědčit o opaku a že to tak není.

Renown - Lubore to není pohádka. Pouze holý fakt. Ty jseš zkušený hifista. Zcestovalý a zde velice uznávaný. Řekni nám. Proč si myslíš, že nahrávky SHM jsou takové jaké jsou. Proč to tak zní a čím si to zdůvodňuješ? Velice by mě to zajímalo. Mám na to názor a možná je i špatný. Tak zkus to vysvětlit podle sebe. Díky.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

pasul píše:.........Ale vážně. Zkus mě přesvědčit o opaku a že to tak není. ........
Pasule, já tě nehodlám přesvědčit o opaku a že to tak není. Stejně by jsi se přesvědčit nenechal, protože jedno přísloví praví:
Nejnebezpečnější lži hlásají ti, kteří jim sami věří.
.

*offtopic* Nemohl by jsi prosím definovat, kde končí "hnojačka" a začíná kvalitní hudba z SHM-CD ? Nerad bych jednou umíral neinformovanej. *headbang*

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Aleska píše:Pasule, já tě nehodlám přesvědčit o opaku a že to tak není. Stejně by jsi se přesvědčit nenechal, protože jedno přísloví praví:
Nejnebezpečnější lži hlásají ti, kteří jim sami věří.
.
Ty jseš opravdu hodně mimo. Jaké lži? Vždyť jasně píšu - mám na to svůj názor. Mnohokrát jsem si to ověřil a to na více systémech. Ovšem je to jen názor. Třeba je to špatně a vůbec to tak není. Ale potom mě vysvětli jak to tedy je. Japonci už vychází mnoho let. A nemyslím si, že se neprodávají. Spíše přesně naopak. Zapráší se ani nemrkneš. Když je to tak špatné podle tebe, tak si myslíš, že by se nesnažili něco změnit, kdyby se to neprodávalo?

Já se opravdu nechám klidně poučit.

Odpovědět