O audiofilství a podobných závislostech

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Zamčeno
FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: O audiofilství a podobných závislostech

Příspěvek od FS »

merhaut píše:
24 bře 2018 15:49
Rozdílů je víc. BVa JE konstruktér. NA NENÍ konstruktér.
...tak pravil Merhaut.

@merhaut: Asi jsem fakt hlupák, prostě mi nedochází, jak tuhle jsi tuhle hlubokou pravdu odhalil, já se nechytám, evidentně nerozumím psanému textu, zejména tomu tvému. Měl jsem doma výrobky, které zkostruoval NA i BVa - ve své prostoduchosti jsem je tudíž oba považoval za konstruktéry.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Strejdin, moc pěkné kabely, i ten první, co by měl být jako ten nějaký pořádný a drahý speciál je jen čínký fake kabel metr za 15,-USD, a to samé ty koncovky po 5,-USD
Dobrý pokus.

davidhighend
Vyrábím a prodávám kabely jen dva roky, ale zkušenost a názor na kabely jsem si udělal už v roce 1998, kdy jsem si nakoupil několik vzorků metráže linkových kabelů V.D.Hull a Clearaudio z nichž jsem si sestavil kabely a zapůjčil jsem si ještě tenkrát první linkový kabel od Krautwire. Slyšel jsem rozdíly a vybral si pro sebe ten nejvhodnější. Kdybych neslyšel, nebo nechtěl připustit, že je něco slyšet těžko bych se dal následně do výroby vlastních kabelů. Tedy postup byl vnímám a proto vyrábím, nikoli potřebuju prodávat tak musím zastávat patřičné názory jak naznačuješ.

Pamatuji si, jak před několika lety na Pražské výstavě předváděl pán od Nordostu reprokabel Valhalla oproti nějakému obyčejnému a byl u toho Bohouš Sýkora. Byl překvapen rozdílem který slyšel ale komentoval tu hrůzu peněz co Valhalla stojí. Mnoho lidí ohledně tématu kabelů provokují ty až astronomické ceny které si říkají někteří výrobci. Já také nejsem názoru, že to co svět hifi potřebuje jsou další kabely za cenu malých automobilů, nejsem osobně příznivcem a obdivovatelem těchto drahých kabelů, ale chápu, že i na toto zboží jsou zákazníci.

Merhaute,
svět podle merhauta *bravo*
Noble Audio - výroba a prodej

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Kompletování kabelů z metráže není konstrukční činností ve smyslu onoho slova. A seskládání a prodrátování několika koupených filtračních modulů a zásuvek do krabice jakbysmet. To si tady někdo plete pojmy a dojmy.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Kompletování kabelů z metráže není konstrukční činností ve smyslu onoho slova. A seskládání a prodrátování několika koupených filtračních modulů a zásuvek do krabice jakbysmet. To si tady někdo plete pojmy a dojmy.
To by se také mohlo o kdejakém publicistovi říci, že není publicista, protože seskládání několika slov okoukaných z jiných zdrojů a zformovaných do věty vystavené obdivu veřejnosti není publicistickou činností ve smyslu onoho slova. To by si tady někdo pletl pojmy a dojmy.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

S několika slovy možná v životě vystačíš ty:-)

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Když v práci skládám a nastavuju dohromady STA s desítkami součástí, anebo řeším tzv. smart elektroinstalaci s mnoha moduly, čidly, ovládacími prvky různých výrobců – taky se neprohlašuju za konstruktéra:-)

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

*offtopic*
Když v práci skládám a nastavuju dohromady STA s desítkami součástí, anebo řeším tzv. smart elektroinstalaci s mnoha moduly, čidly, ovládacími prvky různých výrobců – taky se neprohlašuju za konstruktéra:-)
No není to skvělé, že tak ohromně chytrý a skromný člověk má podobného koníčka jako já *2thumbsup* . Hned si jdu pustit něco pozitivního, aby to bylo v souladu s povzneseným duchem, kterým mne tato spřízněnost naplnila - a bude to nahrávka Zebra Crossing od Soweto String Quartet.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

panove jen technickou - opravdu si myslite ze nekdo koupi drahy kabel aniz by ho vyzkousel a pak jen z pleziru vyhodi penize ?

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Merhaute, co děláš Ty a za co se nepovažuješ není určující ve vztahu k ostatním, nemyslíš?

Žádný můj kabel není smontován z nějaké hotové metráže na kterou se jen dá nylonový oplet a přidělají se koncovky. Všechny kabely jsem sám vyvinul a jsou zcela komplet ručně vyráběny ze základních komponent.
Nová jednotka Galaxys nemá průmyslově vyráběné a koupitelné EMI moduly, filtry tam jsou čistě podle mé specifikace.
A ani reprobedny si nenechávám navrhovat u BVa.
Noble Audio - výroba a prodej

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Pamatuji si, jak před několika lety na Pražské výstavě předváděl pán od Nordostu reprokabel Valhalla....
Ja si zase pamätám, ako pred rokmi keď som vystavoval na TOP audio v Prahe, jeden známy recenzent a kabelomaniak prišiel k nám do miestnosti, sadol si a počúval.. Po chvíli si začal spokojne podupávať do rytmu a hudba ho evidentne bavila, dal si pustiť aj svoje CD. Potom sa postavil a išiel sa pozrieť za aparatúru na káble. Keď zbadal, že tam mám ako reprokábel krížovú štvorku z CYSY 4x2,5 (schválne, ako "provokáciu"..) tak sa chytil za hlavu a so slovami "to predsa nemôže tak hrať" zhrozený vybehol z miestnosti. ;) . A takých skúseností bolo viacej.
V inom prípade sa "zlatoušci" rozplývali nad zvukom a priestorom, a potom ich tuším P.Dudek uzemnil, keď po 10 sekundách počúvania povedal, že majú prehodené kanály. A bola to pravda... Tak je to s tým sluchom.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

PavelDosko
No víš, s tím budou v ČR problémy díky tzv. kutilství. U prodejců v ČR je běžná praxe, že oproti plné ceně Tě ten kabel klidně půjčí domů k vyzkoušení. Ale jsme v Čechách a predikci můžeš najít i v tomto foru. Kabel si půjčí, hraje, líbí se mu, ale nechce jej zaplatit a tak začne koumat, rozebírat a snažit se paicovat z nějaké metráže s cílem ušetřit. Pak kabel vrátí. Ty bys chtěl za takový kabel vysolit plnou a ne malou cenu? Já ne a proto v ČR již nic ze zásady nekupuji. Nedávno tady byla diskuse o subu. Chlapec, jak je dneska typické, nákup na internetu a mám 14 dní na testování a pak jej vrátím. Kdo by chtěl kupovat použité zboží za plnou s tím, že není jisté, co s tím ten "hifi expert" doma dělal. Taková je doba. Vše je velký bazar. Dokonce z mé branže si jeden vyčůránek koupil takto profi fotoaparát snad to byla D4 a jel s ním na dovolenou do Egypta a fotil na Sahaře. Samozřejmě to zasral jemným pískem a po 10 dnech, kdy se vrátil do ČR to prodejci bez udání důvodu vrátil. Ten prodejce s tím pak měl výrazné problémy a vysoké náklady za opravu - zadřela se kevralová závěrka. To jen na okraj.
A teď jak to funnguje v civilizovaném světě na západ od nás, kde není tolik primitivních vyčůránků. Např. u mého kámoše v jeho Hifi studiu. To půjčení je možné i v Německu, avšak poskytuje se jako služba za příslušný poplatek a to tak, že kabel vezme jeden z jeho prodejců-zaměstnanců a společně se zákazníkem jede k němu domů a tam se vše děje pod jeho dohledem. Klidně to nechá zákazníka i zapojovat, ale nikoliv cokoliv montovat. Po vyzkoušení a naposlouchání se zákazník rozhodne, zda si kabel buď koupí a když mu z nějakého důvodu nesedí, tak jej vrátí a zaplatí poplatek. Ten kabel dále zůstane na prodejně, jako tzv. předváděcí a takto tam má k dispozici většinu nejběžněji prodávaných kabelů. Samozřejmě kabel za 3000 éček, nikomu takto pro vyzkoušení nerozpečetí. Tento kabel koupí jen znalý člověk, který s ním má zkušenost z nějaké výstavy, či předváděcí akce, právě v propojení s aparaturou co má potencionální zákazník doma, ale jeho prodej nebude tak častý.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Tohle je pruser panove. Ne, jestli kablik hraje, ci nikoliv.
https://www.novinky.cz/zahranicni/46705 ... grace.html

Odar

Příspěvek od Odar »

Sa to tu zvrhlo na riadnu OTckarinu :D

Inak Oldear - nuti niekto predajcu davat drahy sortiment na EShop? Tie podmienky platia len pri nakupe cez internet, takze kazdy predajca akehokolvek sortimentu si musi zvazit, ci je ochotny prijat riziko, ze si kupujuci tovar "pozicia". Neobhajujem takychto , ale kazdy sa musi prisposobit zakonom, ktore platia. Ked nechcem, aby si niekto drahy sortiment takto "poziciaval", tak to jednoducho nebudem predavat cez EShop, ale iba na kamennej predajni. Je to velmi jednoduche. Akonahle davam moznost kupit takyto tovar cez internet, musim sa zmierit s tym, ze mi ho niekto vrati v ramci zakonnej lehoty a hotovo. Nic viac, nic menej.

Alza za priplatok dava moznost vratenia bez udania dovodu az 2 mesiace. Vela ludi to vyuziva. No ale asi maju na to a v globale sa im to oplati = vacsina zakaznikov si tovar necha a nevrati ho. Ak ale niekto zije z toho, ze preda za mesiac jeden kabel za 50 000 CZK a potom sucha nohami, ked mu ho zakaznik vrati - je mi luto. Jeho blbost.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

kychtax
To sem sice nepatří, ale máš pravdu a je to zřejmě podle scénáře. Před 14 dny jsem byl pracovně v Německu a ty informace jsou tam v tomto duchu. V Bavorsku staví novou železnou oponu, tentokrát střeženou Němci a prý proto, až nám je sem redistribujou, tak aby tady zůstali a neutekli do Němec. Proto Dublin 4. Sorry za OT.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

Oldear : bezne si pujcuju oproti plne zaloze a to i pouzite veci co nekdo nabizi, nevidim v tom problem ... jinak me sdeleni bylo spis o tom, ze dany clovek nevyhazuje penize aniz by byl presvedcen o tom ze dany kousek audioretezce je pro nej prinosem

Zamčeno