Pass Labs + Thiel CS 3.7
Re: Pass Labs + Thiel CS 3.7
Ramones, ty tomu naozaj nerozumieš...
len teoretizuješ a špekuluješ...
choď si ich radšej vypočuť - napr. do Viedne
len teoretizuješ a špekuluješ...
choď si ich radšej vypočuť - napr. do Viedne
...ve Vídni jsem byl v hi fi studiu o pěti místnostech. V každém jiné přístroje. Ještě nějaký jiný návrh 
...xaviany budou určitě lepší...........ve světě jsou z nich úplně pafffffffff
...xaviany budou určitě lepší...........ve světě jsou z nich úplně pafffffffff
Mě je jedno, kdo si co koupí, ale tvrdit tady téměř suverénně a neomylně, jak jsou 3,7 nedokonalé, mi vzhledem k jejich renomé ve světě připadá poněkud úsměvné...z pohledu zkušennosti hrstky "hifistů" ve dvou státech s počtem obyvatel jednoho N.Y. 
Ramones: možná, že C-S hifisti mají jiné vnímání zvuku, jsou denodenně deformování napoříklad našimi politiky 
Já jsem je tedy taky neslyšel, ale celkem si myslím,že takový rpůser to zase nebude...
Já jsem je tedy taky neslyšel, ale celkem si myslím,že takový rpůser to zase nebude...
Takže si to shrneme. Ptáš se na určitou kombinaci reprosoustav a zesilovače. Pár lidí ti tady napsalo názor na uvedené reprosoustavy. Šance na zkušenosti s poslechem přímo této kombinace je samozřejmě velmi malá. A to nemluvím o důležitosti zdroje signálu, který bude mít hlavní slovo u toho co z toho poleze!!! Ty sám poté napíšeš, že jsi je byl poslouchat. A prakticky se ti líbí. Celý svět píše, že jsou skvělé. Takže ty jsi už prakticky rozhodnutý si je pořídit. Bráníš je již teď a to je ještě nemáš doma.
Potom nechápu založení tohoto treadu. Nejsem psycholog a přes psanou komunikaci bohužel nelze více odhadnout. Ale zcela jistě takové jednání bude mít popis v učebnicích psychologie. Podrobnosti si radši nechám pro sebe. Prostě se ti něco líbí. Zvuk ti sedí. Není co řešit. Běž do toho a je to. Přeju hodně pěkných hudebních zážitků.
Potom nechápu založení tohoto treadu. Nejsem psycholog a přes psanou komunikaci bohužel nelze více odhadnout. Ale zcela jistě takové jednání bude mít popis v učebnicích psychologie. Podrobnosti si radši nechám pro sebe. Prostě se ti něco líbí. Zvuk ti sedí. Není co řešit. Běž do toho a je to. Přeju hodně pěkných hudebních zážitků.
Ačkoli to Pašul už shrnul, tak se ještě přídám se svou zkušeností. Thiely 3.7 jsem slyšel na sestavě s sacd přehrávačem Accuphase a děleným zesilovačem rovněž Accuphase. Koncový byl Accuphase A-45 a předzesilovač, tuším, 2410.
Reprodukce sestavy byla velice detailní a čistá s vynikajícím zobrazením prostorové scény. Celé pásmo od shora až dolů bylo vyvážené, krásně znělé a pevné.
Podle majitele to nebyla jenom zásluha "Thielů" a "Accuphasů", ale dobře postaveného celku. Sestava měla kromě špičkové propojovací a repro kabeláže také nekompromisně řešené napájení včetně aktivní pračky a hlavně kompletně udělanou akustiku místnosti.
Jinak Thiely vybíral majitel na základě recenze v německém tisku, potřebují silnější zesilovač a jsou vhodné do středně velkých místností.
Reprodukce sestavy byla velice detailní a čistá s vynikajícím zobrazením prostorové scény. Celé pásmo od shora až dolů bylo vyvážené, krásně znělé a pevné.
Podle majitele to nebyla jenom zásluha "Thielů" a "Accuphasů", ale dobře postaveného celku. Sestava měla kromě špičkové propojovací a repro kabeláže také nekompromisně řešené napájení včetně aktivní pračky a hlavně kompletně udělanou akustiku místnosti.
Jinak Thiely vybíral majitel na základě recenze v německém tisku, potřebují silnější zesilovač a jsou vhodné do středně velkých místností.
Pasul : plný souhlas.
Jen pár poznámek -- už je to nějaký čas co jsme s Lachimem přivezli nové Thiel CS 3.7, když se vybalily a postavily na místo tak pro mě úžas, nádherný desing, prostě krásná bedna. Samozřejmě jsme ji připojili a po nějaké hodince šli na poslech, pro mé uši nic moc ,ale řekli jsme si potřebují nějaký čas na rozehrání a zahoření. Ale ani po měsíci, za ty chechtáky nic moc, pro mé uši přesný,strojový a po půl hodině únavný zvuk. A to prosím přes pračku Accuphase, různé značky siličů a drahá kabeláž. Toť můj osobní názor, asi jsem zvyklej na jinej zvuk a chlapci mi už také hovoří že v mém věku už také moc neslyším.
Jen pár poznámek -- už je to nějaký čas co jsme s Lachimem přivezli nové Thiel CS 3.7, když se vybalily a postavily na místo tak pro mě úžas, nádherný desing, prostě krásná bedna. Samozřejmě jsme ji připojili a po nějaké hodince šli na poslech, pro mé uši nic moc ,ale řekli jsme si potřebují nějaký čas na rozehrání a zahoření. Ale ani po měsíci, za ty chechtáky nic moc, pro mé uši přesný,strojový a po půl hodině únavný zvuk. A to prosím přes pračku Accuphase, různé značky siličů a drahá kabeláž. Toť můj osobní názor, asi jsem zvyklej na jinej zvuk a chlapci mi už také hovoří že v mém věku už také moc neslyším.
Silnou stránkou Thielov je toto, http://stereophile.com/images/archivesa ... 37fig4.jpg , časová koherencia. Na svete je len pár boxov, čo to dokážu. Presné podanie priestoru a tranzientov, žiadne "patlanie" v čase. Toto nemusí sedieť každému, ak je zvyknutý na "normálny" zvuk.
Počul som staršie CS2.3,viackrát. Skoková odozva rovnako skoro ideálna. A robil som dosť pokusov s inými boxami, zmena zvuku pri časovej koherencii je veľmi výrazná. Ale nie je to smerom k "mohutnosti" a "kráse". Typický príklad sú posledné Cibove boxy...
Toto je pouze a nic jiného než odhad. V lepším případě je to podle poslechu nějakého nižšího modelu výrobce. V tom horším a taky pravděpodobnějším je to odhad podle obrázku a technických specifikací na stránkách výrobce.BVa píše:...........Typický príklad sú posledné Cibove boxy...
Jen bych rád upozornil na to, že je třeba se podívat na to, čím to Ciba krmí. A to jak u gramofonu, tak u CD. Poté by mnoho souvislostí došlo každému. Některým evidentně ne.
Já jsem to už někde psal … , Quad ESL nelze hodnotit pomocí klasických měřících postupů a už vůbec ne bez znalosti principu celé konstrukce a toho jak to vlastně celé funguje . To že tomu rozumí asi jen lidi z vývoje firmy Quad se zdá být fakt . Takže nějak srovnávat a hodnotit tyto reprosoustavy pomocí dříve jmenovaného přístupu postrádá jakkoukoliv vypovídající hodnotu a nikdo rozumný to nemůže brát vážně .
PMA, Ty máš od istej doby nejaký problém, však?PMA píše:BVa: