Pass Labs + Thiel CS 3.7

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Tony
Kontaktovat uživatele:

Re: Pass Labs + Thiel CS 3.7

Příspěvek od Tony »

Ramones, ty tomu naozaj nerozumieš...
len teoretizuješ a špekuluješ...
choď si ich radšej vypočuť - napr. do Viedne

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

...ve Vídni jsem byl v hi fi studiu o pěti místnostech. V každém jiné přístroje. Ještě nějaký jiný návrh :?:

...xaviany budou určitě lepší...........ve světě jsou z nich úplně pafffffffff ;)

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Mě je jedno, kdo si co koupí, ale tvrdit tady téměř suverénně a neomylně, jak jsou 3,7 nedokonalé, mi vzhledem k jejich renomé ve světě připadá poněkud úsměvné...z pohledu zkušennosti hrstky "hifistů" ve dvou státech s počtem obyvatel jednoho N.Y. :)

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Ramones: možná, že C-S hifisti mají jiné vnímání zvuku, jsou denodenně deformování napoříklad našimi politiky :-)

Já jsem je tedy taky neslyšel, ale celkem si myslím,že takový rpůser to zase nebude...

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Takže si to shrneme. Ptáš se na určitou kombinaci reprosoustav a zesilovače. Pár lidí ti tady napsalo názor na uvedené reprosoustavy. Šance na zkušenosti s poslechem přímo této kombinace je samozřejmě velmi malá. A to nemluvím o důležitosti zdroje signálu, který bude mít hlavní slovo u toho co z toho poleze!!! Ty sám poté napíšeš, že jsi je byl poslouchat. A prakticky se ti líbí. Celý svět píše, že jsou skvělé. Takže ty jsi už prakticky rozhodnutý si je pořídit. Bráníš je již teď a to je ještě nemáš doma.

Potom nechápu založení tohoto treadu. Nejsem psycholog a přes psanou komunikaci bohužel nelze více odhadnout. Ale zcela jistě takové jednání bude mít popis v učebnicích psychologie. Podrobnosti si radši nechám pro sebe. Prostě se ti něco líbí. Zvuk ti sedí. Není co řešit. Běž do toho a je to. Přeju hodně pěkných hudebních zážitků.

etudiant
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od etudiant »

Ačkoli to Pašul už shrnul, tak se ještě přídám se svou zkušeností. Thiely 3.7 jsem slyšel na sestavě s sacd přehrávačem Accuphase a děleným zesilovačem rovněž Accuphase. Koncový byl Accuphase A-45 a předzesilovač, tuším, 2410.

Reprodukce sestavy byla velice detailní a čistá s vynikajícím zobrazením prostorové scény. Celé pásmo od shora až dolů bylo vyvážené, krásně znělé a pevné.

Podle majitele to nebyla jenom zásluha "Thielů" a "Accuphasů", ale dobře postaveného celku. Sestava měla kromě špičkové propojovací a repro kabeláže také nekompromisně řešené napájení včetně aktivní pračky a hlavně kompletně udělanou akustiku místnosti.

Jinak Thiely vybíral majitel na základě recenze v německém tisku, potřebují silnější zesilovač a jsou vhodné do středně velkých místností.

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Pasul : plný souhlas.

Jen pár poznámek -- už je to nějaký čas co jsme s Lachimem přivezli nové Thiel CS 3.7, když se vybalily a postavily na místo tak pro mě úžas, nádherný desing, prostě krásná bedna. Samozřejmě jsme ji připojili a po nějaké hodince šli na poslech, pro mé uši nic moc ,ale řekli jsme si potřebují nějaký čas na rozehrání a zahoření. Ale ani po měsíci, za ty chechtáky nic moc, pro mé uši přesný,strojový a po půl hodině únavný zvuk. A to prosím přes pračku Accuphase, různé značky siličů a drahá kabeláž. Toť můj osobní názor, asi jsem zvyklej na jinej zvuk a chlapci mi už také hovoří že v mém věku už také moc neslyším. *2thumbsup*

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Silnou stránkou Thielov je toto, http://stereophile.com/images/archivesa ... 37fig4.jpg , časová koherencia. Na svete je len pár boxov, čo to dokážu. Presné podanie priestoru a tranzientov, žiadne "patlanie" v čase. Toto nemusí sedieť každému, ak je zvyknutý na "normálny" zvuk.

boxer

Příspěvek od boxer »

Asi jo,já jsem zvyklý na toto normální.

Obrázek

Jen se zeptám,na čem a kde jsi je slyšel?

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Počul som staršie CS2.3,viackrát. Skoková odozva rovnako skoro ideálna. A robil som dosť pokusov s inými boxami, zmena zvuku pri časovej koherencii je veľmi výrazná. Ale nie je to smerom k "mohutnosti" a "kráse". Typický príklad sú posledné Cibove boxy...

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

BVa píše:...........Typický príklad sú posledné Cibove boxy...
Toto je pouze a nic jiného než odhad. V lepším případě je to podle poslechu nějakého nižšího modelu výrobce. V tom horším a taky pravděpodobnějším je to odhad podle obrázku a technických specifikací na stránkách výrobce.

Jen bych rád upozornil na to, že je třeba se podívat na to, čím to Ciba krmí. A to jak u gramofonu, tak u CD. Poté by mnoho souvislostí došlo každému. Některým evidentně ne.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

BVa: *2thumbsup*
Pavel Macura Audio

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Já jsem to už někde psal … , Quad ESL nelze hodnotit pomocí klasických měřících postupů a už vůbec ne bez znalosti principu celé konstrukce a toho jak to vlastně celé funguje . To že tomu rozumí asi jen lidi z vývoje firmy Quad se zdá být fakt . Takže nějak srovnávat a hodnotit tyto reprosoustavy pomocí dříve jmenovaného přístupu postrádá jakkoukoliv vypovídající hodnotu a nikdo rozumný to nemůže brát vážně .

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

PMA píše:BVa: *2thumbsup*
PMA, Ty máš od istej doby nejaký problém, však?

Odpovědět