Podložka pod repro (kámen)

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
monte
Kontaktovat uživatele:

Re: Podložka pod repro (kámen)

Příspěvek od monte »

Ha, druhé CD pouštím trochu z jiného soudku a to Rammstein-Sehnsucht, Du Hast, trošku u této muziky osolím a přemýšlím jestli na křeslo nezabudovat bezpečnostní pásy, neboť tlaková vlna se vrací a buší do křesla.
Jsem spokojen.

*hura* *hura* *hura* *hura* *hura* *hura*

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

bedňa má byť stabilná. Z tohoto pohľadu je potrebné postaviť ju na 3 hroty. Čo sa dá očakávať od postavenia na kameň? Z hľadiska fyziky absolútne nič. Je to len jedno z mnohých woodoo. Ak sú bedne malé, je dobre ich niečim podložiť, aby bol výškač vo výške uší ( nie vždy je to prínos) a na to sú z estetického hľadiska naozaj skvelé nejaké šutre. No o vylepšení zvuku z hľadiska akéhosi stabilizovania bední *taktone* A položiť nejaké šutre na bedne, dtto. Stačí ozaj iba máličko sedliackeho rozumu + fyziku ZŠ. Ak je bedňa primerane tuhej konštrukcie, kameň nemá šancu, ak je bedňa naprd, vtedy uznávam, kameň môže pomôcť. Tak 200kg z výšky 3-4metrov.

Kameň pod gramo je z iného súdku. Tu sa hádať nejdem.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Acon píše:No o vylepšení zvuku z hľadiska akéhosi stabilizovania bední A položiť nejaké šutre na bedne, dtto
No já o tom donedávna přemýšlel podobně, jenže mi stále vrtá hlavou, že něco by na tom mohlo být. Dosud jsem neměl možnost to vyzkoušet (Kdyby mi tu možnost někdo poskytl, budu rád) , ale i ta fyzika se na tom podílet může. Pokud je bedna na hrotech, tak šutr dole asi nic moc neovlivní, přenos energie do podlahy je minimální, ale to zatížení nahoře má racionální důvod, odvod energie ze stěn bedny ven do šutru a tím omezení parazitních rezonancí.

monte
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monte »

Já jsem uvažoval přesně stejně, nevěřícně bude to aspoň esteticky pěkné. Jenže i přes hroty (jsou nastavitelné) ty parkety hrály, tuhost je výborná neboť váží jedna bedna 34 Kg. Jsem spokojený,je mnoho překvapení.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

noaid píše:
Acon píše:........ Pokud je bedna na hrotech, tak šutr dole asi nic moc neovlivní, přenos energie do podlahy je minimální, ale to zatížení nahoře má racionální důvod, odvod energie ze stěn bedny ven do šutru a tím omezení parazitních rezonancí.
Otázka odstranění parazitních rezonancí byla řešena zde http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopic.php?f=5&t=1236 . Zatížením bedny pochopitelně se parazitní rezonance sníží, ale stejný efekt je pružné uložení reprobeden (viz. odkaz). Jenom pozor:
Shrnuto: s kvalitními hroty máloco pokazí i laik, pružné uchycení je v rukách amatérů rozhoupaná cesta k průšvihu ... *hura*

monte
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monte »

Aleska píše:
noaid píše:
Acon píše:........ Pokud je bedna na hrotech, tak šutr dole asi nic moc neovlivní, přenos energie do podlahy je minimální, ale to zatížení nahoře má racionální důvod, odvod energie ze stěn bedny ven do šutru a tím omezení parazitních rezonancí.
Otázka odstranění parazitních rezonancí byla řešena zde http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopic.php?f=5&t=1236 . Zatížením bedny pochopitelně se parazitní rezonance sníží, ale stejný efekt je pružné uložení reprobeden (viz. odkaz). Jenom pozor:
Shrnuto: s kvalitními hroty máloco pokazí i laik, pružné uchycení je v rukách amatérů rozhoupaná cesta k průšvihu ... *hura*
Dobré čtení, takové silvestrovské, jako kámen mudrců a hned mne napadlo kde je (všeobecně na nikoho nemířím).

yarda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yarda »

Zdravím, tak já si dovolím také přispět se svojí zkušeností.

Obrázek

více zde: http://www.hifipassion.com/hifi/index.p ... topic=5430

monte
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monte »

Dobrý, je vidět nejsi žádný troškař a co zvuk ? *2thumbsup*

boxer

Příspěvek od boxer »

Ty u toho poslechu sedíš na barové stoličce?

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

Monte *thumbs up* , nenech se zviklat v tomto případě Aconovou skepsí. Byl to z Tvé strany výborný tah. Kus pořádně těžkého ušlechtilého kusu neživé přírody, svou velkou hmotností výborně pomáhá zastavit nějakou tu nežádoucí energii, která ,,rozehrává'' podlahu a okolí (a my přece chceme za všech okolností poslouchat co nejčistší reprodukci a jediné co se má hýbat, jsou membrány reproduktorů, a né neposedná podlaha ve fullforte, že :ugeek: ). Zároveň umožní minimalizovat i kontaktní plošky styku bedny s podložkou vlastně na nejnižší možnou dosažitelnou úroveň (hrotíky se do šutru nezaboří jako do dřeva) a nakonec, a to je vlastně nejduležitější - Tvé parkety a manželka Ti budou vděčny. Vážně. *sunglases*
Přes řeku do stínu stromů.

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

je to tak,jak už kdosi napsal- bednu na kámen,ale podložit (podlepit) něčím měkkým ty hroty + i bednu-stačí nalepovací podložky na židle za cca 30 kč z obchodu.Na bednu zátěž-nejlépe z jednoho opracovaného kusu kvůli designu (pak to i naše polovičky lépe snáší ;)Mám dobrého kameníka a hlavně jeho pomocníka-za lepší flašku udělá cokoliv... :lol: Momentálně mám kamenů doma nadbytek,žena na to aspoň staví kytky-vypadá to krásně a jsou aspoň odhmotněné *hura* -určitě lépe rostou a mají zelenější listy-co na to říká boxer :lol:

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Já bych to heverem šprajcnul o strop...

boxer

Příspěvek od boxer »

co na to říká boxer

No co,že stejně jako kámen na bedny,je nejlepší kámen na kytku.Ta pak roste!
Obzvlášť,když si to dáš celý na hrudník.

monte
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monte »

Ahoj Jardo

Možná by stačil i hranol ( hoblovaný ) nikdo neví co by se stalo a byl by třeba i patent.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

monte
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monte »

Taky většina z Vás bydlí ve městech v těch betonových pikslích, kde jsou i stropy z betonu a tuhost je pak někde jinde. Je známo mít boxy z betonu tak jste in.
Rodinné domy mají většinou stropy z dutých hurtisek až 50 cm široké a proto jsem na kamenech měl dost velké zlepšení.

Hau monte

Odpovědět