Jo, to se mi stalo, manzelka zrejme pri uklizeni otocila volume doprava, a ja si toho nevsiml, a malem jsem se pak pokakl90% rozsahu nikdy na nic nepouzije, jen se muze desit toho, ze by nekdo treba pri uklidu nahodou otocil knoflikem doprava![]()

D.
Jo, to se mi stalo, manzelka zrejme pri uklizeni otocila volume doprava, a ja si toho nevsiml, a malem jsem se pak pokakl90% rozsahu nikdy na nic nepouzije, jen se muze desit toho, ze by nekdo treba pri uklidu nahodou otocil knoflikem doprava![]()
Moje poslechovka je myslím místnost běžnejch rozměrů (6x5m) a rozdíl v hlasitosti 1 m od bedny (v úrovni výškáče) a v poslechové vzdálenosti (cca 2,5 m od beden, taky v úrovni výškáče), je kolem 3-5 dB. Tedy dvoj až skoro čtyřnásobek výkonu... Ale měřeno hlukometrem v mobilu, jehož přesnost bude bůhvíjaká. Nicméně rozdíl to je dle tohodle měřáku zřetelný.šeďour píše:V místnosti běžnejch rozměrů vzdálenost od reprobeden nehraje téměř žádnou roli.
nemeri se pri napojenem zesilovaci na bedny vsechno jinyho nez samotny bedny?ale během poslechu je na středovýškových reprosvorkách (bi-wiring) stabilně 13,3 Ohm
Třeba je to náhoda. Nebo mu po všech těch pokusech ukazuje už jenom 13.3S499_1023 píše:"Výše" píšeš, že jsi naměřil špičkové NAPĚTÍ 13,3 V, pak píšeš, že jsi naměřil 13,3 Ohmu.
Netřeba se ztrácet, není v čemS499_1023 píše: Já se nějak ztrácím.
Paralelné radenie odporov, ja som sa to učil na fyzike v základnej škole..Co já vím?
Asi se tím měří impedance celýho obvodu, tedy včetně zesilovače. Ale vzhledem k tomu, že výstupní impedance zesilovače je mizivá, pak si (možná nesprávně) myslím, že naměřená hodnota odpovídá odporu beden.
No dyť. Výstupní odpor zesilovače je, pokud vím, o řády nižší než těch 13,3 V, ne? Takže 13,3 + 0,0... je pořád 13,3BVa píše:1/R = 1/R1+1/R2+...1/Rx
OK, aspoň vím.BVa píše:A merať odpor boxu, ktorý súčasne hrá, teda na jeho svorky privádzaš napätie zo zosilňovača, je nezmysel.. Ten ohmmeter ukáže hausnmerá
Náhoda to je, protože oněch 13,3 V bylo chvilkový maximum, zatímco 13,3 Ohm ukazuje stabilně při různých hladinách hlasitosti.BVa píše:napr. 13,3ohm pri 13,3V. Náhoda to nebude.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 43 hostů