Za tu dobu vím co chci, aby sestava hrála zahrála bez skřípění zubů i ty méně povedené nahrávky. Takže raději přiměřeně "muzikální" než všeodhalující analytický zvuk. Bohužel přístroje které dokáží slušně zahrát téměř vše se pohybují v poněkud vyšších cenových kategoriích.
Pravdivá sestava, nejlepší řešení ??
Re: Pravdivá sestava, nejlepší řešení ??
přesně vím, co má pipis na mysli. Tímhle stádiem jsem z různých stran prošel mnohokrát
Za tu dobu vím co chci, aby sestava hrála zahrála bez skřípění zubů i ty méně povedené nahrávky. Takže raději přiměřeně "muzikální" než všeodhalující analytický zvuk. Bohužel přístroje které dokáží slušně zahrát téměř vše se pohybují v poněkud vyšších cenových kategoriích.
Pipis :
To je pouze marketingový blábol nic víc, protože každý mladý a poslechově nezkušený potenciální zájemce, který chce být velkým audiofilem touží po tom mít doma pravdu. A když mu nabídneš absolutní pravdu, což je asi desetkrát více než obyčejná pravda, tak je ochoten dát i deset let vlastního života za takové bedny. Ale kde je návaznost na zbytek řetězce ? Budou ty bedny absolutně pravdivé i v tělocvičně ? Budou pravdivé s jakýmkoliv zesilovačem ? Budou pravdivé když ..... ? Opravdu budou ? Anebo nebudou ?
Neber to osobně, ale "absolutně pravdivé bedny" je skutečně výrok, který silně aspiruje na "výrok roku" na tomto fóru.
ale ne milý Pipisi, on nebyl jediný kdo to pochopil. Ba právě naopak. On byl jediný kdo to nepochopil, ale byl jediný kdo tě politoval.tak to vypadá, že jedinej, kdo mě z Vás pochopil byl Mih
Tak to, k...a, ani náhodou !!!absolutně pravdivé reproduktory na webu výrobce chápu jako upozornění pro případné DIYaře jen jako informaci o tom, že bedny budou vybíravé ohledně nahrávek a aby případný zájemce o stavbu s tímto charakterem reprodukce počítal.
To je pouze marketingový blábol nic víc, protože každý mladý a poslechově nezkušený potenciální zájemce, který chce být velkým audiofilem touží po tom mít doma pravdu. A když mu nabídneš absolutní pravdu, což je asi desetkrát více než obyčejná pravda, tak je ochoten dát i deset let vlastního života za takové bedny. Ale kde je návaznost na zbytek řetězce ? Budou ty bedny absolutně pravdivé i v tělocvičně ? Budou pravdivé s jakýmkoliv zesilovačem ? Budou pravdivé když ..... ? Opravdu budou ? Anebo nebudou ?
Sorry, ale tady už lžeš sám soběasi to vyznělo, že mám problém, ale tak to není, mám sestavu tak, jak jsem si představoval.
Neber to osobně, ale "absolutně pravdivé bedny" je skutečně výrok, který silně aspiruje na "výrok roku" na tomto fóru.
Neblbněte, problém je v nahrávce. Když tady padlo jméno Zappa, hledal jsem a našel pouze DVD (orig.) sestavené z klipů - zvuk stereo. Hrůza, možná slabé slovo. Význam to má pouze jako dokument, jinak žádný. Plechový zvuk bez basů a výšky zkreslené. Takhle nějak jsem to poslouchal před 40r. na Sonet B3. Tohle můžete hrát na čem chcete a bude to stejné, to znamená špatné.
to Mih:
četl jsi, co jsem napsal výše o CD Apostrophe?
Pipis má možná blbou kopii a nebo nevím...
Pošlu mu to znova ať si může udělat obrázek sám.
četl jsi, co jsem napsal výše o CD Apostrophe?
Pipis má možná blbou kopii a nebo nevím...
Pošlu mu to znova ať si může udělat obrázek sám.
Pravdivá sestava, nejlepší řešení ??
Jakou si snažíte postavit sestavu, jste hledač pravdy s nutností vybírat mezi nahrávkami, nebo upřednostňujete muzikálnost?
Pravda je len jedna - buď to hrá, alebo nehrá tak, ako v skutočnosti. Je dobré sa dostať v hľadaní pravdy čím vyššie, ale aj cez akýkoľvek High End to bude stále len reprodukcia, a k pravde len cesta. Muzikálnosť - to slovo dodnes celkom nechápem, takýto zvuk sa obvykle interpretuje ako "príjemný, ale nepravdivý". Nie je v tom tiež kus pravdy o originalite nástroja, či hlasu?
Celkovo som človek, ktorý má rád krásu detailu i v živote a podľa toho si staviam si aj zostavu, takže cesta pravdy je prioritná. V poslednom čase v reprodukovanej hudbe som niekedy na pochybách, akú pravdu vlastne kto chcel cez médium sprostredkovať poslucháčovi. Čím viac do kvality zostavy investujem, tým viac som prekvapený, ako sú mnohé CD sú nevyvážené, odfláknuté. Mám tú hudbu však rád, nikto ju nikdy v Japonsku nevydá a tak sa s tým musím zmieriť a pravda ide nabok...
Všetko je o peniazoch a CD za 600SKK je asi stále spotrebka, nad ktorou si nikto pri jej vzniku netrhá žily. Bohužiaľ.
Jakou si snažíte postavit sestavu, jste hledač pravdy s nutností vybírat mezi nahrávkami, nebo upřednostňujete muzikálnost?
Pravda je len jedna - buď to hrá, alebo nehrá tak, ako v skutočnosti. Je dobré sa dostať v hľadaní pravdy čím vyššie, ale aj cez akýkoľvek High End to bude stále len reprodukcia, a k pravde len cesta. Muzikálnosť - to slovo dodnes celkom nechápem, takýto zvuk sa obvykle interpretuje ako "príjemný, ale nepravdivý". Nie je v tom tiež kus pravdy o originalite nástroja, či hlasu?
Celkovo som človek, ktorý má rád krásu detailu i v živote a podľa toho si staviam si aj zostavu, takže cesta pravdy je prioritná. V poslednom čase v reprodukovanej hudbe som niekedy na pochybách, akú pravdu vlastne kto chcel cez médium sprostredkovať poslucháčovi. Čím viac do kvality zostavy investujem, tým viac som prekvapený, ako sú mnohé CD sú nevyvážené, odfláknuté. Mám tú hudbu však rád, nikto ju nikdy v Japonsku nevydá a tak sa s tým musím zmieriť a pravda ide nabok...
Všetko je o peniazoch a CD za 600SKK je asi stále spotrebka, nad ktorou si nikto pri jej vzniku netrhá žily. Bohužiaľ.
Pri pohlade na toto vlakno a prispevky usasnikov sa mi vzdy vybavi jedno vlakno ktore tu bolo zalozene par tyzdnov pred tymto... nazov znel nieco ako Jak testovat HiFi - podle D*****a ...
nic proti tebe, ale neda mi nerypnut si.. pipisi.. ako si si vyberal svoju novu zostavu po tom, co si ju vymenil za sonusy? Pocuval si rady konstrukterov svojej buducej zostavy?
pamataj:
1) Evaluate audio with music you like
2) Evaluate audio with both good and poor recordings

nic proti tebe, ale neda mi nerypnut si.. pipisi.. ako si si vyberal svoju novu zostavu po tom, co si ju vymenil za sonusy? Pocuval si rady konstrukterov svojej buducej zostavy?
pamataj:
1) Evaluate audio with music you like
2) Evaluate audio with both good and poor recordings
Palipol
...nikto ju nikdy v Japonsku nevydá...
ako to mám chápať, že by sa len v Japonsku vydávali pravdivé nosiče ?
To bol len ako príklad, ktorý ma momentálne napadol, pravdivé audiofilské médiá sa samozrejme nerobia iba v Japonsku.jaro píše:Palipol
Taká pravdivá Kiršnerka, alebo Emma Shapplin by bodla.
taky já volil předzesák s nejen pro mě okouzlujícím zvukem, ale taky kvůli 4 pásmového EQ.Mih píše:Jo, je to kruté. Tzv. pravdivá sestava je na něčem pěkně nudná. Mám výhodu, že Pre Mc Intosh má korekce (8 pásem a přiznám, že i to byl jeden z momentů při rozhodování) a tam mohu při podobných nahrávkách bez šťávy přidat na basech a tím to trochu oživit. Každopádně pokud bych to ponechal, tak naopak na výborných nahrávkách by to trhalo membrány a nešlo poslouchat...
ale chtěl jsem o něčem jiném: co takhle pravdivé muzikální bedny?
Ty nějaké takové znáš? Když máš "mrtvou" nahrávku tak bedny jako zareagují a hned je to výborné? Nebo tomuto tématu nerozumím...
někdy se mi zdá, že za "muzikální" se označují bedny, co zahustí nebo zesametí nebo jak bych to řekl vyšší basy a uřízné výšky. tyhle bedny snesou i zrnící zesáky, které jim dokonce dodávají tímto jistou harmonizující rytmičnost. něco podobného, co dokáží granulizéry v hudebním softu. prosím, ber to s rezervou. navíc u dvojpásem bývá právě řečové pásmo zdvojováno výškáčem i středobasem. hlasy jsou trošku uměle plastičtější. jiným nástrojů to ale lehce škodí. třeba tamburína - vím přesně, jak zní, a spousty beden jí podá jako nějaké miniaturní kravské zvonečky. nebo plechy. kdo zná smršť pozounů, ten kouzelný zvuk, ví, jak málo běžných beden si s tím dokáže poradit...
koukám, že už asi mluvím o ceně.

koukám, že už asi mluvím o ceně.
- Filip Kolinsky
- Kontaktovat uživatele:
A kdo založil toto vlákno včera v 10:37? To za "A" a za "BBB" bych se ptal po přehrání několika desek.pipis píše:nepočůval a vlákno nezaložil
Stažené věci z netu mohou být v nekomprimovaných souborech, ale mohou být udělané z mp3. Mám takovou zkušenost, ta plochost by tomu odpovídala!
asi v tom velkou roli hrajou i zesáky, jak říkal mánička. já zesilovače nesnáším. jsou to nejblbější, nejútrpnější části sestavy. zrušit!
jednou si koupím vychytané aktivy a mám klid...
- Filip Kolinsky
- Kontaktovat uživatele:
Óh, promiň.pipis píše:Filipe, to byla reakce na jiné vlákno.
A v tých aktívoch signál z CD budú "posilňovať" trpaslíci alebo cvičení mravcijá zesilovače nesnáším. jsou to nejblbější, nejútrpnější části sestavy. zrušit!
Skrátka boxy, čo z toho urobia "zvukovú guľu" a hodia navrch deku.za "muzikální" se označují bedny, co zahustí nebo zesametí nebo jak bych to řekl vyšší basy a uřízné výšky. tyhle bedny snesou i zrnící zesáky, které jim dokonce dodávají tímto jistou harmonizující rytmičnost.